Inga judar i våra bassänger


Internationella paralympiska kommittén säger sig vara upprörda över Malaysias förbud mot israeliska simmare

Den internationella paralympiska kommittén uttryckte besvikelse lördag efter att Malaysia sagt att det inte skulle tillåta israeliska simmare att delta i en tävling i landet som kommer att fungera som en kvalificering inför Tokyo 2020 Paralympics.

Malaysia är ett av flera muslimska majoritetsländer som inte har några formella diplomatiska förbindelser med Israel, med inresa till landet på ett israeliskt pass förbjudet.

Men på torsdagen sade statsminister Tun Dr Mahathir Mohamad att Kuala Lumpur skulle förneka visum till israeliska para simmare som vill delta i tävlingarna.

”Om de (Internationella paralympiska kommittén) vill dra tillbaka Malaysias rätt att vara värd för mästerskapet, kan de göra det.”

IPC sade i ett uttalande att det var ”besviket” över Dr Mahathirs kommentarer, även om det skulle syfta till att ”hitta en lösning” på frågan.

MalayMail


9 responses to “Inga judar i våra bassänger

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: