Utländskt nätverk tillverkar falska id-handlingar


Ett kriminellt nätverk i Malmö har ägnat sig åt att tillverka falska id-kort med vilka bl.a. kriminella och utvisningshotade individer kunnat hålla sig kvar i Sverige och Danmark.

Huvudmannen i det kriminella nätverket är rumän och därav namnet ”Dracula-nätverket”.

För närvarande utreds tre rumäner och en pakistanier av svensk polis. Förutom att sälja falska id-kort till individer som inte har rent mjöl i påsen, har det utländska nätverket ägnat sig åt bordellverksamhet och bedrägerier.

Från de danska polisen meddelas att man känner till minst 37 falska id-kort som kriminella kunnat använda sig av. Verksamheten uppdagades när tre av nätverkets medlemmar stoppades i en inre utlänningskontroll i Köpenhamn.

Redan har trettiotalet individer från nätverket dömts utvisats från Danmark (Sverige kan förmodas) och detta innan domstolsförhandlingarna med de nu fyra gripna inletts.

Om detta kan läsas i danska Ekstrabladet, men hur mycket jag än googlar kan jag inget finna i de svenska tabloiderna. Är det månne en ointressant nyhet i ett land där dödsskjutningar, handgranatsattacker är vardagsmat och där samhällets grundpelare är på väg att spricka?

Ekstrabladet


One response to “Utländskt nätverk tillverkar falska id-handlingar

  • Kenth Andersson

    Vad mycket kriminalitet det verkar vara nu för tiden, stämmer det eller är det kanske bara inbillning, medlemskap i EU-familjen med vidöppna gränser fri invandring för s.k EU-medborgare som det så fint heter och Järnridåns fall skulle ju bli så fantastiskt bra enlig den verklighetsfrämmande och välgödda mångkulturälskande PK-maffian men blev det igentligen så bra om man jämför med hur det var i det tidigare Sverige med bevakade gränser och icke medlemskap i EU ?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: