Varför betraktas Trump som en idiot för att han vill avsluta det som Obama påbörjade?


MEDIA OCH USA. Som ni vet får USA:s president Donald Trump enormt med kritik för allt han gör, speciellt i svenska medier. Trump betraktas även som en idiot för att han vill dra tillbaka trupper från Syrien och får skällning för behandlingen av illegala invandrare. Just nu är det aktuellt med finansiering av en mur mot Mexiko. 

Den tidigare republikanske presidenten George W. Bush som satt 2001-2009 utsattes för liknande kritik och ansågs vara lite korkad.

Demokraten Barack Obama, president mellan 2009-2017, betraktas däremot som ett helgon av svenska medier.

Obama klarar sig från kritik trots att han är den amerikanske president som deporterat flest illegala migranter. Mellan 20 januari 2009 och 30 september 2015 utvisades sammanlagt över 2,7 miljoner människor som vistades i USA utan tillstånd.

Obama byggde längre mur mot Mexiko än vad Trump vill göra, den muren påbörjades av republikanen Bush och demokraten Clinton.

Obama byggde mur som Bush och Clinton påbörjade.

Obama lovade att avsluta flera krig och gjorde tvärtom. När han tillträdde var USA inblandat i fyra krig och när han slutade var det sju krig.

Trots detta framställdes och framställs Barack Obama som någon sorts profet. Att Obama intensifierade och politiserade drönarattacker. Sysslade med utomrättsligt avrättningar, exempelvis Usama bin Ladin, bidrog till kriget utvecklingen i Jemen och började med massövervakning av allt och alla är det tyst om.

Obama infriade inte en en lång rad av löften som handlade om att stärka rättsprinciper och värna mänskliga rättigheter, om detta talar journalisterna tyst, mycket tyst om.

När nu Trump vill bygga klart Obamas mur och dra tillbaka trupperna som Obama lovade betraktas Trump som en idiot och Obama är fortfarande en hjälte.

-Pettersson säger att ”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Varför betraktas Trump som en idiot för att han vill avsluta det som Obama påbörjade?

 • Fjodor

  Om Obama varit vit hade han betraktats som den sämsta presidenten någonsin i USAs historia.

  Gilla

 • Tony

  Ja med tanke på vad Sverige har för politiker så kan man
  undra varför SVT lägger ner enorma resurser på att
  baktala D.Trump?

  Gilla

 • Jack

  Fattar ni inte? Obama är en hjälte för att han är neger! Man får inte säga något nedsättande om negrer, precis som man inte får säga något nedsättande om kompetensregnet från Syrien, araber eller islam. Jag tror det kallas PK.

  Gilla

 • Kurt

  Må så vara att ha rätt eller fel, men Trump beter sig som en idiot i sina framföranden.. Och sen är ju genomsnitts Amerikanen den ordinarie Joe inte direkt de skarpaste knivarna i lådan. Något jag upplevde under 2½ när jag jobbade som skytte coatch åt ett US Highschool lag.

  Gilla

 • putte

  Ja hur Obama kunde få Nobels fredspris framstår för mej som en gåta , från att ha varit ett prestigefullt pris så degraderades det till att vara ett pris som motsvarar ett simborgarmärke , men katten vet om inte det fodrar en större prestation än den Obama gjorde för freden .

  Gilla

 • Tore

  Han är inte kvinna, bög, svart, och feminist och värst av allt han har yppat-grab them by The pussy.
  Sen att han har gjort allt för USA och lyckats med det förutom lite huvudlöst twitter kan inte Svensk stjärthåls media hantera utan måste basunera ut sitt feministiska slem.

  Gilla

 • Carl ekström

  Trump är det bästa som hänt på 50 år.
  Messias även kallad.

  Gilla

 • SVENSK

  Det enkla svaret är väl att Trump betraktas som en idiot av alla imbeciller som genom reklam och mediepropaganda är uppmanade att tycka så!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Svaret på den frågan har nog den sjukligt anti-Trump journalisten Carina Bergfeldt !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: