FN har antagit det första globala migrationsavtalet


INVANDRING. FN:s medlemsländer har idag antagit det globala migrationsavtalet vid migrationskonferensen i Marrakesh. Avtalet, som är det första i sitt slag, har föregåtts av 18 månaders förhandlingar, men har också mötts av kritik och ett tiotal länder har valt att inte ställa sig bakom det.

Många så kallade ”flyktingar” flyr inte från krig, de är kriget…

Överenskommelsen är en följd av Europas önskan 2015 – då flyktingkrisen skakade kontinenten – att hitta ett världsomspännande samarbete mellan både utvandrings- och invandringsländer.

Migrationspakten handlar om migranter, om gästarbetare, arbetskraftsinvandring, forskare och studenter och inte om flyktingar.

Länderna har utifrån sina önskemål spaltat upp 23 olika områden som bör bli mer ordnade och reglerade, alltifrån att migranter ska skyddas från att bli utnyttjade till att smuggling av olaglig invandring ska hejdas.

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres kallade det ”en karta för att undvika lidande och kaos” och poängterade också att det inte är bindande och att vikten av att stater själva bestämmer över sin migrationspolitik särskilt poängteras i avtalet.

Sky News

USA:s regerings synpunkter på avtalet

-Pettersson säger att det var det. 18 månaders förhandling och avtalet blev klart i juli.

 • Vad gjorde media under den tiden mer än att säga att Trump är dum?
 • Var ingen intresserad om att upplysa folket och kanske debattera detta innan valet?
 • Varför har USA, Australien, Österrike med flera dragit sig ur något som är så ”bra”?
 • Förklarar avtalet hur vi ska slänga ut ljugande, illegala män utan asylskäl?
 • Vad är uppsägningstiden?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


12 responses to “FN har antagit det första globala migrationsavtalet

 • heraldikern

  Uppsägningstid???? Det finns ju ingen uppsägningstid då avtalet inte är juridiskt bindande. Det är däremot politiskt bindande som gör att det faller sig naturligt att de politiker som skrivit på också är bundna av det. Om vi byter regering så kan den nya regeringen känna sig befriad.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu jublar världens största socialbyrå Sverige och är beredd att dela med sig av sin outömmliga välfärd !
  HJÄRTLIGT VÄLKOMNA, dörren står på vid gavel.

  Gilla

 • Jack

  Vi har ett avtal inom EU som heter Dublinförordningen. Där har vi avtalat att flyktingar ska söka asyl i första säkra land. Vi kan börja med att få det att fungera innan vi skriver nya avtal.

  Gilla

 • SVENSK

  Det värsta är att de försöker inbilla massorna att det i huvudsak handlar om migration som sådan, när det egentligen handlar om ett gigantiskt folkutbyte i samtliga Vita länder!

  Gilla

 • Nya tankar

  DÖDSSTÖTEN FÖR VÅRA EUROPEISKA FOLK!

  En kurd eller same är mycket mera värd att värna om för vänsterpacksmakten än vi som är kärnan i Europa! Hitler kunde inte ha varit sämre i sina koncentrationsläger. Det är bara det, att här byggs det runt omkring oss av EU. Alla folk ÄR INTE lika mycket värda för vänsterfolket. Allt utländsk är för dem här bra. Allt inhemskt dåligt. EUROPA ÄR IDAG TOTAL KATASTROF, för oss som är grunden här! OCH VARFÖR??? VI HAR SAMMA RÄTT SOM FOLK ATT VÄRNAS SOM ALLA ANDRA.

  OM NÅGOT SKULLE REGLERAS, SKULLE DET VARA FÖRHÅLLANDET MELLAN INHEMSKA OCH UTLÄNDSKA!!! Inhemskt ifrånkommande, har MYCKET STÖRRE RÄTT, till ett land, än utifrånkommande. Och det gäller ALLA länder!!! Annars, gör palestina och kurdistan mångkulturella då!!! För varför ska de vara etniskt rensade territorier med suveränitetsrätt knutit till ett folk, när inte vi européer får idka samma respekt för vårt land och folk. Det finns ingen skillnad! Folk som folk! Men så är det när nazister och folkutrotare styr Europa!!! VI MÅSTE HÄVDA VÅR FOLKRÄTT!!! OCH FÅR ALDRIG GE OSS!!!

  Gilla

 • Thomas

  Sverige är flathetens och godhetsknarkarnas stamort på jorden,men vill gärna framställas som moraliskt överlägsen som andra nationer vill efterlikna.
  Nu gräver Sverige sin egen grav. Vila i frid. Landet som inte längre är.

  Gilla

 • Zero8

  Du har rätt Kent, min fru kommer från DDR och hon börjar känna igen sitt hemlands agerande i Sverige och det är många av hennes väninnor som säger samma sak

  Gilla

 • Kattsand

  Nu kan framtida regeringar skylla på FN när de säger att vi måste ha en ännu högre invandring, samtidigt som man gör de sociala förmånerna ännu mer förmånliga för att locka hit ännu fler.

  Gilla

 • Kent

  SVT har totalt mörkat detta avtalet i sann DDR anda. Vilkens agenda företräder SVT? Sina egna aktivistiska intressen?
  Kan en expeditionsministär underteckna så vittgående avtal?
  När aktivister hänvisar till avtalet så bör svaret bli att det gäller inte för ingen behörig har undertecknat avtalet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: