Regeringen skönmålar om invandringen, låt er inte luras


INVANDRING. Ett s-ombud twittrar: ”Genomsnittstiden för nyanlända till Sverige att få ett jobb har minskat från nio till fem år. Ett gott betyg till S-ledda regeringen och @YlvaJohansson. Men M/KD-budgeten riskerar nu förlänga tiden igen”

Påståendet gillas av Sveriges arbetsmarknadsminister, men är det sant?

Tino Sanandaji på Facebook:

 • Det existerar inget sådan siffra om ”jobb”, sysselsättning är inte jobb
 • Det anges inga källor till påståendet som två ministrar gillar
 • Det finns ingen sådan siffra om genomsnittstid, däremot tid till hälften av är sysselsatta. Eftersom många nyanlända aldrig får jobb är genomsnittstid till arbete oändlig och poänglös.
 • Om hälften av invandrare vore arbetslösa, skulle regeringen säga att invandrare i genomsnitt är i arbete?
 • Definitionen de använder är 50 procents förvärvsfrekvens, beräknad som motsvarande en timmes jobb, praktik eller åtgärd per vecka. Här ingår de med extremt låg inkomst, extratjänster, lönebidrag och dylik
 • Bara 7 procent av nyanlända går enligt arbetsförmedlingen vidare till “arbete utan stöd“ efter etablering, resten till skatteförsörjda åtgärder. Det fanns heller ingen märkbar förbättring av nyanlända med minst ca 12.000 kr i månaden i förvärvsinkomst fram till 2016
 • Att gå från 0 timmars arbete i veckan till en timme i veckan är inte integration
 • Regeringen skönmålar om invandringen, låt er inte luras

-Pettersson säger att många vänsterblivna inkl. SVT och SR har inte insett att sysselsättning inte är arbete…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Regeringen skönmålar om invandringen, låt er inte luras

 • Kalasbetalaren

  Sen står det inget om hur många som efter att ha haft någon form av bidragsjobb har återvänt till livslång bidragsförsörjning utan motprestation efter detta!

  Gilla

 • Hanna

  Låt människor göra sig anställningsbara av egen kraft, bara stöd för fysiska och psykiska skäl som tidigare. Ingen vill betala full lön för en invandrare nu och framöver pga av alla bidrag de får för att statistiken ska se bra ut- funkar inte!

  Gilla

 • Karlsson

  Sosseljug som vanligt.
  De jävla asen slår sig för bröstet med ena handen och sågar av välfärden längst med fotknölarna med andra.

  Lögnare och landsförrädare hela högen.

  Gilla

 • Kent

  Att vi har en regering som lever i en fantasivärld borde väl stå helt klart nu.

  Gilla

 • Jack

  När jag var ung fick staten in skattepengar när vi arbetade. Idag verkar det kosta skattepengar när vi arbetar. Är det socialdemokraternas sätt att regera Sverige?

  Gilla

 • Carl ekström

  Vår regering är en samling löngnare.Det ända dom kan är att höja sina egna löner.
  Och jävligt tack för att ni höjt min pension med 93 kronor.Nu har jag lite över 10500 jobbat betalat skatt i 49år.men det skiter väll nii i.Och det gäller alla partier inklusive sd.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Inom jobb finns det olika typer av jobb, typ heltidsanställd eller 80% kanske 50%. Varför inte dela upp det med heltidsanställning o.s.v, men det törs inte våra folkvalda visa. Dom har ljugit så många år nu att dom inte kan visa dom sanna siffrorna om dessa så kallade jobb, det blir lite svårt att försöka bortförklara vad dom sagt utan att ses som en landsförrädare

  Gillad av 1 person

 • ruben

  De borde skämmas att ljuga så lömskt för svenska väljare och skattebetalare. Politikerna måste komma in i verkligheten och börja arbeta med åtgärder, som ger skattelättnader. Jag hoppas vi får en regering, som inte blundar för de konkreta problemen med extrema bidragsberoenden samt överrepresentation i kriminalitet av asyl- och anhöriginvandrare. Det är en skymf mot vanliga väljare och skattebetalare att bygga upp den typen av instabila experimentsamhällen.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Är svårt att låta sig luras när man idag ser och hör resultatet av de senaste 40 årens totalt okontrollerade massinvandring !

  Gillad av 1 person

 • Peter Skoglund

  Fakta är svårt för en hel del socialdemokrater. Tyvärr.

  Fasadpolitik är de bättre på.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: