Pappan om mordet på sin son: ”Hade hoppats på livstid”

BROTTSLIGHET. Nio års fängelse är ett billigt straff. Det menar den mördade 17-åringens pappa som är besviken på tingsrättens dom. – Det är känns som att det inte är så mycket. Jag hade hoppats på livstid, säger Yaser Abuhadayed till SVT. 

Hans 17-årige son höggs ihjäl vid en skola på Kvarngärdet i Uppsala i augusti i år. Den 20-årige gärningsmannen dömdes under tisdagen till nio års fängelse.

-Pettersson ser att pappan till den mördade Prince Abuhadayed är grinig över det låga straffet för mördaren Adrian Rabi, 20. Det kan man hålla med om, Adrian Rabi och Prince Abuhadayed, kände varandra men under ett bråk tog Rabi fram en kniv och högg Prince rakt i hjärtat, vilket rätten säger är ett mord och att det inte finns några förmildrande omständigheter för det. Straffvärdet på brottet är 14 år, ändå ger rätten Adrian Rabi fem års rabatt eftersom han var 19 år när han högg.

Adian Rabi, dömd till 9 år för mord. Foto Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Pappan om mordet på sin son: ”Hade hoppats på livstid”

  1. Efter avräknad häktestid och villkorlig frigivning efter 2/3 så blir det inte 9 år på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell !
    Har pappan tänkt på det ?

  2. De svenska straffen är inte anpassade till dagens “svenskar”. Straffen har blivit kortare och kortare på grund av att sympatierna hos speciellt media i Sverige ligger på brottslingens sida. Detta gäller så klart bara “blue collar” , dvs. våldsbrott och rån.

  3. Håller med pappan i denna fråga, man måste ha längre straff som i huvudsak ska innebära avskildhet från allmänheten och till skydd för den. Minst 20- riktiga år borde det ha varit, helst livstid! För MENA- folk uppfattas detta troligen som ett Mycket lindrigt straff som man kan komma undan med, i praktiken 6 år för ett mord! Vansinne!, vad ger det för signaler?

  4. Åklagaren kunde ju ha vinklat att herr Rabi RADIKALISERATS, blivit FÖRSVENSKAD, innan mordet. Då hade livstid varit ett faktum.

Kommentera