S-politiker: Vi har större problem än vi tror…


TERRORISM. Svenska kommuner känner endast till ett fåtal av landets 150 IS-återvändare. SVT har gjort en enkät med socialtjänsten i Göteborg, Stockholm, Örebro, Malmö och Borås, som är bland de fem kommuner med flest återvändare. Svaren visar att kommunerna känner till maximalt 16 vuxna och 10 barn.

Av de 300 personer som sedan 2012 har rest till Irak och Syrien för att ansluta sig till IS eller andra våldsbejakande islamistgrupper har hälften återvänt till Sverige, bekräftar Säpo.

”Vi har ett större problem än vi tror när det gäller att få grepp om extremister/terrorister som till och från sitter inne. Vi behöver jobba mer systematiskt med bl a prevention, avradikalisering, avhopperi och återanpassning. Andra länder ligger före oss”, skriver Ann-Sofie ”Soffan” Hermansson, socialdemokratisk politiker och kommunstyrelsen ordförande i Göteborgs kommun.

Om Ann-Sofie Hermansson på bloggen…

-Pettersson undrar vad Soffan” menar? ”Vi har större problem än vi tror…”, tidigare har hon sagt ”vi har varit naiva…”och försökt stoppa brottslighet och extremism med att öppna upp med kultur.

Jag blir lite sur på det där med ”Vi” utan specifikation. Ni, etablerade politiker, journalister och opinionsbildare har varit naiva, fega och dumma.

Ni har låtit extremismen breda ut sig i årtionden, många av extremisterna är födda i Sverige men känner mer samhörighet med Mellanösterns terrorister än med svenskarna tack vare den politik NI bedrivit .

Vi är tusentals och hundratusentals som försökt varna. Men då har NI kört rasist- och islamofobkortet mot oss. NI har varit fega…

 • Islamister och muslimer skulle aldrig ha släppts in i landet
 • När de sedan åkte för att mörda tillsammans med IS, skulle de aldrig ha fått komma tillbaka.
 • Utvisning måste bli obligatoriskt vid grövre brott.
 • Lagen måste ändras så medborgarskap kan återkallas.
 • Upprepat småbrottslighet ska leda till utvisning.
 • Inget statligt stöd till muslimska församlingar eller de stridsledningscentraler som kallas moskéer.
 • Förbjud utländsk finansiering av muslimska församlingar, friskolor och moskéer.
 • Förbjud muslimska friskolor, och jämför inte dem med kristna och judiska  av feghet.
 • Ingen halalmat på offentliga institutioner. I Sverige äter vi fläsk.
 • Inga böneutrop
 • Inga…ja ni fattar…

***

Stöd bloggen
Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem.

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480


8 responses to “S-politiker: Vi har större problem än vi tror…

 • Weronica Selby

  Du har vaknat for sent lilla gumman

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad är grundorsaken till detta idag stora problem, vad säger S-politikern om det ?

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Min åsikt är att dessa ‘ vi ‘ inte jobbar för sitt folk , oss . De är lakejer åt kapitalets oligarker på Wall Street och City of London . Romklubben , Bilderberg , Trilaterala kommissionen , m. fl . Nickedockor som dansar med de stora aktörerna . Se på den där Annie Lööf , ett exempel på totalt ointresse för landets väl och ve . De övriga inom detta gebit ej att förglömma ! Har de bara fått huvudet till att ha håret på ? Tack för bra repliker på denna sida . De är läsvärda . Mvh Sjöström

  Gilla

 • fattig lappen

  ja vilka vi ?

  Gilla

 • Mm

  Vi har inte varit, vi har förstått att om man bjuder in hela terroristsvärmen så blir det så här. Gruppvåldtagna flickor o kvinnor, våld, stölder från statskassan och hemma hos folk. Ni politiker har beslutat detta, sitt inte och ömka er, sätt igång att jobba. Ta hem packet till er, fatta obehagliga beslut, skicka hem dem.

  Gilla

 • Kent

  Naiva är ordet i tiden.

  Gilla

 • tikamax

  VARFÖR säger hon ”VI” när det handlar om henne och hennes kollegor runt om i SVERIGE?????
  ”VI” andra svenskar VISSTE vad de GJORDE och vilka FÖLJDER det skulle FÅ! VI VISSTE!! MEN NI KALLADE OSS RASISTER av den ANLEDNINGEN DÅ NI SJÄLVA VAR FÖR NAIVA för att kunna TRO annat än ”LYCKA OCH FRAMGÅNG OCH SUCCESS” med en INVANDRING BORTOM KONTROLL OCH MED FOLK SOM INTE HAR EUROPEISKA VÄRDERINGAR ALLS. OM NI LYSSNAT på OSS FÖRNUFTIGA som fortfarande finns därute i SAMHÄLLET och inte TYSTAT OSS med NIDINGSORD som ”RASIST”/PRATA I MUNNEN PÅ OSS, för att TYSTA OSS, hade SAMHÄLLET IDAG SETT HELT ANNORLUNDA UT och man hade kanske, bara kanske, FORTSATT ATT RÖSTA PÅ SOCIALDEMOKRATERNA i stugorna men i och med att detta parti visade så stor NAIVITET och STOD MED ÖPPNA ARMAR när de vällde in i SVERIGE – SÅ ÄR NI KÖRDA,
  NI ÄR KÖRDA ÄNDA NED I BOTTEN med BAUTA-STENAR SOM SÄNKE. Tror ALDRIG NI TAR ER UPP TILL YTAN IGEN…

  Gilla

  • Blodsven

   att prata i ”Vi-form” är enda sättet för skithögar att låtsas att man inte har något som helst eget ansvar….

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: