Det är alldeles för enkelt för kriminella att tjäna pengar i Sverige

BROTTSLIGHET. Polisens utbildning för dem som utreder grova brott har legat nere i två år på grund av resursbrist. Bedrägeribrott utreds inte av samma skäl. Våldtäktsutredningar kan få vänta i månader. Osv. 

Det skylls på det ena och det andra men sällan på den verkliga orsaken, som är massinvandringen. Sveriges offentliga sektor är dimensionerad för 7-8 miljoner något så när hederliga svenskar och en del arbetsamma invandrare.

Samhället är inte dimensionerat och har inte resurser för Mellanösterns och Nordafrikas dysfunktionella befolkning…

Inkompetensen bland landets styrande är total, twittrar Micke K.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Det är alldeles för enkelt för kriminella att tjäna pengar i Sverige

 1. Jag börjar nästan tycka att det är bra om inte polisen tar fast någon!

  Man blir bara mer arg när man ser vilka ”straff” som delas ut!

  • Det finns väl egentligen ingen anledning att gripa brottslingarna när de får rabatt och släpps ut i en väldig fart, har dom svängdörrar på häktet.

  • Håller i viss mån med, eftersom samhället så katastrofalt har misslyckats med att hejda unga brottslingar i deras kriminella utveckling, så finns det alltid någon som kan ta den plats som blir ledig då någon åker in i fängelsets eller skjuts ihjäl.

   Sen har ju polisen också en organisation och även en verktygslåda som borde kunna göras bättre och effektivare om bara den goda viljan fanns hos våra regeringspolitiker.
   Men tyvärr så verkar dessa politiker inte vilja ha ett effektivt rättssystem.

 2. Bra att Tino S. också tar upp detta! I resten av Europa försöker man stoppa pengatvätt I Spanien jagar man dessa och knarket är den största inkomstkällan. Nu ska GBG hjälpa dem att tvätta deras pengar! Tar vansinnet aldrig slut. Det är precis detta som försörjer terrorn, isis ska med hjälp av svenska banker och en kommun hjälpa dem och droghandeln, trafficking

   • Tino Sanandaji på Facebook:

    ”Bolånekrashen i USA år 2008 hade flera orsaker, varav en delförklaring var att staten uppmuntrade banker att lätta upp utlåningskrav till minoriteter. Att latinamerikanska invandrare hade svårare att få lån feltolkades som diskriminering, när det troligen handlade om sämre privatekonomi. Många tog stora lån de inte kunde återbetala, vilket skadade ekonomin och dem själva.

    I stället för att lära sig från detta tar Göteborg ett märklig steg i samma riktning, även om det är oklart vad exakt de tänker göra. SVT:

    ”Göteborgs stad har bjudit in de fyra storbankerna för att diskutera hur personer i utsatta områden ska kunna låna pengar till att köpa bostad, rapporterar P4 Göteborg. – Ofta finns det kapital för att klara kontantinsatsen, men den finns kanske inte alltid på bankkonton. Den finns i släkter, i familjer. Där tror jag vi kan hjälpas åt att göra storbankerna mer varse vilka förutsättningarna är i de olika områdena, säger Marin Öbo, kommunens fastighetsdirektör, till P4 Göteborg.

    Han understryker att diskussionerna med bankerna inte syftar till att frångå eller sänka de lagliga kraven på kontantinsats eller amorteringskrav. – Det här är en sondering, men mer konkret vad det kan leda till är ganska oklart ännu”

    Jag förstår inte vad de man menar med att det finns pengar i släkten men inte på banken. Är det illegala medel som kommunen försöker förmå banker att acceptera? Menar de att släkten har stora mängder sedlar undanstoppade någonstans [there’s always money in the banana stand]? Handlar det om att tvätta svarta pengar? Pengar som döljs från bankkontot för att få mer socialbidrag? Om de faktiskt har pengar är det väl bara att sätta in det, det behövs ingen särlösning.

    Det är som sagt oklart, men man kan misstänkta att det finns ett element av att kommunen tror på rövarhistorier där folk överdriver hur rik deras släkt är för att få lån. Hur ska sen utlåningskrav i praktiken tänjas utan försämrad kreditrisk?

    Detta är riskabelt för både banksystemet och låntagarna själva. Kommunen gör inte resurssvaga en tjänst genom att uppmuntra de att ta på sig stora lån och köpa övervärderade nybyggen mitt under en trolig bostadsbubbla.

    Detta illustrerar också problemet med att bygga en massa bostadsrätter som tvingar hushåll att ta på sig risk som de egentligen inte har råd med, bekymret hade inte uppstått om man byggt fler hyresbostäder.”

 3. vår s k ”polis” hittar ”inte sina egna rumpor i en upplyst garderob med sina egna händer” såvida inte det rör sig om att jaga våra äldre fattigpensionärer för HMF!
  Hela vårt politiserade ”rättsväsende” är en skam, ett hån mot de brottsdrabbade!

 4. Jag rekommenderar både Ungern och Polen.
  Ingen risk att bli våldtagen eller nedslagen.
  Polisen tar buset innan dom hinner tänka på brott.

Kommentera