Hundratals ur bortalaget kan gå på universitet efter fusk


BROTTSLIGHET. ”Ett angrepp på hela antagningssystemet”. Det kallar rätten den omfattande verksamhet som gjorde det möjligt att fuska sig till bra resultat på högskoleprovet.

Huvudpersonerna bakom fusket – tre män i 20-årsåldern – döms nu till fängelse. Det är herrarna Gardebrand, Gustafsson och Gustafsson. De tre huvudåtalade döms till fängelse mellan tre år och sex månader och sex års fängelse för bl.a. medhjälp till osann försäkran, grovt brott, grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. En person till har dömts till fängelse i ett år och sex månader för medhjälp till osann försäkran, grovt brott. Ytterligare fem personer har dömts för olika former av brott med anknytning till verksamheten. Deras påföljder har bestämts till villkorlig dom och böter.

De fuskande och dömda är, endast förnamn:

 1. Muhamad
 2. Fahima
 3. Besarta
 4. Oliver, svenskt efternamn
 5. Amar
 6. Athir
 7. Nadia
 8. Sadeq
 9. Sabina
 10. Sadeghei
 11. Cimone
 12. Archavir
 13. Narin
 14. Nelly, svenskt efternamn
 15. Mohamed
 16. Mohammed
 17. Norhaan
 18. Robin, asiatiskt efternamn
 19. Marco
 20. Evylyn
 21. Sara, arabiskt efternamn
 22. Darya
 23. Josef, arabiskt efternamn

Det återstår 74 fuskare för tingsrätten att döma eller fria.

Tingsrättens pressmeddelande

-Pettersson noterar att det går kan gå hundratals fuskare på våra högskoleutbildningar, och de hoppas jag att syltryggarna skickar ut. Jag har inte orkat räkna ut vad alla advokater kostat men jag misstänker att denna rättegång och utredning kostar minst tio miljoner.

En av dem som betalade stora pengar och som nu studerar på en topputbildning på ett svenskt universitet säger till SVT: Det var ”100 procent värt” att fuska på högskoleprovet. Mannen, som kallas ”Hadi”, säger att han det skulle ha tagit flera terminer att studera till ett så bra resultat. Att fuska var det bästa alternativet för honom, och tillägger att han inte har dåligt samvete för att han tagit någon annans plats.

– Jag bryr mig inte om någon annans plats i slutet av dagen. Mitt liv och min framtid kommer i första hand.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Hundratals ur bortalaget kan gå på universitet efter fusk

 • Tritonen

  Eftersom samtliga fuskare begått exakt samma brott, borde det räcka med en gemensam advokat. Bättre och billigare!

  Gilla

 • Daniel.

  Inte bara fuskare på högskolan.
  Även vården är full av falska läkare och falska sjuksköterskor.
  Hur det ser ut inom tandvården, skattemyndigheten och polisen väntar vi fortfarande besked om.
  Men hur det ser ut med sharia-nämndemän vet vi redan.

  Gilla

 • Ståfräs

  Jag bara ber och hoppas att alla 82% får den vård och omsorg dom önskar av dessa Muhammeds med max Koranskola i bagaget! Stort grattis idioter!!!

  Gilla

 • Monica

  Hur kan högskoleprovet läcka så att obehöriga kan komma över det? Varför offentliggörs frågorna och svaren innan så att personer som inte har rent mjöl i påsen kommer över det? Är det omöjligt att plombera och försegla så att bara konstruktörerna av frågorna och svaren har tillgång till dessa fram till provtillfället ? Varför i så fall görs det inte om så att utbildningsfakulteterna där man vill komma in tar över och låter studenter göra relevanta antagningstester samt intervjuas av någon mycket sakkunnig i det ämne som berörs? Beträffande fuskare så förvånar det mig inte att många har anknytning till MENA-länderna. Många av dessa har narcissistiska drag och har bara status och pengar i huvudet. De är personer som slickar uppåt och sparkar nedåt.

  Gilla

 • Jack

  För er som inte fattat det ännu. Det är precis så de tänker invällandarna, på sig själva och skiter i oss svenskar.

  Gilla

 • Tore

  Dom här är inte dom värsta, det jobbar sjuksköterskor och läkare med falska läkarlicenser på Svenska vårdcentraler.

  Gilla

 • SVENSK

  Detta var precis vad jag trodde, högskolor och universitet har länge haft problem med usla förkunskaper och har funderat på att sänka kraven som gymnasierna redan fått göra, så småningom kommer som de flesta fattar hela Landet att SÄNKAS eftersom det blir svårt att skicka ut bara utlänningar ur universiteten pga”rasism”risken.

  Gilla

 • Danne

  Men våra liv som hamnar i händerna på falska läkare verkar inte vara något som prioriteras.
  Fuskandet som inte bara gäller HP eskalerar, men det blev ordentliga straff för dem som blev dömda.

  Kan endera vara så att de är svenskar, samtidigt så verkar det farligt om man underminerar statusen på akademiska titlar. Det kan även vara båda orsakerna tillsammans.

  Men det är tydligt att det här är nya fenomen som beror på invandringen. De skiter i följderna av sina handlingar, precis som ”Hadi” säger i inlägget.

  De som kommer hit är otroligt egoistiska, de enda de bryr sig om förutom sig själv är släkten. Det är därför msm och politikerna döljer effekterna av invandringen, för den visar deras ointresse för att göra sin plikt.
  Det enda de lyfter är bidrag, allt med nöjda politikers minne i det nya ”Mittens Rike”.

  Gilla

 • ossie

  Detta är verkligen ett gott skäl att vägra bli behandlad av fuskläkare av en viss religion.

  Gilla

 • turrim

  Annies Fan club.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: