Klart, kriminella som inte kan utvisas placeras på ö


BROTTSLIGHET. Idag röstade regeringen i Danmark ja till finansieringen av förslaget att kriminella personer – som ännu inte kan utvisas – ska placeras på en dansk ö.

Det kontroversiella förslaget som både kritiserats och hyllats i Danmark närmar sig verklighet.

– Det kommer att vara ett utvisningscentrum där de kan leva under ordnade förhållanden, men där man i högre utsträckning är avskild från resten av samhället eftersom det bara är kriminella utvisade flyktingar, sa finansminister Kristian Jensen, Venstre, till Politiken, kort efter att förslaget släpptes.

Motiveringen var att de som dömts till utvisning inte ska blandas ihop med personer som fått sin asylansökan avslagen, men fortfarande vistas i Danmark.

TIDIGARE 2018-11-30. Danmark skickar flyktingar som begår brott till en ö

BROTTSLIGHET. Flyktingar som begår brott i Danmark, ska kunna skickas till en ö, Lindholm, i Stege bukt i väntan på utvisning. Där ska ett utvisningscentrum upprättas, rapporterar Politiken.dk. Förslaget finns med i den budget som regeringen förhandlat fram tillsammans med stödpartiet Dansk folkeparti.

Budgeten innehåller flera förslag som ska minska antalet flyktingar i landet och finansminister Kristian Jensen, Venstre, medger att man drar FN:s konvention om mänskliga rättigheter till sin spets, men är nöjd med budgeten.

– Om vi ska bevara Danmark så som vi känner det, måste vi försäkra oss om att de flyktingar som kommer hit tillfälligt återvänder till sina länder. Det är hela poängen med att vara flykting – när skyddsbehovet inte finns längre ska man resa hem, säger Jensen.

-Pettersson säger att så stora öde öar finns inte i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


7 responses to “Klart, kriminella som inte kan utvisas placeras på ö

 • Kenth Andersson

  Men lik förbannat så får danska skattebetalare försörja dessa kriminella parasiter på ön eftersom de av s.k humanitära skäl inte kan utvisas !

  Gilla

 • SVENSK

  Men om en hel obebodd ö görs om till stadsmiljö, så skulle en med Bornholms storlek gott och väl kunna rymma alla utlänningar som finns i sverige. Denna ö skulle kunna räcka om den bebyggdes med ganska höga bostäder. Kanske Sverige kan få hyra in sig?!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Hur man än gör så ska skattebetalare försörja dessa kriminella så länge de inte utvisas på livstid !
   Vad är vitsen och vinsten med detta, trodde man ville slippa kostnaden ?

   Gilla

   • Hanna

    Förhoppningsvis tröttnar en och annan på tillvaron och reser hem och befolkningen slipper utsättas för nya brott av just de här personerna.

    Gilla

 • Kent

  Danmark går från klarhet till klarhet.

  Gilla

 • Weronica Selby

  Why should they enjoy our beautiful archipelago

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kan inte det mångkulturella paradiset Sverige erbjuda platser på Kriminalvårdens fina fullservade hotell ?
  Till skillnad från Danmark så vurmar ju Sverige för stackars missförstådda brottslingar som förmodligen haft en svår uppväxt med bland annat trasiga leksaker.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: