Afghan åtalas för mord i Husby i juli 2018


BROTTSLIGHET. Den 8 januari väcktes åtal gällande ett knivmord som begicks utomhus på en basketplan i Husby i norra Stockholm den 4 juli förra året. Åtalspunkterna är mord, förberedelse till mord, grovt narkotikabrott och narkotikabrott.

– I ärendet utsattes den avlidne mannen för ett stort övervåld och vi kunde tidigt spåra en misstänkt. Utredningen vidgades efter hand till att också innefatta grovt narkotikabrott, säger Roger Johnsson, ansvarig utredningsledare vid polisen i Stockholm nord.

En person är häktad för mordet, förberedelse till mord och narkotikabrott och ytterligare en person är häktad för det grova narkotikabrottet.

Den mordmisstänkte och efterlyste gärningsmannen kunde efter bara någon dag gripas då han begick ett snatteri i Linköping. Under mordutredningen har det uppdagats ett grovt narkotikabrott där åtalet gäller hantering av 18 kilo hasch och där tre kilo av dessa hittats och beslagtagits, säger Roger Johnsson.

– De övervakningskameror som numer finns i Järvaområdet har varit till stor hjälp i utredningsarbetet och vi inväntar nu tingsrättens bedömning, säger Roger Johnsson.

Polisen

Solna Tingsrätt B 5782-18

-Pettersson vill bara tillägga att de åtalade är:

  • Massoud Massoudi, född 1994, medborgare i Afghanistan, åtalas för mord, förberedelse till mord och narkotikabrott. Dömdes 2012 för misshandel, hade syltryggarna utvisat honom då hade samhället sparet ett mord och mycket besvär och pengar.
  • Wahidullah Nyazi, född 1999, åtalas för grovt narkotikabrott.
  • Den mördade hade ett liknande namn

TIDIGARE 2018-07-09. Afghan häktad misstänkt för knivmord i Husby

BROTTSLIGHET. En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för mordet på en man i Husby den 4 juli. Mannen greps  mannen i Linköping efter att ha tagits in av en väktare för misstänkt snatteri.

Polisen

Mitti.se

-Pettersson ber om ursäkt men vi skrev inget om detta mord, helt enkelt för att jag inte orkar med alla mord och allt som händer i vårt land och jag är övertygad om att ni inte orkar läsa om allt heller.

Nåväl, den misstänkte och numera häktade heter Massoud Massoudi, är född 1994, medborgare i Afghanistan och skriven i Linköping. Massoud behöver tolk på farsi.

Herr Massoudi är på sannolika skäl misstänkt för mord i Husby den 4 juli 2018.

2012 dömdes Massoud Massoudi till två månaders sluten ungdomsvård för misshandel – yrkandet om utvisning ogillades.

Solna Tingsrätt Solna Tingsrätt B 5782-18 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Afghan åtalas för mord i Husby i juli 2018

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: