Åklagaren: ”Kan inte styrka vem som har gjort vad” så båda släpps

BROTTSLIGHET. 23-årige Sebastian Karlsson från Grums blev nästan knivhuggen till döds av två unga asylsökande, han hade en kniv i nacken och en i magen när han hittades i ett dike. Nu har de båda asylsökande förövarna släppts fria och försvunnit.

Trots teknisk bevisning och många förhör går det inte att slå fast vem som har utdelat knivhuggen som var nära att ta Sebastian Karlssons liv. Det är den viktigaste orsaken till att åklagaren Per Svensson nu väljer att lägga ner förundersökningen.

– Jag bedömer att bevisläget är sådant att jag inte med tillräcklig säkerhet kan styrka vem det är som gjort vad, säger åklagaren. – Det är naturligtvis väldigt otillfredsställande att tvingas lägga ner en förundersökning gällande en händelse där en person nästan mist livet och två andra skadats. 

Läs vidare på Aftonbladet…

-Pettersson är inte jurist men går det inte att se vem som gjort vad av de två borde båda dömas för medhjälp till mordförsök och skyddande av brottsling…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

21 thoughts on “Åklagaren: ”Kan inte styrka vem som har gjort vad” så båda släpps

 1. Så om man är två män och mördar en annan mann, då får man inte straff för det är omöjligt att bevisa vem som gjorde va?

  Så det enda man behöver göra för att komma undan med mord, är att vara minimum två stycken som mördar? Det är ju enormt bra nyheter för alla som mördar. Et frikort för mördare. Âr ni svenner säkra på att ni inte gör det här fel..? Jag tycker något hörs fel ut.

  • Det finns väl ett prejudikat genom polismorden i Malexander för många år sedan då samtliga tre inblandade dömdes till livstids fängelse trots att det endast var en som sköt poliserna till döds. En av de tre låg dessutom själv i förövarnas bil skadad av en pistolkula avlossad av polisen. Min åsikt är att domaren gjort ett stort misstag som släppt de två förövarna i fallet med Sebastian.

 2. OKEY.
  Då det inte finns några gärningsmän dömda, så har heller inget brott begåtts.
  Då döms ingen heller till skadestånd till Sebastian.
  Sebastian blir snart åtalad för falsk vittnesbörd och försäkringsbolaget drar tillbaka eventuell ersättning eller stämmer honom.
  så nu är åter allt som det skall vara i Sagolandet Sverige – absolut ingenting har hänt.
  All kärlek till Sebastian.

 3. Härliga lagar i syltryggarnas och de flatas land, det går bra att mörda utan påföljd om man skyller på varandra! Det är dags att ställa ansvariga inför RIKSRÄTT och många frivilliga kommer att ställa upp GRATIS om straffet blir nackskott!!!

 4. Den kriminella 7klövern vill ha mer asylinvandring och anhöriginvandring. Sveriges befolkning utsätts för våldtäkter och mord och Stefan Löven & Co. pratar om ”nazism” och ”rasism” för att lägga ut dimridåer. Istället för att skicka ut kriminellt drägg stiftas speciallagar, den s.k. ”gymnasielagen” så att kriminella Afghaner lättare ska kunna stanna i Sverige! Det kommer en dag då det blir pay-back-time, de ansvariga ska ställas inför Riksrätt, allt de äger och har konfiskeras av staten och läggas på fattiga och brottsutsatta svenskar!

  • Åklagaren Per Svensson är en syltrygg, YNKRYGG och kräk och borde sparkas! Det går givetvis att döma för ”medhjälp till mordförsök” om inte någon annan brottsrubricering duger, 25 år minst som avtjänas i hemlandet och självklart LIVSTIDS UTVISNING FRÅN FLATHETENS LAND!

 5. Domen mot Sebastians angripare påminner om ”rättvisan” som finns inskriven i det som kallas ”hyreslagen”, d.v.s. Jordabalken, 12 kap. och de 73 paragraferna!

  Della lag fastställer att, det vi oftast tror är gällande; Text i ett undertecknat kontrakt är en ömsesidig överenskommelse – och gäller ömsesidigt!

  Löjligt att tro det!
  I ”hyreslagen” står att om något i kontraktet är till nackdel för hyresgästen,
  så gäller inte texten!
  D.v.s. ett kontrakt är inte ett kontrakt!
  ”Hyreslagen” är i stort sett ensidig!
  Den ger hyresgästen 95% rättigheter och hyresvärden 0,5%!
  Hyresvärdens 0,5% är att hyran ska betalas – men det gäller inte helt!
  Hyresgästen kan i vissa fall bo kvar utan att betala hyran!
  ”Vräkning” ropar du då!
  Det är en myt – hyresgästen kan bestrida vräkningsdomen =
  ingen vräkning!

  Jag talar av erfarenhet; En ett år lång tortyr från Hyresgästföreningen
  har gett mig kunskap och erfarenhet av detta.
  Det manar också till att varna alla villaägare för risken att hura ut hela
  eller delar av villan
  => Villaägaren kan förlora villan!
  => Villaägaren kan drivas till personlig konkurs!
  => Hyresgästföreningen ger sig inte förrän villaägaren
  – hoppar från bron!

  Hyresgästföreningen har ca 600 000 medlemmar som betalar
  ca. 80 kronor/månad!
  D.v.s. Hyresgästföreningen har obegränsade resurser
  – och lagen stödjer hyresgästen!
  D.v.s. Hyresgästföreningen kan ha 2:a klass jurister!
  De har blygsamt motstånd i verkligheten!

  Alltså: Svenska lagar och rättsväsende är helt botten!

 6. Dagens svenska extremt vänsterkontrollerade och totalt havererade rättsväsende har återigen visat sin fula nuna !

 7. sen mr Reinfeldt…… öppna våra hjärtan och nu problems överallt när vi inte kan ta hand om dom och flertalet inte vill integrera sig utan bilda parallell samhällen….. Nu ska anhörig invandringen öka med nya FN avtalet och som både C+S+MP+V vill och så säger Reinfeldt att vi måste höja pensionsåldern till 75…. för att klara av allt… Det e ju han som ställt till det och själv sitter på miljoner….. börja jobba hårt själv som många yes arbetare och se hur kul det e med värkande ryggar etc….. nähe… sitta på piedestal och säga hur andra ska ta hand om det som han ställt till… det går minsann…… jösses!!!!

 8. Varenda Svensk kommer vara utrotad innan syltryggarna till svenskar fattar vad som pågår. Allt fokus på Taco Mys och Tv-kväll i soffan. Har helt tappat tron på att Sverige kommer kunna resa sig igen. Tyvärr!

 9. Svensk polis Europas sämsta
  En feminin kår som ska skydda folket mot världens vålsammaste individer.

 10. De hjälptes väl åt? Båda har väl då gjort sig skyldiga till mordförsök? Vad är det med svenskt rättsväsende egentligen? Är det gärningsmännen, som skall skyddas före brottsoffren och allmänheten?

 11. Är någon förvånad ?

  Socialdemokraterna skrev ju kontrakt med muslimerna 1999
  om att islamisera Sverige!

  => Det pågår för fullt!
  Kontraktet gäller ännu!
  Har vi någon ”säkerhetspolis” – eller ingick de i kontraktet?

  Koranen: 8:60
  ”Muslims must muster all weapons to terrorize infidels!”

  Är du trygg i Vårt Fosterland med socialdemokraterna
  (och kontraktet) i en regering?

  Röstade du för socialdemokraterna? – skyll dig själv i så fall!

  Jag är rädd!

 12. Även Annie Lööf är jurist och fattar korkade beslut som strider mot allmän rättsuppfattning.

 13. Det är på tiden att Sverige återinför lagar och förordningar i landet igen.
  Det går inte att fortsätta att diva ett land som är i total avsaknad av lagar.
  När sådana här saker händer att det är fler gärningsmän och dom skyller på varandra så skall båda få 50 års fängelse i det land som dom kommer ifrån.

 14. Igen o igen o igen. Detta kan bara hända i Sverige! Bestört och uppgiven hur kan ett land bara förfalla… jösses!!!

Kommentera