Klart, kriminella som inte kan utvisas placeras på ö

BROTTSLIGHET. Idag röstade regeringen i Danmark ja till finansieringen av förslaget att kriminella personer – som ännu inte kan utvisas – ska placeras på en dansk ö.

Det kontroversiella förslaget som både kritiserats och hyllats i Danmark närmar sig verklighet.

– Det kommer att vara ett utvisningscentrum där de kan leva under ordnade förhållanden, men där man i högre utsträckning är avskild från resten av samhället eftersom det bara är kriminella utvisade flyktingar, sa finansminister Kristian Jensen, Venstre, till Politiken, kort efter att förslaget släpptes.

Motiveringen var att de som dömts till utvisning inte ska blandas ihop med personer som fått sin asylansökan avslagen, men fortfarande vistas i Danmark.

TIDIGARE 2018-11-30. Danmark skickar flyktingar som begår brott till en ö

BROTTSLIGHET. Flyktingar som begår brott i Danmark, ska kunna skickas till en ö, Lindholm, i Stege bukt i väntan på utvisning. Där ska ett utvisningscentrum upprättas, rapporterar Politiken.dk. Förslaget finns med i den budget som regeringen förhandlat fram tillsammans med stödpartiet Dansk folkeparti.

Budgeten innehåller flera förslag som ska minska antalet flyktingar i landet och finansminister Kristian Jensen, Venstre, medger att man drar FN:s konvention om mänskliga rättigheter till sin spets, men är nöjd med budgeten.

– Om vi ska bevara Danmark så som vi känner det, måste vi försäkra oss om att de flyktingar som kommer hit tillfälligt återvänder till sina länder. Det är hela poängen med att vara flykting – när skyddsbehovet inte finns längre ska man resa hem, säger Jensen.

-Pettersson säger att så stora öde öar finns inte i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Klart, kriminella som inte kan utvisas placeras på ö

  1. Men lik förbannat så får danska skattebetalare försörja dessa kriminella parasiter på ön eftersom de av s.k humanitära skäl inte kan utvisas !

  2. Men om en hel obebodd ö görs om till stadsmiljö, så skulle en med Bornholms storlek gott och väl kunna rymma alla utlänningar som finns i sverige. Denna ö skulle kunna räcka om den bebyggdes med ganska höga bostäder. Kanske Sverige kan få hyra in sig?!

    • Hur man än gör så ska skattebetalare försörja dessa kriminella så länge de inte utvisas på livstid !
      Vad är vitsen och vinsten med detta, trodde man ville slippa kostnaden ?

      • Förhoppningsvis tröttnar en och annan på tillvaron och reser hem och befolkningen slipper utsättas för nya brott av just de här personerna.

  3. Kan inte det mångkulturella paradiset Sverige erbjuda platser på Kriminalvårdens fina fullservade hotell ?
    Till skillnad från Danmark så vurmar ju Sverige för stackars missförstådda brottslingar som förmodligen haft en svår uppväxt med bland annat trasiga leksaker.

Kommentera