Världens Nordligaste Bankrån


En beväpnat man har rånat en bank i världens nordligaste bosättning på Norges avlägsna arktiska skärgård, Svalbard.
Men han blev fångades strax efteråt Det var det första bankrånet på Svalbard,  som ligger i Arktis, ungefär halvvägs mellan Norges nordspets och nordpolen.

”Det var ett väpnat rån runt kl. 10:40 (0940 GMT)”, sade Terje Carlsen, en talesman för den lokala guvernören, till AFP.

”En man med en pistol tillgrep en summa pengar. Han greps ganska snabbt” i centrum av Longyearbyen, huvudstaden, tillade han.

Polisen sa att den misstänkte rånaren var en utlänning som reser runt i regionen, han Tromså på fastlandet där han kommer att åtalas.

Myndigheterna avböjde att ge mer information om den misstänkte identiteten, mängden som stulits eller vapnet som används i rånet.

Oddsen för att klara sig måste bedömas som mycket låga, Longyearbyen har omkring 2000 invånare och nästan alla känner varandra. Flygplatsen är det vanligaste sättet att komma därifrån. ”Han har förmodligen glömt att tänka på sin flyktväg”.

Longyearbyen

LÄNK


4 responses to “Världens Nordligaste Bankrån

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: