Vasaloppssträckan har öppnat rekordtidigt…

KLIMAT OCH VÄDER. Pär Holmgren, f.d. TV-meteorolog och numera miljödiktator för Miljöpartiet sade år 2006 till Expressen att han tvivlade på att Vasaloppet skulle få uppleva sitt 100-års jubileum år 2022. Dels beroende på snöbrist och att allt färre blir intresserade av skidåkning när vintrarna blir sämre. 

I år, februari-mars 2018, hade Vasaloppet problem med för MYCKET snö, och fick ploga spåren.

Nu inför Vasaloppet 2019 kommer en tidig julklapp till alla skidåkare. Hela Vasaloppssträckan från Sälen till Mora är öppen för åkning, det är rekordtidigt och har inte hänt sedan 1960-talet, säger Vasaloppets arenachef Anders Holmberg till P4 Dalarna.

-Pettersson säger att vi ska ta klimatet på allvar men jag har svårt att ta fanatiker som Pär Holmberg seriöst, han är beredd att stänga hela Sverige för klimatets skull trots att det varken gör till eller ifrån, vädret varierar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Vasaloppssträckan har öppnat rekordtidigt…

  1. Vi har Miljöpartiet att tacka! Deras ihärdiga, hårda arbete har nu burit frukt så att Svenskar får skida. Men kom ihåg att fortsättningsvis rösta på Miljöpartiet för annars blir det ingen mer snö på vintern och somrarnas medeltemperatur blir ungefär 100 grader. Din röst kan hindra detta! Eventuellt också en givmild donation till Miljöpartiets kassa..

  2. Al Gore varande för att all is på Nordpolen skulle vara smält 2014. De senaste åren brukar forskare hyra en svensk isbrytare för att ta sig fram till Nordpolen på sommaren, men i år var istäcket så omfattande så att isbrytaren kunde inte ta sig fram till Nordpolen.

  3. I värsta fall blir fanatikern invald i EU-parlamentet. Stackars oss gräsrötter inom EU!

  4. Gazaloppet är när en pajas syrian fast anställd på SVT försöker lära sig åka skidor med vit kvinna och det görs en TV-serie om det på språket ap flabb.

Kommentera