Är Annie Lööfs önskan att göra Skåne danskt?

Det finns journalister som tar varje tillfälle i akt att förfölja, raljera, håna och använda kända epitet på SD som parti och deras över 1 miljon väljare.

Sedan finns det journalister som väljer att nyansera det hela och en sådan är Johan Hakelius på Expressen.

Hakelius är en av de få som begriper att SD är här för att stanna och att du varje dag möter Sverigedemokratiska väljare i livsmedelsbutiken, på verkstadsgolvet, på byggarbetsplatsen, i sjukhuskorridorerna, i polishuset, på fotbollsläktaren, på barnens lekplats och andra ställen där vanliga medborgare vistas.

I Skåne bor det i många kommuner fler Sverigedemokrater än sympatisörer till något av de andra partierna. Hakelius inser fakta, till skillnad mot många andra mediala figurer. SD är här för att stanna och i kommande val kan det i Sverige finnas betydligt fler Sverigedemokrater än idag. Inte minst i Skåne där SD är som störst.

Annie Lööf och hennes centerpartister får en välförtjänt känga i Hakelius krönika.

“Löftet – att aldrig ge stöd till en regering som behöver hjälp av Sverigedemokraterna – har vuxit och vuxit tills det blivit Centerns själva existensberättigande”

Oavsett om Annie Lööf väljer att ingå i en socialistisk eller borgerlig regering kvarstår fakta. Inget av hennes två val kommer att ändra på fakta.

“Det kommer fortfarande att finnas sverigedemokrater. Både i riksdagen och i vardagen. På Ica, på Coop, skolor och förskolor, på byggarbetsplatser och sjukhus”

Sedan kommer själva poängen i Johan Hakelius krönika. Annie Lööf gör Stefan Löfven, Jan Björklund, Gustav Fridolin och Jonas Sjöstedt sällskap. Ingen vill “normalisera” Sverigedemokraterna. Om SD nu ska isoleras från allt vad inflytande heter, innebär det enligt Hakelius, att Skåne med sin stora andel Sverigedemokrater måste betraktas som onormalt.

Därför ställer Hakelius den oundvikliga frågan, främst riktad mot Annie Lööf och Centerpartiet.

“Vad är den långsiktiga planen, egentligen? Att ge tillbaka Skåne till Danmark?”

Expressen

14 thoughts on “Är Annie Lööfs önskan att göra Skåne danskt?

 1. Jo ifall dom kapar bort Malmö tror jag att Danskarna med glädje tagit emot Sveriges kornbod.

 2. Det är total tystnad från regeringsförhandlarna. Vi skattebetalare och valboskap får inget veta. Hur fan kan vi stillatigande tillåta att Annie Lööf spelar diktator?

 3. Vem i helvete bryr sig vad en DJÄVLA polikerfjolla som Annie tycker? Vakna! SD har inget Att säga till om dom behöver ca 45%men det kommer aldrig att ske. Jag tror kristersson blir Statsminister. Löfven vågar aldrig offra vänster partiet.

 4. Danskarna vill absolut inte ha Skåne tillbaka.
  Skåne har blivit totalförstört av svenskarna.

  • Jeg synes det er helt o.k. om Danmark skulle få Skåne tilbage. Men… der er lige det med Reepalus mange malmøboer: De fleste har opnået svensk statsborgerskab, så de må vel flytte nordpå.

 5. Malmö är i alla fall till salu. Men det blir svårare att hitta en köpare. Bortskänkes – nej inte ens det går, pga. karantänsbestämmelserna. Sälla danskar – ta skiten !

  • Ja du har troligen helt rätt…. Sökte en adress på min laptop och efteråt började eländet. På varje sida dyker nu upp erbjudande av lägenheter i Malmö ! Måste finnas 1000-tals inhemska,som vill lämna pangstaden !

 6. Mer än 50% av skåningarna skulle rösta JA på frågan om Skåne ska återgå til Danmark.

 7. I resten av världen är personer som Annie Lööf onormala och skulle inte ha en chans i politiken.
  Hennes åsikter är för dumma och extrema.
  Vem skulle få förtroende för en person som vill öka landets befolkningen 5ggr med folk från främmande kultur, religion.

 8. Ge Skåne, Blekinge och Halland, åt Danmark. Jämtland Härjedalen och Västergötland, åt Norge. Norra Sverige åt Finland, man kan lämna en liten del av Östergötland åt Pk svenskarna samt en enklav typ protektorat i Stockholmstrakten där man kan förevisa svenska politiker och mediafolk för turister. En stor skylt med devisen: “Här ser ni företrädare för ett folk som haft de bästa förutsättningar och åstadkommit det sämsta.” En satir som kan bli verklighet.

Kommentera