Familjeåterförening

Uppgörelsen som gör att Stefan Löfven blir vår statsminister i ytterligare fyra år presenterades igår.

Det är en brokig samling löften och förslag som nu tagits fram för att blidka både Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna. Ett dokument på hela 16 sidor presenterar uppgörelsen, men så vitt jag kan se saknas en viktig punkt.

SVT publicerar vad de anser vara huvudpunkterna, men där finns den inte med.

På Socialdemokraternas hemsida finns hela dokumentet att ladda hem (word), men inte heller här står punkten med.

Jag talar förstås om familjeåterförening för alla som anländer hit från Afghanistan, Mellanöstern och Afrika. I word-dokumentet du kan ladda ned står endast följande under punkterna integration och migration:

 • Nyanlända ska snabbare in på arbetsmarknaden, där bl.a. sfi-pengen återinförs
 • Språkkrav för medborgarskap
 • Det hedersrelaterade våldet ska bekämpas
 • EBO-lagstiftningen ska förändras så att kommunerna kan neka nyanlända att bosätta sig i områden med socioekonomiska utmaningar
 • Den tillfälliga lagen förlängs med två år
 • Den framtida migrationen ska göras mer human och göras upp i en parlamentarisk kommitté
 • Försörjningskravet justeras så att också alternativt skyddsbehövande får en respit

Alltså ingen punkt i uppgörelsen som direkt pekar ut en generösare familjeåterförening. Förutom dessa ord bakom punkt 65.

“Alternativt skyddsbehövande ges samtidigt samma rätt till familjeåterförening som flyktingar”

Vi vet att familjeåterförening är ett av Miljöpartiets mest prioriterade punkter och i en debatt igår mellan Martin Åhdal (C) och Tomas Tobé (M) sade Åhdal att familjeåterförening är en viktig punkt i uppgörelsen. Lyssna!

Varför står inte en allmänt generös familjeåterförening i dokumentet? Är frågan för känslig och vill man inte tvingas förklara hur denna ska finansieras, hur bostäder ska ordnas, hur jobb ska fixas och hur detta kommer att påverka en redan ansträngd välfärd?

Migrationsverket publicerade förra året sin prognos för 2018-2021 och i den sägs att hela 181 000 anhöriginvandrare väntas till Sverige fram till 2021. Något som fick Göran Persson att utbrista “Detta går inte”. Självklart går det inte och det tror jag innerst inne både politiker och myndighetschefer inser. Bostäderna finns inte, jobben finns inte, vårdköerna är redan bland de längsta i Europa och vi går nu in i en ny lågkonjunktur.

Men, så återstår då debatten om en mer generös familjeåterförening för personer med alternativt skyddsbehov. På Migrationsverket hemsida förklaras alternativt skyddsbehövande så här:

“En person – som riskerar att straffas med döden eller att utsättas för kroppsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning eller– som civilperson löper stor risk att skadas på grund av väpnad konflikt”

Detta kan tolkas som att gälla samtliga asylsökande, förutom rena välfärdsflyktingar.

Johan Westerholm på Ledarsidorna tar upp uppgörelsen och kallar den för en resa tillbaks till 2015. Han menar att Sveriges två mest flyktingliberala partier, C och Mp, kommer att driva på för en mer generös asylpolitik och att den kommer leda Sverige till samma nivåer som 2015 när vi landade i ett kaos.

“Med dagens besked ökas den summan med ytterligare 161 000 och landar därmed totalt på dryga 450 000 migranter till”

“Den summan” är de asyl- och anhöriginvandrare som Migrationsverket prognostiserar fram till 2021. En siffra på hela 303 000. Vi kan alltså landa på ett antal asyl- och anhöriginvandrare som motsvarar ett helt nytt Göteborg inom de närmsta tre åren.

För att citera Göran Persson.

Det går inte!

Rebecca Weidmo Uvell har granskat uppgörelsen, eller rättare sagt. Det som inte står.

 

 

14 thoughts on “Familjeåterförening

 1. V A R F Ö R säger inget något om kontraktet
  och landsförräderiet som socialdemokraterna
  skrev under 1999 om att islamisera Sverige?

  V A R F Ö R är det tyst om landsförräderiet?

  V A R F Ö R är SÄPO helt tysta om det?

  V A R F Ö R kan landsförrädare bli statsminister?

  Är A L L A korrumperade ?

  Är D E T T A slutet för Vårt Fosterland ?

 2. Det spelar väl ingen roll om det går eller inte!

  Väljarna i Sverige kräver att politikerna försöker!

 3. man ska nog sluta fundera på om överhuvud taget om dessa partier arbetar för sveriges väl och framtid
  De verkar enbart för att sabotera och slå sönder ett homogent samhälle med kaos för alla som byggt upp sverige och ta i från svensken alla rättigheter som finns/fanns.
  resten av idiotin kan vilken normalt funtad svensk som helst fylla i med sina egna ord, som ser vilket håll samhället utvecklat sig mot.
  katastrof.


 4. ”Med dagens besked ökas den summan med
  ytterligare 161 000 och landar därmed totalt på
  dryga 450 000 migranter till”


  inte nog med detta, de nya 450 000 har även
  dessa c:a 1500 000 hjälpbehövande…vilka
  även de, då de anlänt har 4 500 000 som
  längtar och trängtar (efter att de anlänt) att
  få återförenas med de som blev kvar, bara
  c:a 13 000 000 till, som i sin tur … … …???

 5. Vi kanske ska ta smällen nu, öppna gränserna och släpp på, ta in 500 000- 1milj. per år och 2022 är vi körda och det inser även dumsvensken som idag inte tänker längre än vad näsan räcker, SD blir största parti ihop med AFS och återvandringen påbörjas. Som det är nu så är det en ren plåga år efter år och smyginvandringen kan pågå i tjugo år till utan att dumsvensken reagerar så jag tycker kör nu så blir det gjort.

 6. Tar man bort familjeinvandringen så skulle Sverige bara ha 5% av invandringen kvar och några hundra miljarder att spendera på SVERIGE.

 7. Jag är starkt för familjeåterförening. Ja, till och med släktåterförening. Alla som kommit hit och saknar familj och släkt tycker jag bör återförenas.

  Fast inte här!

 8. De t måste vara för att dölja återföreningsfrågan.
  Invandringen måste stoppas genom att asylrätten tas bort, ett fritt Sverige (fritt från EU), verkligt stängda gränser och massrepatrieringar. Då sparas hela 300 miljarder varje år som kan användas för att återställa och sen fortsätta att utveckla landet. ca 5% (15 miljarder) av dessa 300 kan användas till ett villkorat stöd till behövande länder. Villkoren kan bl a vara sterilisering efter två barn/ kvinna. Biståndet ska också utgöras av livsmedel, material och personal inte pengar som bara kommer att missbrukas till vapen och massförökning.

 9. Det hedersrelaterade våldet ska bekämpas? Men våldet Mot äldre människor,våldtäkterna mot barn o unga tjejer, terroristbrott ska väl få fortsätta som vanligt?, Men arbetet med att konfiskera mark o fastigheter ska väl fortsätta? För med detta verkar vara det enda som dvärgen till justitsieminister tycks syssla med.

 10. Det är väl i paradiset Sverige som all familjeåterförening sker och ska ske i fortsättningen ?
  Språkröret Isabella Lövin såg mycket nöjd ut i gårdagens intervju, nu ska klimatarbetet och arbetet mot rasism fortsätta sa hon med ett leende på läpparna.
  MP som knappt klarar riksdagsspärren sitter i regeringen medan Sveriges tredje ibland näst största parti SD får sitta på läktaren utan något som helst politiskt inflytande !!!!!
  Märkligt.

   • De flesta tänker fel, när de diskuterar vad som ska hända med “landet Sverige”. Globalisterna, med Annie Lööf i spetsen, skiter högaktningsfullt i enskilda länder, i synnerhet små obetydliga stater som Sverige. Det är istället “planeten Jorden”, “globen Världen”, “himlakroppen Tellus” som ska värnas och räddas. Ingenting annat. Och naturligtvis inser dessa globalister att alla jordens invånare omöjligen kan ha det lika gott ställt. Därför ska jordens alla invånare ha det lika ILLA ställt. Ingenjören Fredrik på Lidingö har sannerligen inte rätt till bättre levnadsstandard än vad arbetslöse Jaffar, uteliggare i Mogadishu, har rätt till. Båda två ska ha det lika jävligt. Verkställ! FN fixar detta.

Kommentera