Invandringens pris: Tusen poliser utreder mord och skottlossningar

BROTTSLIGHET. I dag jobbar över tusen polisanställda med 130 pågående utredningar samt med underrättelse- och spaningsarbete som rör den grova skjutvapenbrottsligheten i Stockholm, rapporterar Dagens Nyheter.

Tusen polisanställda, observera bara i Stockholm, tänk sedan Malmö, Göteborg, Eskilstuna osv…Det blir inte många över till vanligt polisarbete när de kriminella invandrargängen fått sitt.

Elva män skjutna till döds. Hundra konstaterade skottlossningar. 47 skottskadade personer, varav ett antal mycket allvarligt, medför enorma kostnader för vården och samhället i stort.

Skottlossningarna får numera oftast ett par rader i media, men enligt tidningen ”Mitti” kostar varje skjutning 75 miljoner i snitt.

Illustration från Mitti

En skjutning – 75 miljoner kronor

 • 1 person lätt skadad
 • 1 person svårt skadad
 • Anhöriga och vittnen
 • Polisutredning
 • Rättsväsende
 • 1 person gripen och dömd
Kriminellt gäng – 530 miljoner kronor
På en 20-årsperiod.
En gängmedlem – 23 miljoner kronor
För involvering i 15 år.
Värdetransportrån – 2 miljoner kronor Med förstörda fordon och ett rånbyte på några miljoner.
Personrån – 200 000 kronor Med små fysiska skador (utslagna tänder, bruten käke).
-Pettersson noterar att polisen vill ha mer resurser, jag vill ha färre kriminella invandrare. Minst 90 procent av skottlossningarna utförs och drabbar invandrare, främst från Mellanöstern. Att anställa fler poliser löser inte grundproblemet.
Svensk polis har resurser för svenska kriminella, inte för Mellanösterns och Nordafrikas.

Dödsskjutningar har tiodubblats på en generation och är på väg mot ytterligare rekord. Per år:

1990–94: 4
1995–99: 7
2000–04: 8
2005–09: 9
2010–14: 14
År 2015: 28
År 2016: 28
År 2017: 42

År 2018: 44 Hittills…

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

8 thoughts on “Invandringens pris: Tusen poliser utreder mord och skottlossningar

 1. Ja, är det någon som undrar varför polisen har svårt att klara sitt jobb. För förutom att utreda gängens aktiviteter, så ska man ju också gå på en massa möten. Morgonmöte, APT-möten, möten för att planera arbetstiden, olika pk-projekt (som inte gagnar verksamheten i någon speciell grad) mm
  Sen ska man ju också delta i olika jippon som bla Pride. Och till råga på allt detta så måste de också delta i en mängd olika kommenderingar.
  Sen måste man också ta tid att ta hand om alla dem som är ute på stan, fulla, dumma och tror att de är kungar i baren.

  Trots allt har vi i landet en bra poliskår, som nog gör sitt bästa för att försöka städa upp politiska misstag och dumheter.

  Undrar om det skulle räcka med 10.000 fler poliser?

 2. Det verkar vara kontraproduktivt eftersom straffen är skrattretande och det endera inte yrkas på utvisning eller inte verkställs.
  Jag förstår att sossetoken är skakis, han har snart inget att ljuga om. Alla nyheter, åtminstone i dem som inte är lierade med staten, pekar på de omfattande problem han skapar med migrationen.

  Jag har ansett att vi kunnat ta emot den lilla gruppen som är flyktingar. Men nu känner jag bara ilska och hat, mest mot de godhjärtade som köper sig fria från de problem de överöser oss andra med.

  Jag hoppas tomten hör mig.

  Deportera hela sjuklövern till Afrika och låt dem leva bland sina gelikar!

  🎅

 3. Varför måste 1000 poliser ägna sin åt detta i dagens och landsfader Lövens trygga och heligt mångkulturella Sverige ?

 4. Som jag brukar skriva/säga om poliser:
  De har sänkt antagningskraven till phs, ändå fyller de inte samtliga platser. Vem vill bli ”polis”?
  Det är lättare att sitta framför datorn/internet och jaga HMF jämfört med att jaga grova brott. De s k ”poliserna” kan sitta på sina breda arslen och ha nära till kaffeautomaten och ”utreda” HMF istället för att jaga grova brottslingar. När de är utomhus så är det en löningshelg för att jaga fulla Svenskar i krogkön!
  Har jag något förtroende för ”rättsväsendet”, som är politiserat? ETT STORT RUNGANDE NEJ!!!

 5. Men varför kan inte baaarnen få leka ifred?? När barn får som de vill så gråter de inte.
  Då kan polisen ägna sig åt våldtäkter, bostadsinbrott och sådant som är viktigt.

 6. Det blir lönsamt på sikt!
  Tar man hit Mellanöstern så får man Mellanöstern.
  Nej ut är lösningen på problemet.

Kommentera