Vulkanutbrott med enorma utsläpp i Italien

Etna, Europas högsta och mest aktiva vulkan, fick på julaftonen klockan 09.00 ett utbrott, vilket resulterade i en stor rökpekare på himlen.

Runt 130 jordskalv uppmättes, det starkaste på 4,0 i magnitud, i samband med att Etna fick sitt utbrott som fortfarande håller på.

-Pettersson har inte en aning, men misstänker att utsläppen motsvarar en och annan bil på den svenska landsbygden och undrar varför miljöpartiet inte beskattar vulkaner…

LIVE:

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Vulkanutbrott med enorma utsläpp i Italien

 1. Hur var det nu, flög Isabella Lövin till klimatmötet i vårt grannland Polen.
  Mig veterligt går det tåg via Danmark.

 2. Jag låter mon 30 år gamla bil (med K-Jetronik
  och katalysator, 0,7 liter/mil)
  stå några dagar!
  —- för att minska mina utsläpp ……….

  – Eller ska jag vänta till 2035, när Tyskland
  ska sluta bryta kol ?

  Blir världen bättre av att jag tar tåget en mil
  i ställer för bilen ?

 3. Apropå naturkrafter…….

  Italien har ju även en ”vilande” supervulkan ,Campi Flegrei, eller Flegreiska fälten. Som är ett vulkaniskt område på Italiens västkust, strax väster om Neapel och cirka 10 km väster om Vesuvius.

  Den supervulkan som studerats mest ingående är Yellowstone-calderan och det är den som anses vara den mest sannolika platsen för nästa jätteutbrott. De senaste 2,5 miljoner åren har det där ägt rum jätteruptioner ungefär en gång vart 600 000:e år och den senaste ägde rum för 640 000 år sedan.

  • Och inte minst det otäcka populistiska partiet AFS som inte är rädd för att säga sanningen !

  • Jodå, det är Trumps, Åkessons och Putins fel. Kan även meddela att beräkningar visar att det stora vulkanutbrottet på Island för några år sedan släppte ut lika mycket CO2 som 40 års utsläpp från hela EU enligt forskares beräkningar av utbrottets storlek. För klimatstollarna spelar det givetvis ingen roll, det är människans lilla bidrag på ca 2% av CO2-halten som enligt stollarna påverkar klimatet.

 4. Vi väntar med spänning på någon klurig lösning från Isabella(mp), så de uppretade andarna i underjorden får sig en läxa. Skatt på språkrör, kanske ?

 5. Vi får verkligen hoppas att Italien klimatkompenserar miljöförstöringen som deras vulkan spyr ut. Förhoppningsvis i ett krav- och fairtrademärkt samt Miljöpartiet-godkänt projekt i form av trädplanteringar i Sahara.
  Med vänlig hälsning, Gustavs Frigolit.

  • Japp, och de där jäkla islänningarna ska också klimatkompensera för sina vulkaner he he. Klimatdårarna verkar inte begripa att de blivit lurade av globalisterna eller kanske är de så korkade på riktigt? Vem vet….

 6. Ja det kan man undra över…..Så länge jag kan minnas rinner lavan ner från vulkanen. På kvällar/nätter ett litet skådespel,liksom vid Vesuv och har så gjort i hundratals år ! Vilka miljövinster de göra bland Gröna aktivister kunnat göra, om de sett till att fylla igen ”hollen”..

Kommentera