Hamas plan att ta över Västbanken


av Khaled Abu Toameh • 8 januari, 2019

 • Hamas och dess allierade arbetar öppet med och uppmuntrar ett uppror på Västbanken, och de har blivit stärkta av att FN:s generalförsamling nyligen har nekat till en USA-sponsrad resolution som fördömer Hamas och andra palestinska grupper för att ha avfyrat raketer mot Israel och uppviglat till våld.

 • De Hamasanstiftade attackerna är inte bara ett hot mot Israels civila och soldater; de underminerar även Mahmoud Abbas Västfinansierade Palestinska myndigheten (PA). Varje ”framgångsrik” attack som utförs av Hamas vinner dem mer popularitet på Västbanken, något Abbas och hans regim får betala för.
 • Nu när Hamas får vad det vill på Gazaremsan – miljontals dollar och inget krig med Israel – så vill de skifta fokus till Västbanken, allt med hjälp av vännerna i Teheran. Målet med detta är dubbelt: att underminera och störta Palestinska myndigheten, orsaka allvarliga skador i Israel och förhindra alla fredsplaner som förs fram av USA:s administration.

Det är tydligt vid det här laget att Hamas ligger bakom några av den senaste tidens terrorattacker mot israeler på Västbanken. Dessa attacker ligger i Hamas intresse, och i deras vänner och sponsorers, särskilt den Palestinska islamiska jihadorganisationen – och Iran.

Hamas och dess allierade har en plan – och de håller den inte ens hemlig – på att exportera sin ”väpnade kamp” mot Israel utöver Gazaremsan och slutligen ta kontroll över Västbanken.

Den senaste terrorattacken ägde rum den 9 december utanför bosättningen Ofta på Västbanken, öster om Ramallah. En israelisk-kanadensisk medborgare, Amichai Ish-Ran, och hans gravida fru, Shira, var bland de sju personer som skadades vid en skjutning från en bil. Barnet föddes för tidigt som resultat av terrorattacken och dog den 12 december efter att läkare hade kämpat för att rädda hans liv i nästan 72 timmar.

Läs vidare


4 responses to “Hamas plan att ta över Västbanken

 • Tony

  Inte visste jag att Hamas trodde på jultomten?

  Gilla

 • Billy Boy

  Det vore läge nu för Margot Wallström (S) att starkt kritisera Hamas, Hizbolla m fl våldsbejakande islamistiska grupper som härjar i Mena och stöds av bl a Iran och andra extrema muslimska diktaturstater.

  Hon kunde ju välja exakt orden som Olof Palme (S) en gång i mitten på 1970-talet riktade mot den dåvarande hårdföre och hatade diktatorn Franco i Spanien … d v s …

  ”Att dessa satans mördare får hålla på som det sker”

  Dessutom kunde Margot göra som de flesta andra västländer redan gjort, d v s omedelbart stoppa alla utbetalningar av svenska biståndsmiljarder till de islamistiska mördarna varhelst de finns.

  Gilla

 • Stenbock


  Ja och i våra regioner är det kommunister, (AFA) och Islamister som söker få ensamrätt till makten.
  I Bremen som jag tidigare skrivit om,finns det c:a 40 % invandrade och resterande,utom en mindre skara modiga AfD-medlemmar,är alla vänstervridna ur de olika kulörerna gröna,röda och mörkröda…
  Bremen liksom Malmö,lär bli de två första röda kalifaten i N-Europa.
  I går överfölls AfD´s ledare i Bremen av tre röda maskerade AFA-extremister.
  Magnitz 66 år gammal,överfölls på öppen plats under eftermiddagen av dessa kommunistsvin. Slogs halvdöd med hjälp av en träbalk,samt sparkades i huvudet flertal gånger,när han låg avsvimmad på gatan.
  De Gröna är inte sena att kommentera händelsen,som deras två ledare på bilden nedan:

  Avstår att översätta deras fruktansvärda uttalande…..

  Gilla

  • Ragnar Ask

   Man hoppas att dom och deras närmsta drabbas av det värsta av öden.
   De som misshandlade karlen, jag hoppas och önskar dom avdaga långsamt och extremt plågsamt.
   Antifa och deras sympatisörer förtjänar att lida alla helvetes kval och att de värsta av sjukdomar drabbar dom.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: