Tre döda i islamskt terrordåd vid fransk julmarknad


ISLAM. En skottlossning har inträffat i centrala Strasbourg i Frankrike. Tre personer uppges vara döda och minst elva allvarligt skadade. 

Den lokala tidningen l’Alsace uppger att en ensam gärningsman skjutit personer och sedan förflyttat sig en bit och avfyrat fler skott.

Skottlossningen ska ha ägt rum på en julmarknad. Området uppges ha utrymts och spårvagnar förbi platsen har stoppats. Stadens vice borgmästare invånarna i staden att hålla sig inomhus. Gärningsmannen är inte gripen men identifierad som Chekatt Cherif, 29 år och  radikal islamist. Polisen skulle arrestera honom i hemmet i morse men han var utflugen. Chekatt Cherif är född och uppvuxen i Frankrike med rötter i Marocko. Tidigare straffad över 20 gånger för brott i Frankrike och Tyskland och var eftersökt misstänkt för rån.

Chekatt Cherif

 

Le Figaro

-Pettersson säger att det hjälper inte med betonghinder mot galningar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


14 responses to “Tre döda i islamskt terrordåd vid fransk julmarknad

 • Elin

  I morse uttalade sig utrikesblondinen.
  Det är ett terroristbrott därför att det skedde utan förvarning och drabbar ”oskyldiga” människor.
  Jag trodde att de skyldiga sitter just nu i Strasbourg, varför skulle annars byggnaden spärrats av för att skydda EUs delegater.
  Många av delegaterna fans troligen på julmarknaden.

  Gilla

 • Tomas

  SVT kämpar och står i. Snart får vi nog höra att det är ett islamistdåd. Då blir det handhjärtan och fransk flagga på FB. Fattar ingen att själva ordet ”Jul” (noel) gör vissa muslimer skogstokiga.

  Gilla

 • Stenbock

  Eftersom terroristen pendlar mellan Frankrike/Tyskland och utövar olika svåra brott misstänker man,att han nu försöker ta sig över gränser till ”Muttis” säkra land.
  Detta innebär att det är stor kontroll vid de olika gränsorterna. Minst 1,5 timma räknas de arbetspendlande få stå i kö,vid gränsen.
  Ännu en av de stora fördelarna för gemene man,med import av sådant drägg !

  Gilla

  • Stenbock

   F.ö. kan jag meddela att den 17-årige Afghanen,som skar ihjäl en 16-årig flicka i Österrike är tagen,och sitter nu i säkert förvar.
   I Kronen framgår att denne ”stackars unge man”,redan hunnit döda en jämngammal i sitt hemland.
   Ja Allans söner börjar som syns tidigt,att strida för sin tro !
   https://imgl.krone.at/collage/post/1824765/vf6e5b5/white_white/470×270
   Den unge mördaren på bilden från Kronen visade ingen som helst ånger, i samband med förhören.

   Gilla

 • Jack

  Varför ska vi ha dessa grottmänniskor i Europa. Kan dom inte hålla sig i stenåldersmellanöstern?

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Men varför bommade dom igen Europaparlamentet egentligen ? Det är dom som vill att det ska vara så här, dom skulle gett honom en fristad inne där. Det skulle varit kul att se alla sk*itnödiga parlamentariker gå och smyga runt väggarna, och skulle dom kommit ut då skulle polisen knuffat tillbaka dom in igen. Med orden ”ni har röstat för detta innanför dessa väggar, så gå in och rösta igen”

  Gilla

 • Stenbock

  Åter en av de fredliga och humana importerade Islamisterna,som av någon anledning redan firade julafton ! Tur de är urusla skyttar annars hade idioten dödat ännu fler. Sex personer uppges ju skottskadade.
  Frankrikes inrikesminister råder folk att fira adventstiden hemma bakom en skottsäker dörr !

  Gilla

  • Stenbock

   Vill bara tillägga att Islamsvinet var bekant hos myndigheterna och stod under observation !!! Hur kan då en sådan vandra runt bland besökarna på en Julmarknad beväpnad ?
   Samtidigt meddelas,att ytterligare en person har avlidit av skotten, samt fem (5) ytterligare uppges skadade….

   Gilla

   • AmaTona

    Vi får väl se hur svensk media rapportera det..
    I söndags när jag cyklade hem från Mynttorget manifestation på Vasagatan
    så var det sex polisbilar, två ambulanser och en brandkorlastbil, det låg en person (två?)på trottoaren som ambulanspersonal tog hand om.. Har inte hört något om det…Mörkad terrorattack?

    Gilla

 • Kenth Andersson

  Julfrid !!!!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: