En fundering


Just nu har 349 högavlönade personer långledigt från sina jobb, beordrade av sin chef. Jag talar förstås om riksdagsledamöterna.

Samtidigt som de njuter av ledigheten sliter sjuksköterskor, poliser, verkstadsarbetare, städare och andra lågavlönade medborgare för att landet Sverige ska kunna hållas igång.

Borde inte de män och kvinnor som vanliga löntagare röstat fram, sitta åtta timmar om dagen och lösa all de problem vi dagligen läser om?

Det skjuts fortfarande i våra städer och det skjuts mot människor. Är det inte med pistol så är det med fyrverkeripjäser. Gamla människor rånas fortfarande, både på stan och i hemmen. Unga flickor och kvinnor utsätts fortfarande för sexuella ofredanden och våldtas i hem och ute i kylan. Småpojkar rånas, tonårsgrabbar misshandlas och äldre herrar bedras av telefonskojare. Skäggiga män med terrorkopplingar sitter i förhör hos polisen och hur många som just nu sitter bakom fördragna gardiner och planerar blodiga attentat vet ingen, inte ens de som borde veta.

Otryggheten ligger fortfarande på höga nivåer. Fusket inom välfärden fortsätter i oförminskad styrka. Polisen tvingas erkänna att de fortfarande lägger vardagsbrott till handlingarna utan att ens titta på dem och nu kan vi läsa hur också grövre brott tar år att utreda. Ambulanspersonal kan inte längre åka på vissa utryckningar utan att eskorteras av polis. Dödsskjutningar och handgranatsattacker ligger i världstopp tillsammans med erkända våldshärdar som Mexiko och Brasilien. Ordet fattigpensionär har åter fått ett ansikte, likaså uteliggare. Respekten för samhället är på väg att ge vika, om det inte redan brustit.

Utanpå detta är vi nu på väg in i en ny lågkonjunktur med allt vad det innebär.

Fast jag önskar så klart de 349 ledamöterna en skön ledighet, även när jag och hundratusentals vanliga medborgare klampar iväg till jobbet tidiga morgnar genom snö och mot iskalla vindar.

Å andra sidan kanske det är lika bra att de håller sig borta från sina jobb. Riksdagsmajoriteten verkar ha tappat greppet om situationen och ibland funderar jag på om de ens bryr sig längre?


11 responses to “En fundering

 • Langmore

  Riksdagsledamöterna har det bra.
  Är de verkligen beordrade av sin chef att vara lediga? En del jobbar nog även lokalt andra inte.

  Gilla

 • Argus

  Varför inte ge dem beting, inget arvode förrän ny regering är på plats?

  Gilla

  • robban

   borde vara en självklarhet i ett normalt samhälle då de inte gör det jobb befolkningen har har valt dem att göra. de borde få en realitycheck vilka som är deras arbetsgivare.

   Gilla

 • angelicaplacet

  Så länge journalisterna stöttar en stor del av politikern kommer det inte bli någon förändring.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Skillnad på fä och äkta infödda svenskar !

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Stefan k träffsäker som vanligt.Tänk om alla i riksdagen var så träffsäker.Sverige under attack,men dom som styr och ställer har julledigt. Hur länge dröjjer det innan vi får tillbaka tryggheten som det är nu total katastrof ?”Tack”reinfeld ,svetsarn och övriga svikare av svenska folket.Hoppss att ni sover gott om ni kan.

  Gilla

 • Mm

  Halvera riksdagspolitrukerna, det räcker med 149, alldeles för många som sitter av sin tid i sina lägenheter, bekostade av oss skattebetalare och slappar, petar näsan.

  Gilla

 • Maria

  Tja de är väl flexibla ;). Till skillnad från t.ex. personal inom äldreomsorg som nu ”måste vara beredda att bli mer flexibla” för att heltidsresan (erbjuda alla 100% arbetstid) ska kunna genomföras. Antagligen är: oregelbunden arbetstid, varannan helg, delade turer, mindre dygnsvila än lagstadgat (bortförhandlat), arbete på storhelger och så vidare inte tillräckligt flexibelt. Man ska även vara beredd på att ha flera arbetsplatser vilket kan innebära dubbla resekostnader, (poolgrupperna har det jag vet, men de har därför reseersättning som tillägg). Finns säkert mer att tillägga… Ps. visst jag vet vad jag gav mig in i, men ”spelreglerna” ändras och inte alltid till det bästa.

  Gilla

 • Cesil.

  Och det allra tokigaste är, att de får fullt alldeles gräsligt bra betalt.

  Gilla

 • Bosse

  Fast helt sysslolösa verkar sozzarna dom inte vara
  Man skickar fortfarande sändebud till Marocko för att skriva på avtal som kommer att sänka Sverige ekonomiskt
  Man passar på att höja bensinskatten mm
  Man tar emot ministrar från bl a Iran
  Man petar in trogna sosssar som mullvadar i alla förvaltningar för att kunna fjärrstyra dessa oberoende av vem som kommer att regera landet i framtiden
  Tror att det pågår en febril verksamhet bakom rullgardinerna för att säkra makten för all framtid

  Mycket av detta finns att läsa här:
  https://ledarsidorna.se/2018/12/ur-bo-theutenbergs-dagbocker-fran-ud-palmes-pojkar-natverket-som-styrt-socialdemokratin/

  80 år gamla sitterfortfarande flera av Palmes pojkar och styr landet bakom kulisserna efter sin marxistiska trosuppfattning

  Tillsammans med många andra tidigare artiklar visar det hur totalt genominfekterat landet är av sozzarnanas maktfullkomlighet

  Enda chansen att få tillbaka ettt normalt land är att en ny konservativ regering säger upp alla anställda i statsapparaten för att sedan eventuellt återanställa de få som klarar av jobbet

  Gilla

 • Kurt

  SÅ LÄNGE DE HÅLLER SIG BORTA KAN DE INTE STÄLLA TILL MED MERA SATTYG OCH CLOWNERIER.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: