Stäng

Mordvideon från Marocko blev en vändpunkt

ISLAM. Det tredje världskriget började inte med att de två nordiska flickorna halshöggs i Marocko. Det tredje världskriget pågår trots att många påstår att det inte gör det. Pettersson vill påstå att det började c:a år 610 när Muhammed blev islams profet.

Norska Maren Ueland och danska Louisa Vestanger Jespersen halshöggs i islams namn i Marocko. 

Krigen i Afghanistan har pågått i mer än 30 år och har gjort landet till ett av världens fattigaste länder. En långvarig sovjetisk ockupation efterföljdes av tio år med inbördeskrig och islamiskt styre. År 2001 invaderade USA Afghanistan och idag pågår en väpnad konflikt mellan den väststödda regimen i Kabul och talibanerna. Afghanistan erövrades och blev muslimskt år 750-800 och de gamla religionerna är idag utrotade.

Algeriet, är oroligt i de södra ökenområdena gränsande till Mauretanien, Mali, Niger och Libyen, inklusive turistregionerna Tamanrasset och Djanet.

Al-Qaida är ett islamistiskt terrornätverk upprättat av Osama bin Laden. Al-Qaida har stått bakom flera stora terrorattentat, bland annat attacken mot New York och Washington den 11 september 2001.

Azerbajdzjan är delvis oroligt, framförallt i gränsområdena och terrorhot från muslimska grupper förekommer.

I Centralafrikanska republiken är spänningarna fortsatt allvarliga och strider har nyligen pågått i Bangui samt på andra håll i landet. Konflikten har accentuerat etniska och religiösa motsättningar mellan de olika grupperna. Övergrepp mot civila, också mot barn förekommer i stor omfattning.

Cypern har varit delat i två av den så kallade gröna linjen sedan år 1974. Kristna grekcyprioter och muslimska turkcyprioter har problem med att leva tillsammans och enas om öns framtid.

Den islamiska staten (IS), kallas även ISIS och ISIL, är en islamistisk militant terroristgrupp som idag har blivit av med de stora områden i Irak och Syrien som de kontrollerade, men många av de kriminella terroristerna finns kvar. IS har gjort sig skyldiga till brutala brott mot mänskliga rättigheter och rekryterat krigare från hela världen. Grabbarna som skar huvudena av flickorna i Marocko hade svurit trohetsed till IS.

I Egypten är det oroligt på Sinai-halvön och på andra ställen, muslimska terrorgrupper genomför regelbundet terrordåd.

Etiopien är oroligt i sydöstra muslimska Ogadenprovinsen och vid gränsen till Somalia.Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tillsvidare från alla resor inom 10 km från Etiopiens gränsområden mot Eritrea, Sydsudan och Somalia(inklusive Somaliland). Undantaget är huvudvägen mellan städerna Axum och Adigrat.

Filippinerna kämpar det muslimska Morofolket för självständighet från Filippinerna. En väpnad konflikt har pågått sedan 1960-talet och tusentals människor har dött.

Israel ockuperade de syriska Golanhöjderna 1967 och har sedan 1981 hävdat att det är israeliskt territorium. Syrien kräver att området ska lämnas tillbaka och har stöd av det internationella samfundet.

USA invaderade Irak den 20 mars 2003 utan stöd från FN. USA menade att man kunde bevisa att Irak hade massförstörelsevapen och samarbetade med terrornätverket al-Qaida. I slutet av 2011 drog sig de sista amerikanska styrkorna ut från Irak. Konflikten mellan olika muslimska grupper har eskalerat och landet präglas av laglöshet, våld och terror. Innan USA invaderade hade diktatorn Saddam Hussein fört krig mot kurderna, Iran och Kuwait med miljoner döda som resultat och USA är tillbaka med färre soldater. Även Sverige har 70 soldater i Irak.

År 1948 upprättades staten Israel på mark som araberna anser vara deras. Trots att ett beslut i San Remo 1920 då det sönderfallande Ottomanska Riket blev till dagens Turkiet, och de övriga enorma landområdena gick till olika arabiska nationer, mer eller mindre existerande som provinser innan och det palestinska området – hela – skulle bli det judiska nationalhemmet. Detta är alltså ett bindande beslut, inte bara rådgivande, som de flesta resolutioner från dagens FN. Mandatet utgör kanske 0.5 % av det Ottomanska Riket förutom Turkiet, så 99,5% gick till araber. Men de är inte nöjda. Sedan dess har en stor del av det palestinska mandatet blivit till Jordanien och den israeliska delen är nere i c:a 0,1 procent av det araberna fick men det är för mycket för araberna. På den tiden fanns inget som hette palestinier, det är en moderna skapelse från 1960-talet.

Det finns flera grupper i Jemen med motstridiga politiska intressen. Dessa är ofta i våldsamma konflikter med varandra. Den huvudsakliga konflikten i Jemen i dag står mellan rebeller från Houthi rörelsen och de statliga myndigheterna. Konflikten har accelererat till öppet krig med Iran (Shiamusliner)  och Saudiarabien (sunnimuslimer) på var sin sida.

Kashmir är namnet på det bergområde som ligger på gränsen mellan Pakistan och Indien. Delar av Kashmirs befolkning vill vara självständiga. Många pakistanska muslimer menar att Kashmir tillhör Pakistan, som är muslimsk, medan hinduiska Indien tycker att området ska tillhöra dem.

Kenya är oroligt mot gränsen till Somalia och muslimska terrorgrupper slår regelbundet till.

Kina, oroligt i de muslimska delarna av landet. Terrordåd förekommer.

Kristna Serbien vill att muslimska Kosovo ska vara en del av Serbien medan Kosovo strävar efter att bli en självständig stat.

Kurderna är den fjärde största folkgruppen i Mellanöstern och lever i ett område som är delat mellan Turkiet, Irak, Iran och Syrien. I Turkiet har kurderna slagits för ett oberoende Kurdistan i mer än 100 år. Många tusen människor har dödats i konflikten.

Konflikten i Libanon är ett resultat av den långvariga maktkamp som förekommit mellan olika religiösa grupper. Landet har även blivit ett krigsfält i andra regionala konflikter. När de kristna var i majoritet kallades landet Mellanösterns pärla och Mellanösterns Paris, men nu är muslimerna i majoritet.

I Libyen råder inbördeskrig mellan olika muslimska grupper.

Mali var länge ett handels- och kulturcentrum i nordvästra Afrika. Idag präglas landet av konflikter mellan regeringen, nomadiska tuareger och muslimska terroristgrupper. Sverige har 300 soldater i Mali.

Malaysia, oroligt i vissa delar av landet.

Mauretanien, oroligt i hela muslimska landet.

Niger är oroligt, 80 procent av invånarna är muslimer.

Nigeria sliter med ständiga sammandrabbningar mellan muslimer och kristna. Särskilt framträdande är den islamistiska terrorgruppen Boko Haram.

Ryssland – Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till de ryska delrepublikerna Tjetjenien, Ingusjetien, Dagestan och Nordossetien, Kabardinien-Balkarien (inklusive Elbrusområdet), Karatjajevo-Tjerkessien samt de östra och södra delarna av regionen Stavropolskij Kraj.

Somalia har kontinuerligt varit i inbördeskrig sedan 1991. Landet är nu så splittrat att det egentligen bara är de yttre landsgränserna som gör Somalia till en enhet. Ständiga tvister mellan olika klaner är huvudorsaken till de långvariga konflikterna. Al-Shabab den mest framträdande muslimska extremistgruppen idag som bekämpas av olika oppositionella grupper, av Somalias regering och av fredsbevarande styrkor.

Tio år med krig har gjort Darfur i Sudan till ett av världens fattigaste områden. Hundratusentals människor är på flykt och FN kallar konflikten en humanitär katastrof. Konflikten är mellan vem som ska kontrollera vad mellan kristna och muslimska grupper.

Det syriska inbördeskriget är en pågående konflikt mellan myndigheter, i ledning av Bashar al-Assads Baath’s regim, och flera oppositionsgrupper. Det pågår även strider mellan de olika oppositionsgrupperna. Ryssland och Iran stöttar Assad-regimen medan USA och allierade, såsom Turkiet, Saudi-Arabien och Qatar bistår några av oppositionsgrupperna. Nu ser det ut som Ryssland och Assad ska vinna men det kan ändra sig.

I Thailands södra delar förekommer muslimska terrordåd regelbundet.

Den muslimska republiken Tjetjeniens självständighetsförklaring från Ryssland år 1991 var början på ett krig som skulle vara i 20 år. Mer än 150000 människor dog i konflikten som under de senaste åren har spridit sig till resten av Kaukasus där stora delar av befolkningen är muslimsk.

I Tchad har inbördeskrig varit en del av vardagen sedan självständigheten år 1960. Konflikten grundar sig i spänningar mellan de olika etniska grupperna i landet. Landet har på senare tid påverkats av och är delvis indraget i inbördeskriget i Darfur. Historiskt sett har det förekommit starkt fiendskap och oenighet mellan muslimerna i norr och de kristna i söder.

Tunisen – muslimska terrorattacker förekommer och oroligt i gränsområdena.

Turkiet är oroligt, framförallt i de östra regionerna men terrordåd förekommer på andra ställen.

-Pettersson ber om ursäkt om jag missat någon konflikt, men det är helheten som räknas och ni som är lite skapliga på geografi kan säkert koppla ihop ovanstående konflikter med kartan och kanske hitta en gemensam nämnare…

Karta_tredje_världkriget_och_den_11_pesten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 reaktioner på “Mordvideon från Marocko blev en vändpunkt

 1. Jag fick två nötter knäckta i jul.
  Den ena var Afganistan. När jag gjorde militärtjänstgöring för fyrtio år sedan blev vår nattpermision indragen för att Ryssland gick in i Afganistan.
  Jag träffade under jul en soldat från Sverige som varit stationerad i Afganistan nyligen och dryftade min fundering,
  – Jag fattade aldrig varför ryssarna gick in i Afganistan?
  – Det var för att förhindra den gigantiska narkotikasmugglingen från Afganistan till Ryssland, blev svaret.
  – Och du ska veta vad besviken den svenska truppen i Afganistan blev när vi insåg att vårt uppdrag var att skydda narkotikasmugglare. Det är en väldigt stor dela av befolkningen som lever av narkotikaförsäljn till Ryssland.
  Inte ett spår av detta i svensk gammelmedia. Men vem är förvånad? Hans Rosling kunde bevisa att aporna på Skansen hade mer kunskap om u-länder än universitetsstudenter. Apor läser inte dagstidningar.
  Nöt nummer två kom som ett brev på posten. Naturligtvis är detta ett stort argument för att Trump vill bygga en mur mot Mexico.

  1. Sovjet gick in i Afghanistan därför den dåvarande kommunist regeringen i Kabul begärde hjälp från Sovjet.

   Gromyko och Kosygin var emot att gå in där men Brezhnef drev på att Sovjet skulle ingripa på Afghanska regeringens sida.

   Genom Sovjets ingripande blev det stabilitet i landet, men sedan försåg CIA oppositionen med Stinger missiler som sköt ner ryssarnas helikoptrar som de var beroende av, som gjorde att de blev tvungna dra sig ur landet och ersattes med US trupper.

   2017 sålde Afghanistan heroin för 4,1-6,6 miljarder US dollar, där det mesta går över Iran till bland annat Europa.

   Inte omöjligt att USA finns i Afghanistan att CIA kan kontrollera heroin handeln.

 2. Jag har resonerat med företrädare för olika krista frikyrkosamfund här i Sverige. Ingen av dem säger emot att Bibeln varnar för falska profeter. Vilket i sig då är korrekt. Och de säger heller inte emot mig då jag tar upp frågan om inte Mohammed är en sådan profet som Bilen varnar för.
  Nej jag är inte religiös, och inte medlem i någon kyrka.

 3. Vi har riksdagspartier och myndigheter med vad jag tolkar det till, ett sjukligt intresse av att bjuda in en nästan obegränsad population av muslimsk kultur. Jag förstår inte syftet bakom ( En hemlig pakt? Hemliga hot? Blint oförstånd? Hyckleri? Idiotisk självgodhet? Hat mot svenska skattebetalare? ) och förstår inte heller väljarna eftersom det mesta borde peka på en SD-majoritet på över 50 procent.

   1. Ja men vem skall säga ” nu får det räcka, inte fler tack.. vi vill bevara vårt ursprungliga svenska, (europeiska, kanske kristna) samhälle..”
    Hur skulle sånt tolkas i EU och FN? Och av kollegor?

    Det tyvärr kommer att behövas mycket drastiska händelser för att islamiseringen av Sverige och Europa skall stoppas och vändas. Eller så går vi under.

 4. Märkliga färger på kartan, muslimer betecknas grönt!, det borde istället vara SVART! asatro och kristendom borde ist vara grönt. Judendom grönblått. Färger har betydelse, grönt signalerar ju ok, klart och fritt fram!

 5. Utan hjälpen från femtekolonnarna i väst inom vänstern och flumliberalerna så hade de muslimska barbarerna inte haft en chans.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: