Islamistisk terrorism minskar och det högerextrema våldet ökar

TERRORISM. Aftonbladets kolumnist, Oisin Cantwell, är tillbaka efter en tids frånvaro av oklar anledning. Kanske har det varit för mycket meskalin. Vad vet jag. Nåväl herr Cantwell konkurrerar helt klart med chefen Anders Lindberg när det gäller att vilseleda och vinkla. Denna gång gäller det terrorism. 

Antalet terrordåd i världen har minskat skriver helt riktigt Cantwell, han skriver dock inte att antalet människor som accepterar våld mot civila har ökat.

 • 10 länder i Afrika och Asien utsattes för 84 procent av terrormorden. Värst utsatt var Afghanistan med över 4.000 dödsfall.
 • Den värsta attacken stod den islamistiska rörelsen al-Shabaab, som dödade 587 människor med en lastbilsbomb i den somaliska huvudstaden Mogadishu.
 • Situationen i Europa har förbättrats radikalt. Antalet terrordödade minskade med 75 procent. Och preliminär statistik för årets tio första månader visar att den nedåtgående trenden håller i sig.

Förra årets värsta terrordåd i Europa var attacken mot en nattklubb i Istanbul nyårsdagens morgon med 39 dödsoffer och självmordsmordsbombaren som slog till på artisten Ariana Grandes konsert i Manchester, 23 döda.

Sverige, Storbritannien, Spanien, Österrike och Finland var de enda europeiska länder med ökat antal terroristiska mord.

Oisin Cantwell menar att media inte lyckats förmedla att Europa och väst inte alls är värst drabbat, vad han nu fått det ifrån. I varje fall jag har begripit att det är värre i Afghanistan, Somalia och Syrien är i de sörmländska skogarna.

Det är helt enkelt farligare desto fler muslimer det finns på en plats, men det har inte Oisin insett.

-Pettersson konstaterar dock att Aftonbladets kolumnist blir riktigt rolig på slutet…

”…Den största varningen utfärdas emellertid för växande högerextremt våld i västvärlden. Mellan 2013 och 2017 dödades 66 personer i 113 attacker av individer eller grupper från vit makt-miljön.

Bara under förra året skedde 59 av attentaten i vilka 17 människor mördades. Sex av dessa attacker inträffade för övrigt i Sverige. Sammanfattningsvis: Den islamistiska terrorismen trängs tillbaka och de högerextrema morden tycks bli vanligare. En utveckling som medier kanske inte helt har lyckats spegla”.

Det verkar som Oisin Cantwell menar att varenda gång en mupp från NMR ger en dåre från AFA på skäften så är det ett högerextremt attentat…

Läs gärna om Oisin Cantwell på bloggen, det är kul…

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Islamistisk terrorism minskar och det högerextrema våldet ökar

 1. Det är som med klimathotet! FAKE NEWS! Idag är de snarare västerristiska åsikter, som styr, snarare än fakta. Men de framställs som det. Jag är så trött på allt miljöpropagandadravel av idag. Och samma lögner gällande invandring och brottslighet. Samma med islam, som framställs som en näst intill en gullig företeelse! Allt för PK!

 2. Det är nog så att den enda sanningen är att de är muslimerna som står för våldet men att det är SD som får skulden för det.

 3. I dagens Sverige får man tycka och uppföra sig precis hur som helst bara man står upp för och försvarar svensk okontrollerad massinvandring och ett tryggt och heligt mångkulturellt Sverige!

 4. Minskar, finns det eller har det överhuvudtaget funnits Islamistiska terrorism ?
  Islam är ju enligt uppgift från ett visst håll bara en fredlig religion.

 5. Å helvete. Finns dom? En #metoo-överlevare. Oisin har flera liv.

  (Sannolikt har ljugit ur sig härvan)

  PS.Till Petterssopn, copyright på #metoo-överlevare, den får du. DS

 6. Knark, alkohol och kvinnohat; hörnstenar i Aftonbladets värdegrund. En värdegrund som består i att sparka nedåt och istället hylla samhällets verkliga förövare, till ringa gagn för arbetande svenskar. Är du med i gänget igen Oisin, har du bevisat din gunst, är du avprogrammerad från simpelt folks vedermödor och villfarelser?

  • Just därför så är kommunismen och övriga vänsterextrema grupper som förespråkar en fortsatt okontrollerad massinvandring numera helt rumsrena och accepterade i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige !

 7. Osvald Cantarell har ju kommit ut ur frysboxen han hamnade i efter Metoo nu börjar han komma igång på allvar med sin goja.

 8. Oisin Cantwell ägnar sig åt vanligt vänsterextremistiskt önsketänkande att högerextremister är det enda farliga hotet för vår civilisationen.
  Fast det är Oisin Cantwell och hans vänsterblivna anhang med islamister som verkligen är hotet.

 9. Jag skulle vilja påminna om när NMR demonstrerade i Göteborg utan tillstånd. Vad hände när ingen visste att de skulle demonstrera?
  Ingenting, mer än att några vänsterjournalister blev upprörda.
  Sedan demonstrerade de med tillstånd. Vad hände?
  Det kom fullt med kommunister och flyktingungdomar och kastade sten, flaskor och vad dom kom åt, samt startade en mängd slagsmål.
  Man kan undra vem som är skyldig?

 10. En hel del människor på AB skulle behöva läsa och lära……

  Alice Teodorescu: ”Verkligheten viktigare än orden.”

  ”Hur man väljer att beskriva verkligheten är viktigt. Ord spelar roll. Men idén om att ord kan, eller rentav ska, användas för att manipulera verkligheten, då verkligheten av någon anledning framstår som obehaglig, är destruktiv – och historiskt välbeprövad med förödande resultat.”

 11. Bara en idiot går på detta skitsnack.

  Det mördas, torteras, och misshandlas mängder med människor dagligen genom terror….och fjantarna gör allt för att försöka dölja detta och skriver sån här smörja.

  Säger de samma sak när deras barn eller barnbarn blir utsatta för gruppvåldtäkter…att det är höger människor som utför dessa sinnessjuka brott.
  Och då gör allt för att dölja vilka som utför dessa sjuka brott….samt säga då till sitt barn att det inte var de som hon såg/upplevde utföra brottet, utan att det var högern.

  Låt idiotin få ett stopp !

Kommentera