Stäng

Malmö gör en propagandafilm om varför de gör slut på andras pengar

SKATTER. Malmö gör en propagandafilm av andra kommuners skattepengar för att motivera varför de behöver ta skattepengar från andra kommuner. I filmen påstås att Malmö inte kan påverka förutsättningarna för sin kommun. Det är lögn. 

Twitter

SCB Statistik

Sveriges tredje största stad går back över 5 miljarder om året, 14 miljoner om dagen och försöker inte ens komma till rätta med ekonomin, de försvaret politiken i det socialdemokratiska kalifatet.

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?

-Pettersson finns när utjämningssystemet var till för glesbygdskommuner, då var det bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 reaktioner på “Malmö gör en propagandafilm om varför de gör slut på andras pengar

 1. Dessutom beror skjutning av handgranater i Malmö på globala uppvärmningen…. Så bra, när skatterna reglerats upp slutar handgranatanvändningen… Man kanske skall bli politiker?

 2. ”Det är lätt att vara generös med andras pengar”!
  malmoe är en förlorad stad! en förlorad stad pga sjuklöverns masskolonisering av vårt avlånga land.
  Där sjuklövern tillåter gruppvåldtäkter, grova brott, narkotikahandel, rån, bilbränder osv osv

  Världens högsta skatter betalar vi och vad f@n betalar vi för?!?! Vi betalar världens högsta skatter för att utrota oss själva, för terrorism mot Israel, för grova brott i Sverige mm mm flera gånger om!!

  Tack sjuklövern för ert landsförräderi!

 3. När filmen visar att ersättning ges för barnens skolgång visas bara svenska barn. Det är väl ändå lite missvisande?

 4. Jag tycker det är särskilt graverande att dessa miljarder redovisas som ”15.000 kronor för varje invånare” – som att mannan från himlen föll perfekt jämnt fördelat över kommunen.

 5. Skatteutjämning tillämpas även för Sveriges 21 landsting / regioner.

  Nedan visas några exempel på hur delar av bidragen fördelades åren 2017 – 2018.

  Delcitat

  ”Stockholms pengar till Skåne

  Vinnare på systemet är till exempel Skåne, Dalarna och Södermanland.

  Region Skåne beräknas få in nästan 5,5 miljarder kronor på skatteutjämningen medan Södermanland räknar in 1,4 miljarder och Dalarna får drygt 1,3 miljarder.

  Enligt beräkningar som Moderaterna i Stockholms läns landsting redovisar kommer de nya skatteintäkterna för 2018 att utjämningsbeskattas med nästan 80 procent. Så för varje hundring, i fråga om skatteintäkter, som de som bor i Stockholms län drar in, stannar bara lite drygt 20 procent i regionen. Resten fördelas vidare ut i landet.

  I Stockholms stad bor numera c:a 900 000 människor. År 2020 beräknas Stockholm spränga miljonvallen.

  Finansministern får kritik

  – I stället för att straffbeskatta Stockholms läns tillväxt bör finansministern kräva att bidragstagarlandstingen effektiviserar sin verksamhet, säger finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M), i ett pressmeddelande i en tydlig passning till finansminister Magdalena Andersson (S).

  Så om skatteunderlaget i Stockholms län ökar med en procentenhet innebär det att effekten nästa år blir ökade skatteintäkter med 695 miljoner kronor. Men eftersom inkomstutjämningen ökar med 548 miljoner kronor blir skatteintäkten netto 147 miljoner kronor, det vill säga 21,2 procent.

  Utjämningsskattens baksida

  Irene Svenonius menar att det är en straffskatt som försvårar möjligheten för fler jobb och mer tillväxt.

  Skattebetalarnas pengar i Stockholmsregionen ska gå till bättre sjukvård och mer kollektivtrafik här där antalet invånare och därmed behoven växer kraftigt, inte till att finansiera andra landsting och regioners underskott, säger Irene Svenonius.”

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/stockholms-attack–mot-skatteutjamning

  Malmö kommun ligger ju i Region Skåne och får därför vara med och dela på nästan 5,5 miljarder kronor av den utjämningsskatt som hela Region Skåne tar emot årligen.

  Skatteutjämningspengarna som går till landsting / regioner används till de uppgifter som är gemensamma för stora geografiska områden och som ofta kräver stora ekonomiska resurser. Till exempel hälso- och sjukvården och att stärka regionernas tillväxt och utveckling.

