Fler utvisade kan få stanna


Efter Expressens uppföljning av de två palestinska bröder som satt skräck i Ronneby under flera år, har debatten tagit ny fart.

De bägge har upprepade gånger fått avslag på sin asylansökan, de har ett utvisningsbeslut liggande, men de kan inte utvisas. Nu föreslår en utredning att de bör få permanenta uppehållstillstånd i Sverige.

Ni kan säkert sagan om den forna idyllen Ronneby, som numera inte förknippas med Ronneby Brunn, utan med kriminalitet och maffialiknande grupperingar som sätter skräck i stan.

Det är flera år sedan de palestinska brödernas härjningar uppmärksammades i media. Redan då vistades de illegalt i Sverige och redan då hade de upprepade domar mot sig, men de har inte kunnat utvisas p.g.a. de kallas statslösa och att de land de närmast kom från, Libanon, inte vill ta emot dem.

I Expressen, september 2017, benämns brödernas härjningar som en småstadsmaffia som sätter skräck i omgivningen. Då har det gått ett år efter tidningens första granskning av Ronneby och under det året har inget hänt. Brottsligheten fortgår och hederliga medborgare känner sig allt mer otrygga.

Expressen

I december samma år gör Sveriges Radio ett reportage om ett Ronneby som inte längre är den idyll vi vant oss vid. I reportaget påpekas att de kriminella palestinierna inte längre är verksamma, men att brottsligheten fortsätter på en hög nivå. ”Droger, gäng och maktskifte” pekas ut som de tre faktorer som sätter Ronneby på kartan.

SR

I februari 2018 skriver PM Nilsson en artikel i Dagens Industri med rubriken ”Staden som lagen har övergivit”. Texten handlar lite om det forna Ronneby, men framför allt hur rättsväsendet i staden lyser med sin frånvaro. Både tingsrätten och polisen har lämnat staden, vilket känns igen från många mindre städer. 2006 försvann högskolan och efterlämnade 700 lediga studentlägenheter. Detta utnyttjades under flyktingkrisen när den lilla kommunen tog emot 3 200 asylinvandrare från Afrika, Mellanöstern och Afghanistan. Det gick som vanligt inte bra, utan i Ronneby skapades ett parallellsamhälle där olika etniska konflikter blossade upp. Hört det förut?

Tyvärr är nog Ronneby en av många mindre städer som inte bara lagen övergivit, utan här har politikerna svikit och om några bär skuld så är det decennier av en totalt verklighetsfrånvarande migrationspolitik.

Dagens Industri

Så kommer då uppföljningen av de två palestinska brödernas framfart. I SR:s Studio Ett kunde vi igår höra ett inslag där bl.a. brödernas advokater framträder och ni får lyssna själva för att förstå.

SR

Så igår eftermiddag publicerades en utredning som legat på regeringens bord sedan 2017 och som kan göra det lättare för utvisningshotade individer att få stanna, detta inkluderat kriminella individer som de bägge palestinierna.

”Den är en väldigt, väldigt bra utredning som har så himla viktiga förslag”

Säger Vänsterpartiets riksdagsledamot Christina Höj Larsen, som motiverar detta med att statslösa har svårt att medverka till sin egen utvisning. Libanon, landet varifrån de palestinska bröderna närmast kommer, tillhör de som inte tar emot personer som själva inte gett sitt medgivande till utvisning.

Utredningen som nu uppmärksammas innebär ett förtydligande av utlänningslagen och kan innebära att statslösa personer kan få lättare att erhålla ett permanent uppehållstillstånd i Sverige, då inkluderat grovt kriminella som exempelvis de två palestinska bröderna.

Anne Lundberg heter utredaren och hon besvarar frågan om detta inte kan innebära att fler statslösa söker sig till just Sverige, med dessa förbryllande ord:

”I stort sett alla länder i hela västvärlden har liknande bestämmelser, varför skulle man då välja just Sverige? Våra förslag kommer inte leda till att en massa människor som enligt lagstiftaren inte ska få uppehållstillstånd i Sverige kommer att få det”

Varför tror Anna Lundberg att lilla Sverige tagit emot fler asylsökande och ensamkommande än merparten av samtliga moderna demokratier? Varför tror Anne Lundberg att lilla Sverige gav uppehållstillstånd till 132 696 individer förra året, trots regeringens löften om minskad mottagning?

Expressen

Lite fakta på det.

Sedan 2000 har Sverige tagit emot 39 500 asylsökande som benämner sig som statslösa. Dessa utgör 5,5 procent av den sammanlagda asylmottagningen, anhöriga ej inräknade.

De palestinska bröderna är troende muslimer, vilket sätter fokus på islam som fredens religion.

Utredaren Anna Lundberg, är inte bara professor i välfärdsrätt på Linköpings universitet, hon är också asylaktivist. Så här skriver hon på en blogg som delas med andra.

”För närvarande är jag i början av ett projekt om illegitimerade flyktingbarn i Malmö”

Hon skryter också över sin gästkrönika på Refugees Welcomes hemsida och hur starkt hon är emot avhysningar av tiggares bosättningar m.m.

Bloggen

När det gäller Ronneby kan ni läsa mer, mycket mer, på Petterssons. Den forna idyllen….


9 responses to “Fler utvisade kan få stanna

 • Langmore

  Svårt problem, kan vi inte utvisa så kan vi inte, men troligen kan vi sätta hårdare krav på återfallsbrottslingar. Brott skall inte löna sig.

  Gilla

 • Bosse S

  Denna händelse bevisar med all tydlighet, hur våra politiker hela tiden bara väntar på anledningar att skylla på, för att till varje pris fortsätta att översvämma landet med muslimer, vare sig de är kriminella eller ej.

  Gilla

 • Kent

  Vad är det för idioter som ger i uppdrag till en asylaktivist att utreda om man ska ge ej utvisngsbara kriminella put. Koko Koko.
  För den delen så har Sverige erkänt en Palestinsk stat och skickar mer än en halv miljard i bistånd varje år till denna stat så kan Sverige ställa krav på att palestinierna tar hand om all skit som finns här med eller utan statstillhörighet, annars inga pengar.

  Gilla

 • Carl ekström

  Dom ska ut fort som f.n..

  Gilla

 • Macke

  ”Löfvens nya lag: Ge utvisade kriminella uppehållstillstånd och bidrag istället”

  I många fall kan dömda våldtäktsmän, rånare och andra kriminella invandrare ”vägra” låta sig utvisas, eftersom deras hemländer bara tar emot dem om de återvänder frivilligt. Idag kan kriminella inte få permanent uppehållstillstånd genom att själva vägra utvisning – men det vill regeringen ändra på.
  http://www.friatider.se/l-fvens-nya-lag-ge-utvisade-kriminella-uppeh-llstillst-nd-och-bidrag-ist-llet

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är nog tyvärr ingen direkt nyhet, tror att även den lägsta begåvningsreserven förstår att fler utvisade pensionsräddare får stanna !
  Så fungerar det i dagens hycklande ynkliga ryggradslösa och sjukligt mytomaniska idiot-Sverige.

  Gilla

 • SVENSK

  De styrande gör precis tvärt om mot det som är vettigt, man uppmuntrar brottslighet indirekt genom att belöna! Kan de inte utvisas ska de hållas inlåsta, punkt slut! Vet de ens om att de sysslar med ett folkutbyte genom att både direkt och indirekt diskriminera skötsamma SVENSKAR!

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Lagar hit och dit.Bröderna teroriserar hela Ronneby,dom skall bara ut tillbaka till palestina.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Kommer inte att hända !
   I dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige är de kriminella parasiterna som tillsammans 7 klövern dikterar villkoren för skötsamma infödda äkta svenskar.

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: