Nio gripna för personrån


BROTTSLIGHET. Tidigt i morse greps nio personer i en samordnad insats i södra Stockholm. De misstänks bland annat för ett stort antal personrån i november.

Den samordnade insatsen i polisområde Stockholm syd innefattade flertalet husrannsakningar mot ett antal misstänkta personer i Stockholmsområdet. I nuläget är nio stycken gripna. Misstankarna innefattar bland annat ett tiotal personrån, övergrepp i rättssak, utpressning samt bedrägeri.

– Nu återstår ett stort utredningsarbete då man säkrar bevisning och håller förhör med de misstänkta. Målet med insatsen är att lagföra de personer som begår denna typ av brott och skapar otrygghet bland medborgarna., säger Andreas Lindberg, operativ koordinator på lokalpolisområde Skärholmen.

Polisen i Stockholm har under hösten märkt av en uppgång av anmälda personrån. Många av rånen riktar sig mot ungdomar och på olika platser runt om i Stockholms län. Genom en kartläggning av dessa ärenden har polisen lagt ett pussel och kunnat ringa in ett större antal individer som blivit misstänkta för dessa brott. Många av de misstänkta är ungdomar. Därför krävs också ett tätt samarbete mellan åklagare, polis och socialtjänsten i dessa ärenden.

– Rättsväsendet ser allvarligt på brott som begås av unga. Framgång i detta ärende var bland annat en sammanställning av signalement och tillvägagångssätt. Där vi har genombrott i utredningarna gör vi vad vi kan för att nå fällande dom, säger Charlotta Erlandsson, lokalpolisområdeschef i Skärholmen.

Pressmeddelande

-Pettersson har inte sett något om vilka de gripna är, men jag kan på goda grunder gissa att de ser ut ungefär som de som greps och dömdes i Nacka i våras och det är inte fördomar utan erfarenhet…

Bilden från Informationskriget.se

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “Nio gripna för personrån

 • age

  Blivande atomfysiker?

  Hur många världspatent har sitt irsprung
  I Afrika och mellanöstern?

  – eller är det så att alla(h) genier ”flyr”
  därifrån?

  Gilla

 • Realist

  Förstår inte varför KRIMINALVÅRDEN (eller är det Morgan på Justitieministeriet) som ska ÖPPNA de nedlagda fängelser/anstalter som finns i SÖDRA NORRLANDS INLAND !!
  Det skulle vara perfekta för att förvara häktade/dömda dessa i !!
  Varför tillvara tar man inte de resurser som verkligen finns ????????

  Gilla

  • age

   ”Realist”!

   – det kan man väl inte göra!
   Då skulle ju de stackars 25 – åriga ”barnen
   frysa när de ska ut på permission och våldta traktens kvinnor!

   Gilla

 • Stenbock

  Ja och detta är bara början på den katastrof som kommer att ske framöver,efter beslutet i Marocko.
  Miljoner av sådana arter sitter redan på packade bylten, (utom alla som redan är på väg) och väntar på klartecken från FN o. EU till fritt fram mot Europa !
  Ni som besökt delar av US,vet vad detta kommer att betyda….

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Av med medborgarskapet på föräldrarna och skicka hem hela familjen, det är fortfarande föräldrarnas fel att dom inte lärt ungjävlarna hur man beter sig i landet.

  Det skickar en signal till alla andra som härjar runt i landet

  Jag fick lära mig av mina föräldrar att man gör rätt för sig, och gjorde man något dumt fick man sig en örfil. Då tänkte man till innan nästa gång man gjorde något dumt, det sved till i hårbotten innan man ens gjort något

  Gilla

 • Tore

  Bobo och dom tre N. Bollarna.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja dessa ständiga ursvenska brottslingar, när ska de någon gång lära sig vett och etikett av alla hederliga nysvenskar ?

  Gilla

 • Frans Kafka

  Jag var i Skärholmen för ett halvår sedan och gamla turkar var glada att se mig där på torget. Det var länge sedan vi såg svenskar här lät det. Det saknade gamla Sverige precis som jag gör. Men för många av dem gör Sverige obeboligt.

  Gilla

 • ossie

  Negrer förstås !!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Får man verkligen ställa den typen av fråga i dagens lilla DDR, kan inte någon stackars utsatt grupp bli kränkt då ?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: