Den humanitära stormakten

Ett område där Socialdemokraterna tvingats ge vika i uppgörelsen med Centerpartiet är familjeåterföreningen.

Partiet har under de två senaste åren stramat åt migrationspolitiken, men nu öppnar man åter upp för större asylinvandring.

Inom socialdemokratin har det varit spänningar i ämnet migration. Samtliga fem förbund gick emot partiledningens stramare regler och nu kan de åter se fram mot en större asylinvandring tack vare Miljöpartiet och Centerpartiet.

Centerpartiets Johanna Jönsson erkänner att det humana överväger både de kostnader och problem som lär följa med på köpet. Familjeåterföreningen lär innebära att det just nu sitter nyanlända runt om i Sverige och förmedlar fakta till vänner och bekanta via sms. Paula Bieler (SD) är rädd för att vi kan få se ytterligare hundratusentals anhöriga de närmaste åren, då många familjer med säkerhet kommer att skicka hit någon yngre familjemedlem som ankare.

Givetvis tillbakavisas detta av Centerpartiets Johanna Jönsson som säger att “Det är en väldigt begränsad definition av vilka personer som man får möjlighet att återförenas med”. Så kanske det är, men lek med tanken att 30 000 ensamkommande anländer till Sverige de kommande två åren, nu när det åter blir mer generöst. Dessa kommer från länder där det är tradition med många barn, vilket i sig kan innebära att vart och ett av de 30 000 “barnen” lyckas få hit sin familj på sex personer och vips har vi ytterligare 180 000 familjemedlemmar som ska ha bostad, jobb, bidrag och del av vår välfärd.

Centerpartiet mina damer och herrar.

Expressen

Kom ihåg att Socialdemokraternas stramare asylregler innebar över 130 000 beviljade uppehållstillstånd 2018. Nu kommer en generösare asylpolitik att råda under minst fyra år. Tror någon att redan kända problem kommer att lösas under överskådlig framtid?

Humanitet är viktigare än att lösa de problem som finns. Minns orden. Centerpartiet kära vänner.

20 thoughts on “Den humanitära stormakten

 1. Trodde aldrig jag skulle säga det, men nu får vi se till Jonas Sjöstedt att rädda landet.
  Stoppa dessa galenskaper!

   • I ett läge där det mest produktiva han kan göra är att pilla navelludd på sofflocket.
    Givetvis är han min statsminister men nu ser det ut som det gör..

  • Jonas Sjöstedt?
   Företrädaren för ett parti som från att, åtminstone utåt sett, varit hårda motståndare till EU men som numera lagt utträdeskravet åt sidan bara för att s.k. högerextremister också vill lämna EU.
   När det gäller en viss sak är samtliga partier i sjuklövern beredda att slakta sina mest heliga kor, och om det inte fanns möjlighet att lämna VPK utanför nuvarande konstellation så satt även Sjöstedt med i båten i detta nu.
   De samtliga tjänar främmande makter och deras huvudfiender är de medborgare och politiker som inte vill stå på knä för främmande makter.

 2. Jag hoppas den humanitära stormakten faller och det hårt.
  De som styr och de väljare som orsakat det som händer med Sverige förtjänar det allra värsta.

  • Du behöver inte hoppas att landet med näst höst belåning i världen av privatpersoner och en bostadsmarknad på fall och mest invandring i världen per capita av dysfunktionella individer ska falla.
   Kommer Sverige kapitulera?
   Skiter björnen i skogen?
   Svar:

 3. Ja varje ensamkommande, genererar minst 6 ytterligare PUT.

  Jag brukar ta denna ensamkommande lilla söta gosse, som sedelärande exempel på vad dom förväntar sig, och får här i Sverige.

  https://www.sydsvenskan.se/2018-05-26/fembarnsfamiljen-aterforenades-efter-tre-ar-nu-ar-de-hemlosa?utm_source=tw&utm_term=389f2818-81ef-45aa-bc64-58cecb270da2&utm_medium=list-bottom&utm_campaign=ushares

  Mustafa Amiri lyckades få hit resten av familjen på sex personer, naturligtvis på vår bekostnad.

  Och ett fint välmöblerat gratisradhus på Baldersgången i Vellinge blev det!

  https://www.hitta.se/adress%3Abaldersg%C3%A5ngen+43+vellinge/personer/2

  Stort grattis från Svenska folket!

  30 000 invandrare, som totalt blir 180 000 med anhöriga behöver då 30 000 stora hus eller lägenheter.

  Och som vår käre Herr Pettersson tidigare påpekat, till detta behövs el, vägar, vatten, avlopp, mat, dagis, skolor, läkare, sjukhus OSV.

  Hoppas att dom styrande kan matte lika bra som jag, och börjat fixa allt detta – men snabbt som ögat, dom är på ingående nu!

  • Såg att jag hade räknat fel i mitt exempel – 30 000 invandrare, som tar in 6 anhöriga per person blir då den ytterligare importen 30 000 x 6 = 180 000 personer.

   Totalsumman blir 30 000 + 180 000 = 210 000 starkt vård och omsorgskrävande personer!

 4. Varför kan dom inte återförenas i det land där deras släktingar tydligen har klarat av att uthärda kriget, varför måste det vara i Sverige,
  vi har över 300000 fattigpensionärer idag, hur många har vi efter fyra år till med denna skräpregering?

  • Blir inget extraval !
   Sverige får som helt väntat en S, MP-regering som stöds av C och L, nu går ridån för att aldrig gå upp mer Folkhemmet är för alltid sålt genom förräderi nu tar andra över landet genom en framtida ännu sjukare total massinvandring, Annies våta dröm om en framtida befolkning i Sverige på minst 40 miljoner invånare börjar nu sakta ta fart.

  • Klart det inte blir ett extraval.
   Det visste vi alla om.
   Med SD som växer och Liberalerna och MP som skulle trilla ur riksdagen, naturligtvis låter man inte ett extraval ske.
   Ni kan ge er tusan på att ett extraval blev av ifall SD sjönk, då dröjde det inte länge.

 5. Kan det vara så att man lurats att titta i fel riktning. Kommunisterna med Sjöstedt i spetsen har utpekats av C, inte varit tillfrågade av Löven, ansedda som att vara en dörrmatta av MP och S.
  V var ju en vinnare i valet och verkar ha medvind. Det är väl också en gruppering som bilderbergarna varken närmat sig eller infiltrerat.

  Det här blir ju spännande (Lotta Gröning har gjort en skarp analys i någon av tabloiderna).

 6. Den här koalitionen är nästan värre än den tidigare feministiska regeringen, nu har vi en muslimdrottning med i bilden.

 7. Sverige närmar sig en total katastrof och kollaps.
  Tack så mycket våra komplett korkade politiker särskilt ni MP, C, L och V samt tokstolle avdelningen i S.

 8. Snälla, använd inte ordet “generösare” i dessa sammanhang. Ansvarslös är ett bättre ord.

 9. Att kretinen Johanna Jönsson är inblandad förvånar mig inte alls. Hon är till och med värre än Maria Ferm när det gäller att puffa för konungarikets fall.

Kommentera