Armén ska växa kraftigt


FÖRSVAR. En bred majoritet av politikerna i försvarsberedningen är överens om att kraftigt bygga ut den svenska armén, rapporterar SVT Nyheter.

Stridsvagn 122. Foto Mats Carlsson Försvarsmakten

Idag finns endast en fungerande mekaniserade brigad. Brigaden består av cirka 4500 soldater som är organiserade i omkring 8 bataljoner. De viktigaste resurserna i den mekaniserade brigaden är 66 stridsvagnar modell stridsvagn 122, 114 stridsfordon 90 och 12 stycken Archer-haubitsar.

Totalt 14000 soldater kommer att fördelas på brigader i Skaraborg, Norrland och Skåne. Stridsgruppen på Gotland blir kvar och en lätt infanteribrigad förläggs till Stockholm.

Arméchefen Karl Engelbrektson välkomnar planerna.

– Det är logiskt att ha fem arméenheter eftersom ÖB har identifierat fem militärgeografiska områden av särskild vikt. Då behövs det arménärvaro i anslutning till dessa områden, säger han till SVT Nyheter.

– Pettersson säger att sju partier har varit med att slakta försvaret. Ett åttonde har varit emot, nu får det partiet som ingen pratar med inflytande igen…

Jag räknar med att soldaterna får öva mot inhemska uppror och terrordåd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “Armén ska växa kraftigt

 • Langmore

  Vem skall angripa oss?

  Gilla

 • Tore

  Vad ska vi försvara?
  Alla Svenska statliga organisationer ska pajsas till med jämställdhets plan varannan damernas mångfald hbtq menscertifisering så till slut fungerar dom inte och fyller inget syfte.
  Problemet är att ingenting fungerar i ett matriarkat.

  Gilla

 • Thomas

  Med en fjolla som ÖB Micael Bydén så är vårt lands försvar lika ihåligt som en sil. Genusdåren skänker bort landets försvar och står hellre och gullar med Akilovs polare Özz

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Anställ en väktare per polis i yttre tjänst och para en polis med en väktare, samt tillför erf mtrl typ polisfordon, radio mm. Denna utökning räcker för att återupprätta polisstationer i samtliga kommuner, där de f n dragits in. redan nu förlorar rättsväsendet successivt kontrollen över landsbyggd och små tätorter. Detta måste återerövras. Då kan polis ingripa snabbare där det behövs utan att behöva meddela den larmande att de inte har tid.
  Polis skall komma om de så måste skicka ALLA femhjulingsförare – först när kontoren är tomma kan polisväsendet påstå att resurser saknas.

  Sedan måste förståss ”förvarsresurserna” mångfaldigas. Bovarna skall inte släppas ut bara för att de påstår sig vara ”dödshotade” (ett intyg kostar ca 5000$) mm utan antingen ut ur landet eller så sitter de avskiljda från resten av samhället tills de ber om utvisningshjälp. Bara genom en sådan begränsning minskar brottsligheten rejält.
  Tag efter Danmarks föredöme – utomlands eller på öde ”ö”.

  Gilla

  • Onkel Björn

   Eller så gör man som i många andra länder, inför en form av frivilliga poliser sk Auxiliary Police.

   Vi såg när man skapade Beredskapspolisen på 90-talet. Det var allt från piloter på SAS, direktörer och ner till verkstadsarbetare som var med. Många mycket mogna människor med omdöme.

   Våra politiker har gjort en mängd misstag under åren. Förutom nedläggningen av större delen av försvarsmakten, även nedläggningen av beredskapspolisen. Den skulle ha behövts nu.

   Gilla

 • Mats

  Pride paraden, genus utbildning och träff med bergsturken özzen väntar.
  Totalt meningslöst med PK-sekten vid rodret.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Meningslöst med en arme!

  Bättre att lägga dessa pengar på polisen!

  Slå ihop försvaret, kustbevakningen, tullen, räddningstjänsten och polisen till en modern enhet!

  Allas resurser kan användas till allt!

  Gillad av 1 person

 • Ahmed Efendi

  Det är inte armen som skall stärkas, det är inre säkerheten som behöver en kraftig förstärkning.Det är våld varje dag ,som inatt knivskärningar i Stockholm osv.Vad är det som sker i Sverige? Begränsa invandringen,dom som begår brott skall ut,Vi behöver regering som löser ”utmaningarna”.

  Gilla

 • SVENSK

  Jag befarar att denna ”nya” arme inte kommer att vara SVENSKA folkets vänner.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: