God jul mat och ett gott nytt skratt


Robin Coster har skrivit nedanstående inlägg med idé lånad från Lukas 2 i Bibel.

Prolog.  Denna korta berättelse ar helt sann förutom det med Tomten och Särimner (vem tror förresten på tomten idag?) och personer som påminner om de i berättelsen ar helt säkert de personerna de påminner om, om du inte mins så skall jag påminna dig om dem i denna korta påminnelse, jag menar berättelse som här så käckt följer..

Särimners efterträdare

Det hände sig någon gång runt 18 tiden, Josef Jakobsson och hans förlorade Maria skulle rida till Betselhem för att skrattskrivas sig som man plägade göra den 24 december. Betselhem lågt vackert inramat mellan bergen med ljusslingor och snölyktor glittrande i natten. Julstämning förstärktes av bjällrorna runt kvinnornas vrister som taktfast spelade bjällerklang när de raskt raskade över isen. Då både Holyday Inn och Käratån var fulla så fick de av en fåraktig man ett säkert stalltips om ett stall som var ledigt och ägdes av Herr Jösses, man tacka och bock. Jösses lät det unga paret bo i stallet som var perfekt då hjulen stod för dörren och det fanns tomtar på loftet. Hästen de ridit på stod fortfarande ute med Staffan när tiden redan var inne för Maria så födde hon en son som såg ut som en fet tvååring med en rund lysrörslampa på huvudet. En starkt lysande stjärna visade sig genast på himmelen efter Maria fött sin son. Herre Jösses utbrast Josef när dörren han knackat på öppnade sig, har du några rena handdukar frågade Josef. Händig som Josef var så snickrade han blixtsnabbt ihop en krubba och lindade sedan in barnet med den.

Stjärnan i skyn lös besvärande starkt och drog raskt, likt en svensk välfärd till sig välutbildade män från österns länder, mannen med det fåraktiga utseendet och hans vänner och med dem en svans av lammkött. Denna kväll spelade PLO mot IFK i Ramallah och Änglarna på läktaren sjöng högt i kör. Alla var hungriga så man lagade strax till en påskaktig jul buffé. Killarna från östern hade med sig vattenpipor som de lät den nyblivna pappan röka på. Som av en händelse var Helga Natt och Carola o sjöng in julsånger i födelsekyrkan ett palestinskt stenkast bort tillsammans med den lokala gosskören som sjöng hjärtligt med fulla slungor.

När Carola såg stjärnan utbrast hon,, citat; OO Gu va vackert, o Helga Natt blev stum av beundran. När Carola tagit ut lite cash på Västbanken så hängde de också på partyt som hördes vida omkring. Alla drack glögg och var glada, i fjärran hördes en full skrålande tomte som utan framgång sökte efter snälla barn. När Josef gick ut för att köpa Tabloiden The Son så dök hastigt tomten upp och med sig hade han sin gris Särimner som gav hjulbordet en extra knorr. Man delade ut årets julklapp, Maria fick guld och en ekologisk myra, pipröken låg som en tung dimma i stallet och Staffan tacka om nu sa gärna. Josef fick alla att sätta sig en timme o titta på Kalle Anka som är så rolig och hade vägarna förbi. Carola sjöng främling för främlingarna, får jag lov sa herden som höll sig stadigt i granen, till tomtegubben som slog i glasen. Sonen som föddes kom helt i skymundan som det plägar vara ännu i denna dag. Festen ville inte ta slut men det gör nu denna historia som gick till historien.

Epilog vad hände sen, killarna från östern var smarta nog att resa hem och när de gömde sig för en viss galen Mohamed som senare fick en egen religion, så hittade de mängder med olja,,, Saudi kan gå. Tomten fick sova i fyllecell, Staffan fick jobb hos Herre Jösses i stallet, Maria blev superstar och startade en ny religion med säte i Rom, Bjällerklang blev en farsot i klass med digerdöden, Josef fick patent på krubban, smet från familjen och byggde ett imperium i Älmhult. Carola blev mot alla odds en kandis, PLO vann matchen mot IFK och firade med spränga arenan i luften. Vad som hände med sonen är oerhört intressant och borde skrivas ner men det skiter vi nu, det är ju ändå Jul och vi måste fira.

Robin Coster


3 responses to “God jul mat och ett gott nytt skratt

  • Mässkalle

    Morgonen dikt är läst. Ute raskar bara anden över isen.

    Tack Pettersson. En fråga; får man planka hela ”dikten” med uppgivande av diktarens namn utan att straffas av Pontus Polissonger??

    Undrar förresten om det kört med poliskören nu när de övar med: Tackom goda, Ni utan hjärna, Vi vill så gärna, Våra resurser så knappa, när bråket står för dörren i dessa jädrans tider.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: