Dödsskjutningar har tiodubblats på en generation


BROTTSLIGHET. Tino Sanandaji, skriver om en svensk kriminolog som äntligen fattat det som rörmokare och bussförare fattat för länge sedan. 

Dödsskjutningar har tiodubblats på en generation och är på väg mot ytterligare rekord. Per år:

1990–94: 4
1995–99: 7
2000–04: 8
2005–09: 9
2010–14: 14
År 2015: 28
År 2016: 28
År 2017: 42

År 2018: 44 Hittills…

Inte nog med att landets ledande kriminologer misslyckades med att förutse och varna för utvecklingen, de vägrade erkänna ökningen i efterhand! Expressen intervjuar en av de första kriminologer som offentligt erkände det rörmokare och bussförare redan fattat:

”Manne Gerell är kriminolog vid Malmö högskola och medförfattare till flera av de uppmärksammade forskningsrapporter som har lagts fram på senare tid. Han tycker att det finns skäl att känna oro över utvecklingen.

– För ett år sedan skrev jag ett blogginlägg om brottsutvecklingen där jag noterade att vi hade en rekordhög nivå på utsattheten för brott i Nationella trygghetsundersökningen (NTU). Nu har det kommit nya siffror och det är ännu fler som utsätts för brott, framför allt sexualbrott och hot. Och när det gäller skjutningar är vi på samma nivå som förra året vad gäller antalet dödade. Med tanke på att förra året var rekorddåligt både när det gäller skjutvapenvåld och utsatthet för brott, så skulle jag vilja säga att läget är ganska allvarligt…”

Hela inlägget på Tino Sanandajis Facebook…

-Pettersson vill påpeka att siffrorna ovan egentligen är mycket värre. Akutsjukvården har blivit bättre och kan nu rädda skjutna som hade dött för några år sedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Dödsskjutningar har tiodubblats på en generation

 • Hans

  Anmälningarna har bara ökat?

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Att använda måttet dödade utan att samtidigt visa antalet skottlossningar (motsv) är djupt oärligt. Då är ökningarna snarare av nivå ”lokala krigstillstånd”. Det skjuts mer i t ex Malmö än i Damaskus, som i princip är en krigsskådeplats.

  Gilla

 • Ståfräs

  Scchhhych brännvinsadvokaten blir orolig att det skall gynna SD!!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det är härligt med nationalekonomer, som är hemmastadd med människor på verkstadsgolvet och ute i verkligheten.

  Tino Sanandaji är en sådan nationalekonom.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Det innebär att Sverige med sannolikhet nåt 100-vallen under 2019 el. 2020. Grattis, alla ni som röstat fram detta samhälle.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Finns det någon orsak till dagliga skjutningar med inte alltför sällan dödsfall som utgång i dagens och Lövens trygga och heligt mångkulturella Sverige ?
  Förmodligen inte, i Sverige uppstår tydligen saker och ting numera utan helt vidare vilket alltid bara konstateras men alrdig ifrågasätts varför och sedan går allt vidare utan åtgärd.
  Inte konstigt att dagens vänsterextrema Folkhem är i fritt fall.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: