Allt ska utredas utom migrationspolitiken

REGERINGSBILDNINGEN. Ann-Charlotte Marteus, krönikör på Expressen skriver om att allt ska utredas utom migrationspolitiken och att ordet utredning nämns 38 gånger i S-C-L-MP-överenskommelsen. Men migrationslagen vill man göra mer generös på studs. Inget nytt under solen, alltså.

Det är bra att Marteus och Expressen vaknat, själv började jag protestera mot den förda politiken offentligt 2004, hade de så kallade journalisterna skött sitt jobb och granskat makten och politiken hade landet sett annorlunda ut.

Nåväl, gjort är gjort, men många har fortfarande inte fattat att det i grunden bara finns en stor fråga – asylinvandringen. När ska politiker och journalister erkänna det?

Sedan Pettersson började protestera år 2004 har runt 30 olika propositioner med förslag som på olika sätt berör människors möjligheter att söka skydd i Sverige lagts.

Samtliga prognoser på det migrationspolitiska området från 2004 har underskattat statens utgifter och det är inte några felräkningspengar utan många miljarder varje år. Utredningar om konsekvenser för det övriga samhället saknas också.

Regeringarna Persson, Reinfeldt och Löfven har helt enkelt chansat med vår framtid.

”Det var en gång en gumma som gick till skogen för att hämta ved. Hon hade med sig ett par remmar att knyta om kvistarna. När hon kom till ett bra ställe i skogen lade hon ner remmarna och började plocka kvistar och grenar. Hon tog en kvist och en till och sade till sig själv: ”Orkar du den här så orkar du den här också”. Till slut hade hon fått ihop en stor hög. Hon knöt ihop remmarna och skulle slänga upp lasset på ryggen, men hon orkade inte rubba det ens en tum. ”Konstigt” tyckte gumman, ”jag orkade ju varenda kvist”.

Det gäller att veta var man skall dra gränsen och nu är det dags att lasta av.

– Pettersson tror det är för sent för utredningar och konsekvensanalyser, det är dags för en katastrofkommission.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Allt ska utredas utom migrationspolitiken

 1. Granska makten? Nej fan Medias absolut främsta uppgift är och har varit att granska folket så att dessa har rätt åsikter. Och det visar sig med all rätt på deras upplagetapp. Sådant läder ska sådan smörja ha!

 2. Jag tror att det här med anhöriginvandring som ska släppas på
  även avser ”nyetablerade förhållanden”. Denna grupp uppgick före 2015 till 60% av all anhöriginvandring. Här är inga barn inblandade. Kommer ihåg för ett antal år sen när en moderat i en riksdagsdebatt apropå denna grupp sa ”den kärleken, den kärleken”.

  • Anhöriga som är pensionärer skall också få tillgoda räkna sig pension.
   De har inte har gjort ett endaste handtag här i landet.

 3. Vem ska betala för önskelistan som Annie Lööf räknade upp endast inkomstminskningar och gigantiska kostnadsökningar.
  Annie Lööf framstår som en fullblodsnarcissist med svår megalomani som i fyra månader har lyckats med att kidnappa hela nationen med sina häxkonster. Cirkus Lööf kommer säkert att fortsätta med sina konster även efter en överenskommelse.

 4. Spelar ingen roll vilken kombination av partier som får makten, alla skillnader i ideologi och eftersträvanden är döda sedan några år.

  Alla har som gemensam huvudpunkt, att använda all tillgänglig ekonomi till lyxmassinvandring för alla som känner för det.

  Kombinera alla eller enskilda delar av S + MP + C + L + V + KD + M – alla har en överskuggande gemensam sak, som gör att dom lätt kan samarbeta hursomhelst – kravlös massinvandring.

  Alla ekonomiska resurser i landet från skatter, pensionsfonder, valutafonder och lån därtill – allt till en enda sak – in med mera folk fort som ….

   • Det är just det som är grejen. Folket luras tro att det är skillnad mellam partierna. Så spelar det ingen roll vilka som vinner. Politiken är densamma ändå. Så länge SD inte får makten.

 5. Dessutom ”kostar” allt och måste finansieras utom Invandringen och dess enorma kostnader, finns bara inte, sinnessjukt, men det stämmer bra med intelligensen hos de styrande och 82% PK, grattis idioter.

 6. Ja när man i går såg partiledarna stå och kråma sig , inför ett stort antal MÄHÄ till journalister som inte vågade ta ordet migration i sin mun då är det verkligen illa . Sedan att regeringsbildarna inte vågar det är ju lätt förståeligt för dom har ingen vettig lösning på det hela .

Kommentera