Sverige ska bryta segregationen


INVANDRING. Jobb och svenska för alla. Det finns inga genvägar – den vuxna, arbetsföra människa som ska bli del av det svenska samhället måste jobba och kunna tala svenska. 

Steget efter

Därför vill vi:

 • Skapa fler och snabbare vägar in i jobb, med särskilda insatser riktade mot utrikesfödda kvinnor och införa etableringsjobb som kombinerar utbildning och arbete för nyanlända och långtidsarbetslösa i linje med överenskommelsen mellan LO, Svenskt Näringsliv och Unionen.
 • Begränsa arbetskraftsinvandringen så att jobb med låga utbildningskrav där det inte råder arbetskraftsbrist går till arbetslösa personer i Sverige.
 • Införa språkplikt som gör det obligatoriskt att delta i språkundervisning för den som söker asyl eller upp­bär försörjningsstöd och behöver lära sig svenska för att få jobb.
 • Skapa öppna förskolor med språkinriktning, en föräldraförsäkring som underlättar studier i svenska och en modell för språkträning för anställda i välfärden som behöver förbättra sin svenska.

Trygga och blandade bostadsområden. Trångbodd­het och otrygga bostadsområden hämmar allt för mångas möjlighet att jobba, lära sig svenska och leva sitt eget liv.

Därför vill vi:

 • Skapa en bättre blandning av hyresrätter, bostads­rätter, radhus och villor, rusta upp miljonprogrammen och bygga utemiljöer som är trygga dag som natt.
 • Bryta upp reglerna om eget boende (EBO) som bidrar till att många flyktingar flyttar till samma område och i stället införa ett värdigt eget boende.
 • Höja straffen för försäljning av svartkontrakt och kriminalisera köpen så att alla bostäder förmedlas effektivt och rättvist. Aldrig tolerera att bostadsområden kuvas av självutnämnda moralpoliser.

Ett gemensamt och proportionerligt ansvar för flyktingmottagandet. Ska människor som beviljas asyl i Sverige direkt komma in i arbete och bli en del av samhället, så kan inte Sverige ta en oproportionerlig del av ansvaret för flyktingmottagandet. Vi värnar asyl­rätten i Sverige, i Europa och i världen, men ansvaret måste vara gemensamt.

Därför vill vi:

 • Verka för att FN:s internationella kvotflyktingssystem utökas så att ansvaret fördelas på fler länder, samt arbeta för att EU upprättar ett gemensamt asylsystem som fördelar flyktingmottagandet rätt­vist och proportionerligt.
 • Ge starkt stöd till UNHCR:s arbete att hjälpa flyktingar i konflikters närhet och bekämpa internationell människosmuggling som riskerar människors liv.
 • Behålla den nya asyllagen tills gemensamma regler i EU är på plats, som innebär att färre asylsökande söker sig till Sverige och fler till andra länder.
 • Säkerställa att ett avslag på en asylansökan också innebär att den som saknar asylskäl lämnar landet.

-Pettersson undrar vad de bråkar om?

Sammanfattningen av socialdemokraternas valmanifest 2018, det ser ut att kunna vara en kopia på Sverigedemokraternas.

 • Invandrare ska arbeta
 • Invandrare ska lära sig svenska
 • Invandrare ska inte få bosätta sig var de vill
 • Vi ska inte tolerera shariapoliser
 • Följa FN:s flyktingkonvention, med första asylland osv.
 • Hjälpa flyktingar i konflikternas närhet
 • Begränsa asylinvandringen
 • Dem som saknar asylskäl ska lämna landet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


9 responses to “Sverige ska bryta segregationen

 • Fjodor

  Vad jag kan utläsa av S valmanifest är att man hopas att FN och EU ska lösa eländet man skapat för sig själva och Sverige. Bara vi kasta mer pengar på dessa överstatliga zombies.
  Inte en tanke på att ha några egna idéer eller ambition att lösa problemen själva. Och de vill regera landet?

  Gilla

 • Stefan SH

  En dialog i gymmet..
  2018 12 16. USA, Kalifornien, Moreno Valley, Crunch Fitness.

  American: Hi whitening (med stort leende) ! Where are You from?
  Stefan SH: Hi. Europa.
  American: Cool, What are You doing here?
  Stefan SH: Oh, holiday. Some little work to, but most relax.
  American: Awesome!
  .
  American: Which country?
  Stefan SH: Sweden.
  American: Wow, cool!
  .
  .
  American: Is not that the country that allows so many Muslims to come in?

  Stefan SH: …?
  Stefan SH: …?
  Stefan SH: …?
  Stefan SH: Yes! It is!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Har hört det förut !

  Gilla

 • gamgubben

  Med detta valmanifest kunde de ha samtalat med SD eftersom de båda partierna har mycket gemensamt. Även om de inte fått egen majoritet så kanske något av de andra småpartierna svalt förtreten och gått med eftersom det största visat vägen.
  Hade det varit det gamla S så hade det inte varit något problem eftersom de var mer jordnära.

  Gilla

 • Suzie

  Efter fyrtio år av lögner åter lögner, total misslyckad sk integration av icke integrerbara människor från världens mest dysfunktionella länder, shithole countries people som president Trump säger, sjukklövern fortsätter att invandera/överfylla Sverige med samma sorts människor plus all världens grövsta kriminella,fiendesoldater,,vettvillingar och våldsverkare som släppts ut ur fängelser och mentalsjukhus i mellanöstern och afrika,så har inte svenska folket ännu fått nog, världens mest hjärntvättade,lättmanipulerade,lydiga,fogliga ,materialistiska,vilseledda och handlingsförlamade folk,inget annat folk i hela världen skulle svälja storljugaren och socialisten Löfvens lögner med hull och hår som svenska folket gör .
  Inget annat land i hela världen får nyanlända barnfamiljerfrån mena så mycket bidrag som i Sverige.Här får mena kvinnor som aldrig arbetat eller bidragit med en krona till vårt land retroaktiv föräldrapenning,barnbidrag,flerbarnstillägg för alla barn de fött i sitt hemland,räknat på barnens ålder får de föräldrapenning bakåt i tiden,förstå vad vansinnigt mycket pengar det handlar om som rätteligen skulle gå till svenska fattigpensionärer och svenska svårt handikappade och sjuka barn som blir fråntagen sin assistans för att det är för dyrt .Fy f–n för lands och folkförrädaren socialisten Löfven som står och säger bla att ännu mer skattepengar skall strösslas över menakvinnor som varken vill eller får integreras i det svenska samhället.Jag känner flera mycket bra invandrare som aldrig fått annat än barnbidrag från dag ett de kom till Sverige, de har gått sfi och kämpat duktigt med svenska språket,och själva aktivt sökt arbete och fått fast riktigt arbete inga sk fejkjobb för skattepengar,de är ett stort föredöme och så var det ju förr i Sverige arbetskraftsinvandrare kom på lördagen och började jobba på måndagen och det var inga problem och inget gapande om höga bidrag och att de led av socioekonomiska problem pga rasism och främlingsfientlighet och därför inte kunde jobba som dagens lata och krävande folk från shithole countries.

  Gilla

 • AmaTona

  Vad du är bra Pettersson..Vår plikt är att dela det..
  Om du kandiderar har du min röst …

  Gilla

 • Micke

  Oj när kom de på det här, har de klurat på det länge. Vem är geniet?

  Gilla

 • HB

  De är livrädda att förlora makten.
  + att vänsterns prat om minskad invandring ifrån dysfuntionella länder är bullshit.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: