För mycket fokus på islamiska studier nu


premiärminister Mahathir Mohamad säger att Malaysias nationella läroplanen kommer att revideras, eftersom det läggs för stor vikt vid islamiska ämnen.

Nu skall i stället för att få eleverna att behärska ämnen, som engelska, som kan leda dem till bra jobb senare.

”De lär allt om islams religion och inte lär sig inte något annat”, sa han.

”Som ett resultat av detta är de som gått ut skolan  inte särskilt bekanta med ämnen som är användbara för att de ska få jobb, men de är mycket bra ulama (muslimska präster).”

Malaysias grundskolans system är uppdelat i nationella skolor som mestadels malaysiska muslimer går i, medan de flesta etniska kineser och indier går i kinesiska och tamilska skolor (som föräldrarna får betala för).

Det finns också hundratals islamiska skolor som heter tahfiz och madrasah som lockar unga muslimska malaysier. Dr Mahathir sa att han vill minska undervisningen i ämnen som är kopplade till islam i de nationella skolorna.

StraitsTimes


4 responses to “För mycket fokus på islamiska studier nu

 • Ingvar

  Självmordsbombare och Is-krigare är väl enda jobb de kan få efter en sådan examen. Möjligen bilbrännare och stenkastare för de med dåliga betyg 😁

  Gilla

 • carl ekstrom

  Klok man .

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Alla studier i någon tro är irrlära och indoktrinering, vad ger det för utbildning egentligen. Gå runt och tro på sådant som inte finns, det ger ett starkt CV att man studerat mer tro än något annat ämne ???

  Gilla

 • Majken

  ”indianer” – jag antar att ”indier” menas

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: