Pappan om mordet på sin son: ”Hade hoppats på livstid”


BROTTSLIGHET. Nio års fängelse är ett billigt straff. Det menar den mördade 17-åringens pappa som är besviken på tingsrättens dom. – Det är känns som att det inte är så mycket. Jag hade hoppats på livstid, säger Yaser Abuhadayed till SVT. 

Hans 17-årige son höggs ihjäl vid en skola på Kvarngärdet i Uppsala i augusti i år. Den 20-årige gärningsmannen dömdes under tisdagen till nio års fängelse.

-Pettersson ser att pappan till den mördade Prince Abuhadayed är grinig över det låga straffet för mördaren Adrian Rabi, 20. Det kan man hålla med om, Adrian Rabi och Prince Abuhadayed, kände varandra men under ett bråk tog Rabi fram en kniv och högg Prince rakt i hjärtat, vilket rätten säger är ett mord och att det inte finns några förmildrande omständigheter för det. Straffvärdet på brottet är 14 år, ändå ger rätten Adrian Rabi fem års rabatt eftersom han var 19 år när han högg.

Adian Rabi, dömd till 9 år för mord. Foto Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Pappan om mordet på sin son: ”Hade hoppats på livstid”

 • Kenth Andersson

  Efter avräknad häktestid och villkorlig frigivning efter 2/3 så blir det inte 9 år på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell !
  Har pappan tänkt på det ?

  Gilla

 • Mike E

  De svenska straffen är inte anpassade till dagens ”svenskar”. Straffen har blivit kortare och kortare på grund av att sympatierna hos speciellt media i Sverige ligger på brottslingens sida. Detta gäller så klart bara ”blue collar” , dvs. våldsbrott och rån.

  Gilla

 • Carina-Fina

  Fuck rabatt för kriminella!

  Gilla

 • Tomas Omaely

  Vad blir nio års fängelse i verkligheten i Sverige? Sex är kanske?

  Gilla

 • SVENSK

  Håller med pappan i denna fråga, man måste ha längre straff som i huvudsak ska innebära avskildhet från allmänheten och till skydd för den. Minst 20- riktiga år borde det ha varit, helst livstid! För MENA- folk uppfattas detta troligen som ett Mycket lindrigt straff som man kan komma undan med, i praktiken 6 år för ett mord! Vansinne!, vad ger det för signaler?

  Gilla

 • Bobby

  Åklagaren kunde ju ha vinklat att herr Rabi RADIKALISERATS, blivit FÖRSVENSKAD, innan mordet. Då hade livstid varit ett faktum.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Det där med åldersrabatten är knepig. Det ivrarna för dess avskaffande troligen inte har tänkt på är det här:
  https://www.vlt.se/artikel/insandare/systemfel-1

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: