SD kommer att ge sitt stöd till M- och KD-budget


VALET 2018. Sverigedemokraterna kommer att rösta på Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetförslag, meddelar partiet på en pressträff. – Utifrån det vi vet nu är vår ställning att vi såklart i första hand kommer att rösta för vår budget i kammaren. När den faller, som den antagligen kommer att göra, kommer vi stödja M och KD:s reservation, säger Åkesson.

”Jag har sett två stora problem med den moderata budgeten”, sade Åkesson och nämnde att Moderaterna tagit bort 2 miljarder kronor från äldreomsorgen och flaggat för försämringar i arbetslöshetsförsäkringen. ”Utifrån den information vi fått finns det inte med i den gemensamma reservationen”, sade han och tillade att ”enda brasklappen” är att de inte sett reservationen än.

Partiets ekonomisk-politiske talesperson, Oscar Sjöstedt, sade vid samma pressträff att på centrala områden för Sverigedemokraterna, som rättsväsende, migration, vård och omsorg samt skattesänkningar på inkomster och pensioner är Moderaternas förslag bättre än alternativet.

Enligt Sjöstedt är Moderaternas förslag för rättsväsendet ”helt klart i rätt riktning” och ”helt klart bättre än alternativet”, som är övergångsbudgeten.

När det gäller sjukvården, vårdköerna och omsorgen, ”lämnar Moderaternas förslag en del att önska, men är fortfarande bättre än alternativet”, sade Oscar Sjöstedt.

Fem miljarder kronor extra till kommuner och landsting är en annan punkt som SD välkomnar liksom en utbyggnad av RUT-avdraget.

Sjöstedt tog upp Sverigedemokraternas förslag att höja a-kassan och noterade att Moderaterna inte har med några skarpa förslag om att försämra arbetslöshetsförsäkringen.

”Hade det funnits det hade det ställt till problem”, sade Sjöstedt.

Den 12 december ska riksdagen rösta om de olika budgetförslagen.

SVT

-Pettersson säger att det är för lite prat om invandring och återvandring. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt! Det finns i grunden bara en viktig fråga. Asyl- och anhöriginvandringen.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

M+KD+SD bör gå igenom. C och L har sagt att de ska lägga ned sina röster.


7 responses to “SD kommer att ge sitt stöd till M- och KD-budget

 • Kenth Andersson

  Vad kommer SD få i gengäld genom att stödja en M-KD budget ?
  Moderaterna vill tydligen i sin budget spara pengar på äldrevården, undrar om M även spara pengar på brottslingarnas skyhöga standard på Kriminalvårdens fina fullservade hotell ?
  Naturligtvis inte, det vågar inget av dagens 8 ryggradslösa partier från V till SD i riksdagen göra.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  M+KD kunde ha sockrat budgetförslaget med slopad trafikförsäkringsskatt, ungefär samma lättnad för bilisten som SDs sänkning av drivmedelsskatten genom borttagande av kvotplikt för biobränsleinblandning.

  Gilla

 • Björn

  Nu får nog Näbbgäddan och Björklund eld i baken när det gäller att göra upp med Löfvén.
  Hemska tanke om M/KD får igenom sin budget med SD:s hjälp.

  Gilla

 • Janne

  OK då vet jag var jag har SD i fortsättningen, M/KD säger inte nej till Migrationsavtalet och det måste dess budget ta höjd för, SD stöder Migrationsavtalet indirekt, så var det med partiet som fäller varje regering/budget som inte tillmötesgår dom i dom fyra kärnfrågorna. SD = inte så länge dom stöder massinvällandet!!!

  Gilla

  • Pettersson

   Övergångsregeringen skriver på avtalet själva, utan stöd i riksdagen. Moderaterna har sagt att de vill ja mer information innan de tar ställning.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Vem tror på M och på dess partiledare U.K som inte för så länge sedan som ordförande för MUF skrek om öppna gränser och fri invandring ?

    Gilla

  • Kenth Andersson

   Känns fortfarande väldigt bra att rösten 2018 gick till AFS !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: