Djurplågare plågar pensionärer för deras åsikter

YTTRANDEFRIHET. Djurplågaren Tomas Åberg, som driver skattefinansierade Näthatgranskaren och som jagar tidigare ostraffade pensionärer för att sätta dit dem för ”hets mot folkgrupp” för att de inte är nöjda med utvecklingen i Sverige skryter på twitter om att de fällande domarna tiodubblats: ”1.218 polisanmälningar 2017-2018. 144 näthatsdomar, från 214 anmälningar. Många väntar på åtal!”

-Pettersson konstaterar att Åberg & Co med hjälp av statsbidrag som de myglat sig till anmält 1218 oskyldiga människor för deras åsikters skull.

Detta i sin tur tar enorma resurser från det rättsväsende som inte har resurser att utreda grova våldtäkter och gruppvåldtäkter…

TIDIGARE 2018-05-31. SVT hyllar kriminell djurplågare som anmäler oskyldiga människor för sina åsikter

YTTRANDEFRIHET. I måndags publicerade SVT en okritiskt artikel som hyllar Tomas Åberg och hans projekt Näthatsgranskaren. Den statliga tv:en glömde dock bort att nämna att ytterst få av de som anmälningarna för hets mot folkgrupp som Åberg och Näthatsgranskaren lämnar in leder till åtal utan närmast kan betraktas som okynnesanmälningar och extraarbete för en redan överbelastad poliskår. 

Reportern bakom reportaget, Philip Naskret, har tidigare arbetat för den syndikalistiska tidningen Arbetaren, och inte som vi skrev tidigare samtidigt som han arbetatde åt SVT, vilket påpekats av Daniel Rundqvist, redaktionschef, SVT Nyheter Jönköping och vi rättat. Missförståndet berodde på att tidningen arbetaren återpublicerat en gammal artikel. 

SVT uppger att Näthatsgruppen gjort 850 polisanmälningar sedan starten ifjol, men ingen information om hur många av dem som gått till åtal finns att tillgå. Det ställs inga kritiska frågor till Tomas Åberg i reportaget. Alla uppgifter om gruppens verksamhet som kan anses vara besvärande för Åberg lyser med sin frånvaro.

SVT nämner heller inte att Tomas Åberg är dömd för grovt djurplågeri och har hållit sig undan för att undvika delgivning.

Den negativa uppmärksamheten från alternativmedia kring Tomas Åberg har ledde till att Aftonbladet i tysthet plockade bort honom från nomineringen som ”Svensk hjälte”. Sedan dess har Åberg hamnat i medieskugga tills han nyligen blev uppmärksammad igen när journalisten Jan Sjunnesson kallades till förhör till följd av hans anmälan mot honom. Anmälan gällde en satirisk bild på två boktitlar till bokmässan i Göteborg som Sjunnesson delat på sin Facebook för drygt ett år sedan.

TIDIGARE 2018-03-09. Tomas, 43, har anmält 670 oskyldiga människor som nättroll för deras åsikters skull

NÄTHAT. ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg, 43, framställs i en stort uppslagen artikel i Aftonbladet som ”nättrollens värsta mardröm”. Han har massanmält 750 personer som skrivit invandringskritiskt på nätet till polisen.

Åberg, som tidigare hette Bergström, har dock ett mörkt förflutet som djurplågare och belades med djurhållningsförbud efter att på sin gård i Närke låtit ett flertal jakar svälta ihjäl. Detta tycks inte bekymra Agria Djurförsäkring som är en av huvudsponsorerna bakom initiativet ”Svenska hjältar” där Åberg hyllas.

I dagsläget utgörs Näthatsgranskarna av ett 15-tal personer, bestående av bland annat poliser, systemutvecklare, lektorer, jurister och samhällsvetare. Hittills har nätverket anmält ungefär 750 personer. 14 procent av de har gått vidare till åtal och ungefär sju procent till fällande dom. Det betyder alltså att Nätahatsgranskaren har fått runt 80 personer dömda.

Näthatsgranskaren, Tomas Åberg, säger sig ingå i ett forskningsprojekt. Något sådant forskningsprojekt finns dock inte, visar uppgifter från Linköpings universitet. Herr Åberg har alltså skaffat sig bidragspengar på falska grunder och fortsätter därmed sin kriminella gärning. Läs mer på Katerina Magasin.

-Pettersson konstaterar med hjälp av Åbergs och Aftonbladets uppgifter att Näthatsgranskarna med hjälp av statsbidrag som de myglat till sig anmält 670 oskyldiga människor för deras åsikters skull.

Detta i sin tur tar enorma krafter från det rättsväsende som inte har resurser att utreda grova våldtäkter och gruppvåldtäkter, och dessa personer tycker Aftonbladet ska hyllas i Svenska hjältar…

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Djurplågare plågar pensionärer för deras åsikter

 1. Ett riktigt vidrigt svin är vad han är och inte skulle jag bli upprörd om nån ”plocka” han.

  • Varför ska någon annan plocka honom, varför inte försöka göra det själv istället ?
   Vi naiva och konflikträdda svenskar tycker väldigt mycket och ofta men förväntar oss alltid att någon annan ska fixa biffen.

 2. Staten bygger en stasiverksamhet genom ombud genom att slussa pengar från skattebetalarna genom olika fonder.
  Vi ska också veta att det är en prioriterad verksamhet att få rättning i ledet på alla som inte tycker att rådande politik är optimal och applåderar den.
  Så i det fall en åklagare har att välja mellan ett fall av HMF eller en otäck gruppvåldtäckt så ska HMF prioriteras.
  Med global compact så kommer det säkert att bli än värre.

 3. Det pågick liknande kommunistisk verksamhet i gamla Sovjetunionen. Det kan vara en typisk favoritsysselsättning hos kommunister att avslöja människor med brott mot det rådande politiska systemet. Människohat tycks ligga i kommunismens natur. Må vi få en vaken kommunistgles regering, vilket tyvärr var längesedan.

 4. Den där mannen är ett riktigt lågvattenmärke.
  Jag är rätt säker på att han läser detta så jag riktar inlägget direkt till näthatsgranskaren:

  Missnöje tas ofta ut i verbal excess, och just nu plågar du folk för att de inte är nöjda med en helt sinnessjuk samhällsutveckling.

  Att med pk-eliten som slagträ ge sig på och straffa sitt eget folk för att de är griniga över att deras land förstörs av vansinnig politik är inte bara svinigt, det är ta mig fan gränsfall till förräderi.

  Förbannade femtekolonnare.

 5. I dagens mångkulturella och vänsterextrema idiot-Sverige finns inga gränser för någonting !

 6. Har hört från ett visst håll att Islam bara är en fredlig religion !
  Stämmer inte det ?

 7. Det är inte olagligt att hata, det är riktigt sunt att hata oförätter. Däremot är det olagligt att hetsa och att hota, om man inte gör det på ett elegant sätt förstås som Nigel Farage.

Kommentera