Facit över svensk journalistik: Trump nämns mer än Löfven och Kristersson tillsammans


MEDIA. Det sjukliga hatet mot Donald Trump överskuggade allt annat i svenska medier 2018. Den amerikanske presidenten var under året mer omskriven än statsminister Stefan Löfven och Moderatledaren Ulf Kristersson tillsammans.

Totalt omnämndes Donald Trump i drygt 165000 artiklar eller nyhetsinslag under året, enligt en undersökning som TT beställt av medieanalysföretaget Retriever. Även förra året var Trump den mest omskrivna personen i svenska medier. Trots att det i år skrivits drygt 60000 färre artiklar om honom toppar han listan med god marginal, rapporterar SVT.

-Pettersson menar att det säger en hel del om Sveriges journalistikkår, och då har det ändå varit valår och vi har regeringskris!

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


7 responses to “Facit över svensk journalistik: Trump nämns mer än Löfven och Kristersson tillsammans

 • Hanna

  Svenska dagbladet m fl har blivit ett skämt de senaste åren. Hälften av materialet handlar om Trump och det är hans fel att: det går bra för Usa, det går dåligt för Usa (tveksamt om det stämmer), bensinpriset, skogsbränderna i Kalifornien, att Usa krigade för demokrati i Syrien, att Usa lämnar Syrien, att hans fru och minderåriga som mobbas osv osv. Allt Trump gör är att sätta sin egen befolkning främst och i andra hand demokratin i andra länder.

  Gilla

 • Bosse

  Intressant föredrag om Trump och Amerika av Tucker Carlson
  Lyssna gärna på detta nästa år
  Gott Nytt År!

  Gilla

 • Danne

  Det är en sjuklig rädsla för Trumps makt.
  Han gör exakt det han lovat innan valet, oavsett vad andra tycker, och mycket han säger och gör är rätt.

  Det måste bli ett slut på den underminering av länder och deras ekonomi som vänstern driver. Ska det finnas någon möjlighet att bibehålla vår tillväxt och utveckling, då kan vi inte slösa pengar på människor som inte är flyktingar. Vi måste importera utbildade, anpassningsbara människor som vill bidra och utveckla Sverige.

  Ju mer pengar som slösas på dem som inte har en framtid här, men har en möjlig framtid i sitt hemland, desto sämre blir den totala ekonomin. De människor som befinner sig i landet och aldrig ens varit i nöd, kostar otroligt mycket mer här än i sitt hemland.

  Då tänker jag inte bara på uppehälle utan även på andra faktorer som kostar. Tolkar, brottslighet, sjukvård och infrastruktur, listan kan göras lång, men faktum är att de som kommer hit inte tillför mycket eftersom de inte ens täcker upp de behov deras egna grupper skapar. Det innebär, precis som Pettersson säger, att landet är anpassat till en viss mängd befolkning och till en ungefärlig befolkningsökning.

  Våra resurser är anpassade till de behov vi har och inte till en skenande invandring, där invandrarna har mångfallt större behov än vi klarar av att lösa. Vi är inte anpassade till att ta emot analfabeter och okunniga som kräver mycket mer än normalfallet. Vi kan inte få fram poliser, lärare och sjukvårdspersonal i den takt som krävs. Jag tror dessutom att de här problemen kommer att eskalera i en högre takt än vi klarar att lösa eller om invandringen minskar, då kommer vi att ha obalans åt andra hållet.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Det är kanske inte så konstigt; valet av Trump skulle ju leda till kärnvapenkrig med Ryssland och slutet för hela planeten Tellus. Det tar tid att släppa en sådan, helt ”ofrivillig” fixering. 😉 Tur att vi har Margot som ständigt sätter oss på världskartan. Troligtvis inte lika mycket som hon själv önskar, men det räcker gott och väl för mig. Anders Lindbergs alster förtjänar däremot en större spridning globalt, han är en av de största komikerna vi har just nu.

  Gilla

 • centurion

  Precis som på varor man handlar i affären, skulle det vara lag på en INNEHÅLLSDEKLARATION på journalistisk rappakalja och partiskt svammel. Sanning:0%, Fakta:0%, Objektivitet:0%, Opartiskhet:0%
  Agenda:20%, Personlig vinkling:20%, SDhat:20%, Klimatnoja:20%, Hbtq och Feminism:20%, Ren lögn:20%, Hat och Uthängning:20%, Att aktivt ICKE granska makten:20%. —-Som synes blir detta Över 100%. Men räkna kan dom inte heller…

  Gilla

 • AmaTona

  Hade de gjort något bra skulle det bli första sida.. men allt de gör vill de helst dölja.. Smutskasta SD, FN avtal, avtal med muslimska organisationer.
  Ulf som ger rätt åt SD men kan ändå inte be om ursäkt….osv

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: