Man och kvinna gripna efter drönarkaoset på Gatwick

BROTTSLIGHET. Två personer, en man 47 år och en kvinna 54 år, har gripits för misstänkt inblandning i drönarflygningarna som orsakat stora problem på Gatwicks flygplats i London, meddelar Sussexpolisen.

Gatwick flygplats är ungefär dubbelt så stor som Arlanda och näst störst i London.

I ett uttalande uppmanar polisen allmänheten till fortsatt vaksamhet och ber om information som kan bidra till utredningen.

Av säkerhetsskäl har observationer av drönare sedan i onsdags gjort att Gatwick till stora delar tvingats hålla stängt.

De två misstänkta, en 47-årig man och en 54-årig kvinna från Crawley, arresterades i staden strax efter 22:00 på fredagskvällen. Crawley ligger knappt en mil från flugplatsen under flygvägarna.

Omkring 1000 flygplan har fått avbryta eller landa någon annanstans vilket påverkat cirka 140000 passagerare sedan onsdagskvällen.

UPPDATERAT: Kvinnan och mannen har släppts och är inte längre misstänkta.

Mer på Mail Online…

-Pettersson ser att polisen arbetar efter teorin att det är miljö-muppar eller eventuellt några som vill hindra utvisningen av invandrare…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

3 thoughts on “Man och kvinna gripna efter drönarkaoset på Gatwick

  1. Drönare i händerna på normalt folk är illa nog. Går det på tok kan det sluta med allvarliga olyckor. Det borde naturligtvis krävas någon form av certifikat och helst spårningsutrustning på grejerna. Drönare i händerna på terrorister ger en helt annan dimension. Kan med lätthet bestyckas med både bomber , sprängmedel, kemiska/biologiska vapen, etc. Vad hjälper då stridsvagnshindren på Drottninggatan ?

Kommentera