  Landstingens / regionernas obligatoriska uppgifter är …
  – Hälso- och sjukvård
  – Tandvård för barn och unga upp till 22 års ålder (från och med 1 januari 2018)
  – Regionalt utvecklingsansvar

  Gemensam, obligatorisk uppgift för kommuner och landsting / regioner:
  – Regional och lokal kollektivtrafik

 6. Har bott i Malmö i 32 år o sett utvecklingen, när jag kom till Malmö var det en arbetar stad som var själv gående. Nu är det ett svart hål slukar pengar. Det skapas många jobb i stan, men dom jobben går till folk i kranskommunerna, därför S tog emot mängder av flyktingar som var i analfabeter på sitt eget modersmål Nu är ju stan snart laglös när tom polisen säger att det sprängs så mycket handgranater i den lilla stan som det vore ett inbördeskrig. Men den sovande politiker adeln vaknar väl nån gång

 7. Enligt Wikipedia är Malmö Sveriges största bidragstagare, men enligt deras tabell ligger dom nästan i mitten. Tabellerna måste nog ses som en sanning med modifikation. Botkyrka ,Södertälje nästan där i samma klass, vilka likheter har de kommunerna,månne.

 8. Vem är det som är duktig på redigering och lägger in dom verkliga skälen.
  Snacka om att bjuda på självmål som Malmö gör att lägga ut detta.
  Dom säger i filmen.

  Låg skattekraft, hög andel STUDERANDE och ARBETSLÖSA.

  Igentligen är det.
  Invandrare på kommunala projekt.

  Många JOBBPENDLAR till och från Malmö och BETALAR INTE SKATT här.

  Igentligen är det
  Många svartjobbar och betalar inte skatt här.

  OSV med floskler.

  Fyll på med argument så ska jag eller kanske någon annan tvätta denna film och lägga den på tuben.

 9. Lite grann som att 7klövern rånar skattebetalarna och basunerar ut på SVT att Sverige inte kan påverka asylförutsättningarna, och sedan öppnar upp möjligheten att råna skattebetalarna ändå mer genom Global compact??

  1. Ja glädjen är stor i Afrikanska niggerbyar idag ! Miljoner sådana här kannibaler,är nu på väg till oss i förlorade Europa,efter dagens FN-beslut:

 10. Malmö stad glömde att berätta att de har många kostsamma kriminella invandrare som inte vill arbeta på dagen. De föredrar nattskift med kofot och ficklampa, samt att inte betala skatt.

 11. De politiska sosse-bedragarna i Malmö kommun undgår alltid befogad hårdgranskning från Riksrevisionen, Public service (SVR & SR) samt andra regimtrogna MSM-media.

  SVT UG föredrar att prioritera avslöjanden om lagliga affärer i flera utländska skatteparadis än att granska storsvindeln med skattepengar i …

  https://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1400148474/nyheter/val2014/article2039794.svt/alternates/large/Sverige-skatteparadis.jpg

  … skatteparadiset Malmö där handeln på stadens svarta marknad orsakar ett gigantiskt skattebortfall på c:a 2,2 miljarder kr / år (sannolikt ännu större idag 2018). Förtjänsterna från den utbredda svarthandeln som pågår i allsköns olika branscher i den sosse-vanstyrda kommunen Malmö hamnar i de kriminellas fickor.

  SVT Uppdrag Granskning tycker det är mycket viktigare att ägna massor med tid och resurser till att djupgranska vilka som gömt svarta pengar i utländska skatteparadis på Malta & Bermuda (Paradisläckan) samt (Panamadokumenten) etc där svenska lagar inte gäller.

  T ex ordföranden i Svenskt Näringsliv Leif Östling hade placerat en del av sina inkomster han tjänat utomlands i ett bolag på Malta vilket inte ens var olagligt. Han ifrågasatte själv vad man fick för skattepengarna som betalades i Sverige och blev hudflängd av både SVT:s vänsterjournalister men också av dåvarande finansminister Magdalena Andersson (S) m fl.

  Pressen på Östling fick honom att avgå trots att han inte gjort något olagligt.

 12. Faktisk redan för över 30 år sedan upptäckte jag att dumhet premierades, man ville inte ha intelligenta och självständiga och fritänkande medborgare, och de som redan då talade om att ”invandrarna kommer att ta över”, hade RÄTT till punkt och pricka!

 13. Man kan inget annat skratta hur dessa ljugande pk politiker kan ljuga så in i helvete utan att någon lyfter på ögonbrynen och inte fattar vad man skulle rösta på i detta idioternas val . Man blir mörkrädd när man ser detta och hur det kommer att bli i Sverige med bankrutt i alla kommuner och till sist bankrutt i statskassan tack vare dessa naiva pk politiker som fortfarande kör vid öppna gränser och det väller in 120 tusen blattar .Sedan går denna icke-regerande sosse regering med med på att skriva på avtal i FN om att flytta hit hela Afrika och arabvärlden hit till oss ÖVER våra huvuden då är det dags att fundera på vilket land man ska flytta till istället.

  1. Skrattar gör väl bara de som valt dessa mytomaniska och icke friska politiker ?
   Har personligen inget problem med att hålla inne med skrattet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: