Handgranat mot krog i Göteborg


BROTTSLIGHET. Det var strax innan halv åtta på fredagsmorgonen som det kom ett larm om en misstänkt explosion i centrala Göteborg. – Vi får uppgifter om att två personer slängt in något på Flying Scotsman. Sedan small det väldigt högt, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Två mörkklädda personer ska ha setts springa från platsen i riktning mot Heden. Var dessa två nu befinner sig är oklart. Enligt polisen fanns det många vittnen till händelsen. Dessa har berättat att något har kastats in i lokalen.

Polisen har bekräftat en handgranat kastats in på krogen Flying Scotsman vid Avenyn.

Polisen

-Pettersson säger att det är en helt normal början på en arbetsdag i det nya Sverige…

Flying Scotsman har blivit känt bland göteborgarna som en pålitlig och traditionell pub med allt som hör därtill, för en tid sedan bytte de ägare och koncept. Jag vet inte om handgranater ingår i det konceptet…

Flying Scotsman var från början är ett ånglok byggt 1923 i Doncaster, England för London and North Eastern Railway, som sattes i trafik på linjen London-Edinburgh med samma namn. 1923 döpte konstruktören Nigel Gresley sitt tredje lok av typ Class A1 Pacific till just Flying Scotsman No 4472. Detta lok kom att skrivas in i järnvägshistorien, då det 158 ton tunga loket 1934 blev det första någonsin att köra fortare än 100 mph (160,9 km/h) och var det första som gjorde sträckan London-Edinburgh på en enda resa. Wikipedia.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


2 responses to “Handgranat mot krog i Göteborg

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: