Stäng

Afghanistans första kvinnliga orkester kämpar i Afghanistan

GOTT OCH BLANDAT. Afghanistans första kvinnliga orkester Zohra spelar på Berwaldhallen i Stockholm på internationella kvinnodagen, den 8 mars. Orkestern är baserad vid Polarprisbelönade Afghanistan National Institute of Music och leds av 22-åriga Negin Khpalwak.

Orkesterledaren Negin Khpalwak: ”Vi vill visa att afghanska kvinnor har makt och att vi kan göra vad som helst”

Orkesterns Zohras hemsida

-Pettersson säger att det finns afghaner, kvinnliga afghaner som stannar i sitt land och kämpar för sin och Afghanistans framtid medan Sverige är fullt med afghanska desertörer…

Fatemeh Khavari, du vet väl att de är brudarna lever och verkar i Afghanistan, tillsammans med 30 miljoner andra afghaner. Har du aldrig funderat på att hjälpa till hemma?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Afghanistans första kvinnliga orkester kämpar i Afghanistan

 1. Hurra, äntligen en Afghansk kvinnlig orkester !
  Det nuvarande och framöver med den nya 4 klöverns och kommunisterna hjälp ett ännu tryggare och heligt mångkulturellt Sverige är som sagt ”FANTASTISKT”.
  Man brukar kanske inte glädjas över att vara gammal men är för egen del verkligen det, stackars dagens unga infödda äkta svenskar vilken sorglig framtid som väntar dem i Folkhemmet när landsförrädarna sålt ut Sverige helt och hållet till en icke kristen grupp, att man har fått växa upp i och upplevt ett homogent kristet tryggt och icke mångkulturellt Sverige är en obeskrivlig känsla när man ser dagens samhälle.

 2. Dom kan säkert göra vad som helst, men frågan är får dom det?? Nej troligtvis inte, dom får ju inte ens visa håret.

 3. Underhållningen som den första Afghanistans kvinnliga orkestern Zohra bjuder på är verkligen värd all uppskattning och beundran. Alla orkestermedlemmarna tillönskas därför fortsatta framgångar och ett stort …

  http://folkelind.se/wp-content/uploads/2015/05/Kort-61-Lycka-till.jpeg

  … både med musiken men ffa också med arbetet att uppnå respekt och jämställdhet i hemlandet Afghanistan.

  Fatemeh Khavari och hennes skyddslingar – de blåljugande afghanska baaarnen (d v s vuxna männen) – är mest intresserade av att lyfta alla ”fiolerna” de otillbörligt kunnat komma över här i Sveriges land som de dessutom ofta uttrycker sitt stora missnöje över.

  Man hade hoppats att de åtminstone snart skulle kunna sjunga på sista versen av sin vistelse här i landet.

  Det är den enda kopplingen till den musikaliska världen som jag lyckats finna hos aktivisten Fatemeh Khavari och hennes barnarbetande byggjobbare med långa erfarenheter.

  https://pbs.twimg.com/media/DVgKUr3X0AUmM-H.jpg

  1. Ja lite humor har hon ju? 30000 unga Afghaner har jobbat hela sina liv inom bygg??? Märkligt, för dom är ju barn när dom kommer hit?
   Är inte barnarbete förbjudit?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: