Vasaloppssträckan har öppnat rekordtidigt…


KLIMAT OCH VÄDER. Pär Holmgren, f.d. TV-meteorolog och numera miljödiktator för Miljöpartiet sade år 2006 till Expressen att han tvivlade på att Vasaloppet skulle få uppleva sitt 100-års jubileum år 2022. Dels beroende på snöbrist och att allt färre blir intresserade av skidåkning när vintrarna blir sämre. 

I år, februari-mars 2018, hade Vasaloppet problem med för MYCKET snö, och fick ploga spåren.

Nu inför Vasaloppet 2019 kommer en tidig julklapp till alla skidåkare. Hela Vasaloppssträckan från Sälen till Mora är öppen för åkning, det är rekordtidigt och har inte hänt sedan 1960-talet, säger Vasaloppets arenachef Anders Holmberg till P4 Dalarna.

-Pettersson säger att vi ska ta klimatet på allvar men jag har svårt att ta fanatiker som Pär Holmberg seriöst, han är beredd att stänga hela Sverige för klimatets skull trots att det varken gör till eller ifrån, vädret varierar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Vasaloppssträckan har öppnat rekordtidigt…

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: