Islamistisk terrorism minskar och det högerextrema våldet ökar


TERRORISM. Aftonbladets kolumnist, Oisin Cantwell, är tillbaka efter en tids frånvaro av oklar anledning. Kanske har det varit för mycket meskalin. Vad vet jag. Nåväl herr Cantwell konkurrerar helt klart med chefen Anders Lindberg när det gäller att vilseleda och vinkla. Denna gång gäller det terrorism. 

Antalet terrordåd i världen har minskat skriver helt riktigt Cantwell, han skriver dock inte att antalet människor som accepterar våld mot civila har ökat.

 • 10 länder i Afrika och Asien utsattes för 84 procent av terrormorden. Värst utsatt var Afghanistan med över 4.000 dödsfall.
 • Den värsta attacken stod den islamistiska rörelsen al-Shabaab, som dödade 587 människor med en lastbilsbomb i den somaliska huvudstaden Mogadishu.
 • Situationen i Europa har förbättrats radikalt. Antalet terrordödade minskade med 75 procent. Och preliminär statistik för årets tio första månader visar att den nedåtgående trenden håller i sig.

Förra årets värsta terrordåd i Europa var attacken mot en nattklubb i Istanbul nyårsdagens morgon med 39 dödsoffer och självmordsmordsbombaren som slog till på artisten Ariana Grandes konsert i Manchester, 23 döda.

Sverige, Storbritannien, Spanien, Österrike och Finland var de enda europeiska länder med ökat antal terroristiska mord.

Oisin Cantwell menar att media inte lyckats förmedla att Europa och väst inte alls är värst drabbat, vad han nu fått det ifrån. I varje fall jag har begripit att det är värre i Afghanistan, Somalia och Syrien är i de sörmländska skogarna.

Det är helt enkelt farligare desto fler muslimer det finns på en plats, men det har inte Oisin insett.

-Pettersson konstaterar dock att Aftonbladets kolumnist blir riktigt rolig på slutet…

”…Den största varningen utfärdas emellertid för växande högerextremt våld i västvärlden. Mellan 2013 och 2017 dödades 66 personer i 113 attacker av individer eller grupper från vit makt-miljön.

Bara under förra året skedde 59 av attentaten i vilka 17 människor mördades. Sex av dessa attacker inträffade för övrigt i Sverige. Sammanfattningsvis: Den islamistiska terrorismen trängs tillbaka och de högerextrema morden tycks bli vanligare. En utveckling som medier kanske inte helt har lyckats spegla”.

Det verkar som Oisin Cantwell menar att varenda gång en mupp från NMR ger en dåre från AFA på skäften så är det ett högerextremt attentat…

Läs gärna om Oisin Cantwell på bloggen, det är kul…

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


18 responses to “Islamistisk terrorism minskar och det högerextrema våldet ökar

 • Nya tankar

  Det är som med klimathotet! FAKE NEWS! Idag är de snarare västerristiska åsikter, som styr, snarare än fakta. Men de framställs som det. Jag är så trött på allt miljöpropagandadravel av idag. Och samma lögner gällande invandring och brottslighet. Samma med islam, som framställs som en näst intill en gullig företeelse! Allt för PK!

  Gilla

 • Grune

  Det är nog så att den enda sanningen är att de är muslimerna som står för våldet men att det är SD som får skulden för det.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I dagens Sverige får man tycka och uppföra sig precis hur som helst bara man står upp för och försvarar svensk okontrollerad massinvandring och ett tryggt och heligt mångkulturellt Sverige!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Minskar, finns det eller har det överhuvudtaget funnits Islamistiska terrorism ?
  Islam är ju enligt uppgift från ett visst håll bara en fredlig religion.

  Gilla

 • Lellegoo

  Å helvete. Finns dom? En #metoo-överlevare. Oisin har flera liv.

  (Sannolikt har ljugit ur sig härvan)

  PS.Till Petterssopn, copyright på #metoo-överlevare, den får du. DS

  Gilla

 • Mr Jordan

  Knark, alkohol och kvinnohat; hörnstenar i Aftonbladets värdegrund. En värdegrund som består i att sparka nedåt och istället hylla samhällets verkliga förövare, till ringa gagn för arbetande svenskar. Är du med i gänget igen Oisin, har du bevisat din gunst, är du avprogrammerad från simpelt folks vedermödor och villfarelser?

  Gilla

 • Hanna

  Allt motstånd mot nuvarande gränslösa invandring räknas som ”högerextremt våld”.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Just därför så är kommunismen och övriga vänsterextrema grupper som förespråkar en fortsatt okontrollerad massinvandring numera helt rumsrena och accepterade i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige !

   Gilla

 • ossie

  Osvald Cantarell har ju kommit ut ur frysboxen han hamnade i efter Metoo nu börjar han komma igång på allvar med sin goja.

  Gilla

 • Kent

  Oisin Cantwell ägnar sig åt vanligt vänsterextremistiskt önsketänkande att högerextremister är det enda farliga hotet för vår civilisationen.
  Fast det är Oisin Cantwell och hans vänsterblivna anhang med islamister som verkligen är hotet.

  Gilla

 • Jack

  Jag skulle vilja påminna om när NMR demonstrerade i Göteborg utan tillstånd. Vad hände när ingen visste att de skulle demonstrera?
  Ingenting, mer än att några vänsterjournalister blev upprörda.
  Sedan demonstrerade de med tillstånd. Vad hände?
  Det kom fullt med kommunister och flyktingungdomar och kastade sten, flaskor och vad dom kom åt, samt startade en mängd slagsmål.
  Man kan undra vem som är skyldig?

  Gilla

 • Kattsand

  Jodå Aftonpravda, och Sverige har väl heller aldrig varit säkrare än nu….

  Gilla

 • Gringo

  Måste vara fruktansvärt skönt att vara så långt borta från verkligheten som Oisin.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  En hel del människor på AB skulle behöva läsa och lära……

  Alice Teodorescu: ”Verkligheten viktigare än orden.”

  ”Hur man väljer att beskriva verkligheten är viktigt. Ord spelar roll. Men idén om att ord kan, eller rentav ska, användas för att manipulera verkligheten, då verkligheten av någon anledning framstår som obehaglig, är destruktiv – och historiskt välbeprövad med förödande resultat.”

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Bara en idiot går på detta skitsnack.

  Det mördas, torteras, och misshandlas mängder med människor dagligen genom terror….och fjantarna gör allt för att försöka dölja detta och skriver sån här smörja.

  Säger de samma sak när deras barn eller barnbarn blir utsatta för gruppvåldtäkter…att det är höger människor som utför dessa sinnessjuka brott.
  Och då gör allt för att dölja vilka som utför dessa sjuka brott….samt säga då till sitt barn att det inte var de som hon såg/upplevde utföra brottet, utan att det var högern.

  Låt idiotin få ett stopp !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: