Malmö har inte råd att svika barnen

INVANDRING. Charlotte Bossen, gruppledare för centerpartiet i Malmö fullmäktige har skrivit en debattartikel i Kvällsposten om barnfattigdom och att var fjärde barn lever i en fattig familj. Malmö är sämst i Sverige. 

Sedan räknar Charlotte Bossen upp orsakerna till barnfattigdomen som arbetslöshet, skolorna och bostadsbristen samt skyller allt, med viss rätt på socialdemokraterna.

Men Bossen nämner inte den verkliga orsaken till de stora problemen, för stor asylinvandring av människor från dysfunktionella länder.

Att beskriva problemen och barnfattigdomen i Malmö samtidigt som man vill ha en fortsatt stor invandring som kommer att öka problemen tyder på att det är något fel på centerpartister. De verkar inte kunna se sambanden mellan orsak och verkan.

-Pettersson konstaterar att C inte fattar att eldar man blir det rök…

***

 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Malmö har inte råd att svika barnen

 1. Det här är utlänningar som får pengar från den svenska staten, så skickar dom alla pengarna tilbaks til skithålet dom kom ifrån. Och sen får dom mer pengar från staten, för dom har ju inte pengar stackars.

  Titta på Norge, i 2018 så har somalier skickat 800 millioner norska kronor till Somalia! 800 mill!!! Somalier är Norges fattigasta grupp, och det är inte märkligt. Dom skickar alt dom får hem til klanen i Somailen. Och sen får dom mer pengar. Och dom skikcar det til klanen i Somalien också. Ôver 1,5 milliarder norska kronor har skickats til afrika og arabistan dom senaste två åren. En månadslönn där är 50 kronor. Och i Norge får dom 30.000 i månaden. En somalier är millionär om han setter sina fötter på norsk jord. Dom byggar villar med pool och köpar mercedes i Somalien, för norska NAV-pengar. Norska folks skattpengar. Fy faan i helvete vilken jävla skit det här är.

 2. Charlotte Bossen, gruppledare för centerpartiet i Malmö fullmäktige har i en debattartikel beskrivit problemen med barnfattigdomen i Malmö samtidigt som hon och Centerpartiet vill ha en fortsatt stor invandring som kommer att öka på problemen. Det tyder på att det är något fel på centerpartister. De verkar inte kunna se sambanden mellan orsak och verkan.

  Vart fjärde barn anses leva i en fattig familj. Malmö är sämst i Sverige. Fattiga människor (både barn och vuxna) som invandrat / invandrar till Sverige från u-länder där många livsfarliga tropiska sjukdomar härjar, kräver ju mycket avancerad och dyr vård. Samtidigt måste man skydda hela befolkningen genom att förhindra smittspridning till dem.

  Efter ebola-epidemin – ny högisoleringsenhet ska byggas i Malmö.

  Ingen nationell finansiering

  Behovet av en ytterligare högisoleringsenhet har diskuterats vid möten mellan Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten och MSB, men någon nationell finansiering för denna beredskap finns inte. Därför har Södra Regionvårdsnämnden nu beslutat att Skånes universitetssjukhus ska utveckla en högisoleringsenhet genom finansiering av de regioner och landsting som ingår i Södra sjukvårdsregionen. (Publicerat 2018-12-26)

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/efter-ebolaepidemin-sodra-sjukvardsregionen-bygger-hogisoleringsenhet

 3. Vad tror politikerna som har släppt in en miljon fattiga människor? Att det ska regna manna och pengar från himmelen på dem? Klart dom är fattiga om vi inte ger dem mer pengar. De skickar hem hälften av bidraget till familjen i ulandet de kommer ifrån.

 4. Ja, ge socialbidragstagarna ännu mer pengar till barn som dom bevisligen inte klarar av!

  En rejäl löneförhöjning varje gång dom gör sin stackars fru på smällen kommer ju att lösa problemet!

 5. Malmö har ofta lyfts fram som den ideala staden, mångkulturell m.m.
  Men ingen politiker verkar kunna dra slutsatsen att det inte fungerar.

  Staden äter upp nära 5% av utjämningsbidraget, det som var tänkt att hjälpa glesbygdskommuner. Det var inte tänkt att finansiera stora kulturella jippon och misslyckade försök att integrera analfabeter med bristande intresse för arbete.

  Med facit i hand så är Malmö ett stort fiasko där naiva politiker inte törs erkänna misstagen, utan låter andra kommuner försörja Sveriges tredje största stad.

  Det är meningslöst att hoppas på att de dysfunktionella ska kunna skapa nya generationer som ska rädda oss ur knipan med för låga födslotal. Det blir snarare ett moment 22 där färre ska försörja en ännu större skara av människor som inte kan eller vill försörja sig själva.

 6. Ser gärna massutvisningar av de som inte drar sitt strå till stacken så att säga. De kan smacka upp sina paraboler i sina respektive shitholecountrys istället för att belasta samhället här i Sverige.

 7. Malmö har inte råd, Malmö behöver inte ha råd eftersom Malmö får miljarder i bidrag allt efter som de slösar bort på mångfalden.

  • Så länge vi har den regim vi har kommer Malmö alltid att ha ”råd”, det är nämligen vi skattebetalare som tvingas betala för det, just nu ca 5000 miljoner, varje år!

   • Skatteutjämning tillämpas även för Sveriges 21 landsting / regioner.

    Nedan visas några exempel på hur delar av bidragen fördelades åren 2017 – 2018.

    Delcitat

    ”Stockholms pengar till Skåne

    Vinnare på systemet är till exempel Skåne, Dalarna och Södermanland.

    Region Skåne beräknas få in nästan 5,5 miljarder kronor / år på skatteutjämningen medan Södermanland räknar in 1,4 miljarder kr / år och Dalarna får drygt 1,3 miljarder kr / år.

    Enligt beräkningar som Moderaterna i Stockholms läns landsting redovisar kommer de nya skatteintäkterna för 2018 att utjämningsbeskattas med nästan 80 procent. Så för varje hundring, i fråga om skatteintäkter, som de som bor i Stockholms län drar in, stannar bara lite drygt 20 procent i Stockholmsregionen. Resten fördelas vidare ut i landet.

    I Stockholms stad bor numera c:a 900 000 människor. År 2020 beräknas Stockholm spränga miljonvallen.

    Finansministern får kritik

    – I stället för att straffbeskatta Stockholms läns tillväxt bör finansministern kräva att bidragstagarlandstingen effektiviserar sin verksamhet, säger finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M), i ett pressmeddelande i en tydlig passning till finansminister Magdalena Andersson (S).

    Så om skatteunderlaget i Stockholms län ökar med en procentenhet innebär det att effekten nästa år blir ökade skatteintäkter med 695 miljoner kronor. Men eftersom inkomstutjämningen ökar med 548 miljoner kronor blir skatteintäkten netto 147 miljoner kronor, det vill säga 21,2 procent.

    Utjämningsskattens baksida

    Irene Svenonius menar att det är en straffskatt som försvårar möjligheten för fler jobb och mer tillväxt.

    Skattebetalarnas pengar i Stockholmsregionen ska gå till bättre sjukvård och mer kollektivtrafik här där antalet invånare och därmed behoven växer kraftigt, inte till att finansiera andra landsting och regioners underskott, säger Irene Svenonius.”

    Slut delcitat

    Läs mer på:

    https://unv.is/expressen.se/nyheter/stockholms-attack–mot-skatteutjamning

    Malmö kommun ligger ju i Region Skåne och får därför sin beskärda andel av de nästan 5,5 miljarder kronorna / år som är utjämningsskatten för hela Region Skåne.

    https://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1400148474/nyheter/val2014/article2039794.svt/alternates/large/Sverige-skatteparadis.jpg

    Bild/Foto: SVT Design

    Skatteutjämningspengarna som går till landsting / regioner används till de uppgifter som är gemensamma för större geografiska områden och som ofta kräver stora ekonomiska resurser. Till exempel hälso- och sjukvården samt att stärka regionernas tillväxt och utveckling.

    Landstingens / regionernas obligatoriska uppgifter är:
    – Hälso- och sjukvård
    – Tandvård för barn och unga upp till 22 års ålder (från och med 1 januari 2018)
    – Regionalt utvecklingsansvar

    Gemensam, obligatorisk uppgift för kommuner och landsting / regioner:

    – Regional och lokal kollektivtrafik

 8. De se och vet, men de är så cementerade i sin ideologi och dogmer att det skulle vara lika med kätteri att erkänna boven i dramat.

Kommentera