15 misstänkta i rätten för terrormorden i Marocko

TERRORISM. 15 av de som misstänks för inblandning i terrormorden på danska Louisa Vesterager Jespersen, 24, och norska Maren Ueland, 28, i Atlasbergen i Marocko har framträtt i domstol. 

De misstänkta anklagas för att ha deltagit i förberedelser till terrordåd, överlagt livsfarligt våld och för att ha förespråkat terrorism.

De två skandinaviska kvinnorna hittades brutalt mördade den 17 december. Marockanska myndigheter beskriver dubbelmordet som en terrorhandling.

Ytterligare sju personer kommer formellt att anklagas inom kort, enligt domstolen.

AFP/OMNI

-Pettersson tycker de marockanska myndigheterna arbetar i ett annat tempo än sina kollegor i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 thoughts on “15 misstänkta i rätten för terrormorden i Marocko

  1. Marocko gör allt de kan för att få detta till att det är en stor cell av IS som ligger bakom slakten. Då är det bra att plocka in så många som möjligt. Men är det nu bara ett par ”vanliga” genomsnittsmarockaner som radikaliserats på en pisskvart, för att de stört sig på något så faller allt. Det har det nog redan gjort, vem vill semestra i Marocko efter detta?

    • Ingen semester i Marocko, NEVER NEVER !!

      PS enligt AFP så blev de båda quinnorna ”beheaded” (vilket på svenska betyder HALSHÖGGS enligt google översättning)

Kommentera