Explosion och mordförsök i Östersund

BROTTSLIGHET. Vid halv fem tiden på måndagsmorgonen fick polisen ett larm om att det skett en explosion i ett trapphus i centrala Östersund. Ingen person har skadats och de boende på adressen har evakuerats till en annan adress, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord alternativt dråp. Ett område har spärrats av kring fastigheten och utredningsarbete pågår.

-Pettersson säger att explosionen skedde på Övre Hantverksgatan 28 i Östersund och där bor bland annat Hamid Mahmoudi, 19 år, som har varit med på bloggen tidigare. Se nedan, men det kan naturligtvis vara tillfälligheter…

TIDIGARE 2016-02-18. Två afghanska och ett somaliskt “barn” häktade misstänkta för mordförsök i Östersund

INVANDRARVÅLD. Under torsdagseftermiddagen väntar häktningsförhandlingar för två unga män och en 16-årig pojke som är misstänkta i sambandet med knivdådet vid Ica Vallhalla på Frösön i helgen.

I början på veckan så kunde polisen plocka in fyra personer som sedan dess suttit anhållna misstänkta för mordförsök och medhjälp till mordförsök. På torsdagen släpptes den äldsta av dem, en man i 20-årsåldern. För övriga tre misstänkta som är något yngre väntar nu häktningsförhandlingar under eftermiddagen.

Det är 16-åringen som är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, vilket är den starkare misstankegraden. En av männen som är över 18 år är skäligen misstänkt för mordförsök, vilket är den svagare misstankegraden.

Den andre mannen som även han är över 18 år är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordförsök, även det den starkare misstankegraden. Han även misstänkt för ett fall av misshandel på Torvalla dagen innan händelserna i Valla samt ett fall av grov misshandel på Frösön i januari.

-Pettersson noterar tragiken. De tre häktade är:..

Osman Awad, Shaker från Somalia, häktad för försök till mord

Shaker_Osman

Mahmoudi, Hamid från Afghanistan, häktad för försök till mord

Hamid_Mahmodi

Amini, Romal, från Afghanistan, han med Audin nedan är häktad för medhjälp till försök till mord och har redan hunnit samla på sig en skaplig meritlista med misshandel och grov misshandel.

I hattidningen Östersunds-Posten skrivs det artiklar om dessa och andra “barn” och om hur snälla och trevliga pojkarna är. Läs HÄR och HÄR,  de är dessutom så fräcka så de påstår att vi smutskastar “barnen” som ingenting gjort och att varna flickor är helt onödigt…Östersunds-Posten och andra borde också åtalas…

TIDIGARE 2016-02-15. Afghanska “barn” jagas för knivdåd i Östersund

En stor polisinsats pågick under natten efter att en man blivit knivskuren utanför Ica Vallhalla på Frösön, Östersund. Ett flertal personer ska där ha hamnat i bråk utanför butiken – och när gruppen skingrades låg en skadad man kvar på marken. Hans tillstånd bedöms som allvarligt, men inte livshotande.

Dådet rubriceras som försök till mord och en person greps och anhölls under natten.
Larmet inkom klockan 21:45. Polisen uppger att vittnen då ska ha sett flera personer i bråk utanför en mataffär i Valla. Några av personerna ska ha haft synliga tillhyggen och när bråket upphörde och gruppen skingrades låg en man kvar på marken.

Flera av de inblandade personerna försvann i en bil och söktes under natten av ett antal polispatruller. En kort stund efter att larmet ringts in hade polisen fordonskontroller på flera ställen i Östersundsområdet.

-Pettersson tycker det är intressant att Östersunds-Posten och Länstidningen har identiska artiklar skrivna av samma reporter.

Nåväl, vår hat media nämner inte att de inblandade är afghaner och de försvann från platsen i en Audi A4 med registreringsnumret Suk308. Bilen ägs av Sven-Ove Torsten “Totte” Enevärn som jobbar med unga på ett HVB-hem och familjen har också öppnat upp sitt hem för en familjehemsplacerad kille från Afghanistan som nu bor tillsammans med Totte, hans sambo och deras tre barn på Frösön. Läs mer HÄR. 

Den eftersökta bilen med Amini Romal. Observera att vi inte vet om han inblandat.
Den eftersökta bilen med Amini Romal. Observera att vi inte vet om han inblandat.

Facebook

Uppdatering: Under kvällen och natten har ett flertal personer hämtats in till förhör.

Åklagare har beslutat att anhålla en man född -97 som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Under dagen kommer utredningen fortsätta och det utesluts inte att fler personer kommer att frihetsberövas.

Tidigast klockan 08.00 kommer ny presstelefon finnas. Detta på grund av hög arbetsbelastning.

Polisen

Facebook

5 thoughts on “Explosion och mordförsök i Östersund

  1. Fundera över hur dessa hittade hit till FLATHETENS LAND! Det absolut sämsta människomaterial som finns på jorden hittade till STEFAN LÖVENS Sverige….!! Borde inte några klockor ringa i huvudet på de c:a 30% som röstar på Socialdemokraterna i val efter val ???

  2. https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2019/01/fahnddd_1546853919-1920×1080.jpg
    Vill ni tjäna drygt 100.000:- så håll ögonen öppna efter denne efterlyste mördare.Hans namn (om han inte bytt) är Svintkovski, i dag 67 år gammal.
    Utförde 1999 en rånmord i Berlin,först nu 20 år senare har de lyckats finna ut vem den skyldige var.
    Stenbock som tror sig veta,att allt avskräde och kriminella söker sig till Abzurdien misstänker,att han trycker någonstans i “världens mest humana land”… Good Luck där blir ju till en halv el-bil !!

  3. Det verkar snart inte finnas en enda oberoende tidning i hela landet! Alla är snart globalistiska och kulturmarxistiska!

  4. SPÄNNANDE säger Mona Sahlin; “alla är alltid lika värda” säger Stefan Löven; SD är rasister säger Socialdemokraternas partistyrelse; “Öppna gränser” säger Centerpartiet!!

Kommentera