Anpassa islam till den Kinesiska värdegrunden

Efter de stor satsningar på “omskolning” av de muhammedanska  Uighurierna, som vi skrivit om tex. HÄR, inför nu Kina lagar som skall “underlätta” en “kinifisering” av islam. Avsikten är att anpassa icke-kinesiska grupper till det moderna kinesiska samhället..

Peking har infört en lag för att “genomföra åtgärder för att anpassa  islam till det kinesiska samhället  inom de närmaste fem åren.

Åtgärden kom efter att kinesiska regeringstjänstemän träffade representanter från åtta islamiska föreningar,  Man enades om att anpassa islam för att bli förenligt med socialismen och genomföra åtgärder för att kinesifiera religionen.

De åtgärder som kommer att användas för att genomföra lagen har inte offentliggjorts. Att utöva islam är olagligt i vissa områden i Kina. Fastande, be, skägg eller att bära en hijab kan medföra arresteringen.

LÄNK

7 thoughts on “Anpassa islam till den Kinesiska värdegrunden

 1. Kina har behandlat kristna, främst katoliker, på ett liknande förnedrande sätt, men de senaste åren har det varit lite av töväder relationen mellan Vatikanen och Peking.

 2. Här begår Kineserna med största sannolikhet ett stort misstag, som kommer att få ödesdigra konsekvenser i framtiden!

 3. mänsklighetens enda hopp är dom goda krafterna som just nu för ett krig mot dom onda globalisterna. Den här videon fick jag stå päls av. Titta på vad som händer i USA. Jag ber för att Trump ska hålla sig vid liv.

  https://youtu.be/3vw9N96E-aQ

 4. Nu behöver Stenbock er hjälp,som bor norr om Åsen,såväl på baksidan som i Lappland.
  Fick en Kalender med dagliga råd från Bondepraktikan,i julpresent.
  Här finns nu många ord som jag har svårighet,att översätta till vårt Skånska,ärans o hjältarnas språk.
  I dag skriver man “Snöyra idag betyder fyra Yrer ! ”
  Detta sista ord finns inte ens hos Google…

Kommentera