SVT, är detta journalistik?


UTRIKES. Viktor Orbán är Ungerns premiärminister sedan 29 maj 2010 och sitter fortfarande. Orbán var även premiärminister 1998 och 2002, vilket gör honom till den till dags dato längst sittande premiärministern i Ungerns historia.

Ungern är en parlamentarisk demokrati med regelbundna val. Senast valet fick Viktor Orbán 59 procent av rösterna. Visserligen har valsystemet kritiserats men det svenska valet fick också kritik av OSSE (Organisationen för säkerhet och fred i Europa). Sverige kritiserades på fyra punkter.

Nu frågar Marc West om SVT sysslar med journalistik?

-Pettersson undrar också, SVT skriver att Orbán genomfört en rad kritiserade reformer. Trots det vinner han val efter val.

Den ekonomiska utvecklingen i Ungern har tagit fart och bruttonationalprodukten (BNP) har ökat markant senaste åren. Den privata sektorn svarar för drygt 80 procent av BNP. Stora utländska investeringar görs och inflationen har minskat. De flesta ungrare har fått det bättre.

Det nämner SVT inte.

SVT glömmer också att nämna hur Ungern var innan kommunisternas era tog slut 1989. Ungern har varit ockuperade av kommunister, nazister och islamister och är nog inte intresserade av att styras av EU eller någon annan.

Budapest, Ungerns huvudstad

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


15 responses to “SVT, är detta journalistik?

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Svenska politiker och svensk press klagar på Orban som faktiskt har ett genuint folkligt stöd. Själva har de inte ens förmågan att ordna till en regering efter 100 dagar. Gustav Fridolin lovade att rätta till den svenska skolan inom hundra dagar. Hundra dagar tycks ha blivit ett problem för svenska politiker med beslutsvånda.

  Gilla

 • Ragnar Ask

  Kent Ekeroth bor numera i Ungern och han flyttade dit av ett visst skäl, att han överhuvudtaget hade den möjligheten retar gallfebern på Sveriges pack.
  Ingen ska kunna ta sig undan packets mångfald och integration med mellanöstern och Afrika, ingen.
  Inga vita fläckar på Europas karta får existera.

  Gilla

 • Björn

  Ämnet ältades nyss i Kulturnyheterna där SVT rapporterade om hur hemskt vinklade nyhetssändningarna är i ungersk TV.
  Och det ska komma från SVT! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

  Gilla

 • Thomas

  Victor Orban är en hjälte. Stefan Löfven är inte värd ens att knyta Orbans skosnöre.

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  Stackars Orban, nu demonstrerar tusentals uppviglade dårar som tror att ett misskött Ungern kan räddas utan ett hårt slit kombinerat med ett högt Ungerskt barnafödande! Det är enda vägen som Orban hittat för att stoppa massinvandring och islamisering och ett därmed förstört Ungern!

  Gilla

  • Ragnar Ask

   Jag tycker de kan flytta hit till Sverige med sig.
   Här finns väl det de vill ha kan man tänka.

   Gilla

   • SVENSK

    men vi vill inte ha dem!

    Gilla

   • SVENSK

    Men vi vill inte ha dem! Är alternativet ett förstört land så skapas sammanhållning, styrka och arbetslust, utom hos vissa som inte fattar vad det handlar om.

    Gilla

 • gamgubben

  Deras förslag till lag om att det är arbetsgivarens legala rätt att ta ut 400 timmar övertid låter inte så bra, om det nu är så det står i lagen. Ingen kan lita på V/MP’s TV kanal.

  Gilla

 • Stefan SH

  Men nan får inte heller bli fartblind i sina uppskattade framgångar..
  De införde några lagar för arbetsmarknaden som jag verkligen tycker är något märkliga.

  Gilla

 • Billy Boy

  EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker uppträdde oförskämt mot Ungerns premiärminister Victor Orbán vid ett möte 2015-05-22 med orden ”Here comes the dictator” kombinerat med fler förödmjukande uppföranden mot Orbán.

  Gilla

 • nosferatu

  Det ligger i SVT:s intresse. Vänta bara tills nästa år då eländet finansieras via våra skatter.

  Gilla

 • Carl ekstóm

  Orban är den bästa av alla politiker i Europa !En man med ryggrad.som inte finns i Sverige.

  Gilla

 • Kent

  Victor Orban är väl vänsterextremisterna på SVT hatobjekt no 1.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: