Utländsk man filmade stridsledningscentral, uppgav falskt namn och adress, släpptes av tingsrätten


FÖRSVAR. Stridsledning och luftbevakning (STRIL), är ett verksamhetsområde inom det svenska flygvapnet. Huvuduppgiften för STRIL är att värna om Sveriges territoriella integritet dygnet runt, året runt, genom kontinuerlig radarövervakning samt att genomföra stridsledning av flygförband.

En film om Flygvapnets Stridslednings- och luftbevakningsverksamhet. Från 1983.

Stridsledningscentralen Grizzly (StriC Grizzly), är Försvarsmaktens stridslednings- och luftbevakningscentral utanför Bålsta i Uppland.

I mitten av oktober filmade en utländsk man flygstridsledningscentralen Grizzly i Bålsta. Han greps och begärdes häktad för olovlig avbildning, men släpptes av tingsrätten efter att ha uppgivit falskt polskt namn och falsk adress. Därefter avvek han och åklagaren har lagt ner målet då det inte går att få tag på mannen.

Åklagaren hävdade som grund för häktning att det fanns risk att den misstänkte skulle lämna landet, men tingsrätten hävdade att det inte var någon risk att han skulle undandra sig lagföring, eftersom han uppgett sitt namn och bostadsadress i Polen. Mannen släpptes således av tingsrätten.
Den tjugonde november lades åtalet ner, eftersom mannen inte går att få tag på och det inte finns någon sådan person på angiven adress.

”Den misstänkte har lämnat landet och förväntas inte återvända hit. Förutsättningar för lagföring utomlands eller utlämning till Sverige saknas. Den adress som den misstänkte uppgav att han kunde nås på för delgivning har visat sig vara felaktig. Misstänkt har därför inte kunnat nås för delgivning av förundersökningen och åtal är inte möjligt. Straffvärdet för brottsligheten och omständigheterna kring den misstänkte är sådant att andra sätt att försöka nå vederbörande inte är aktuella.”

Uppenbarligen hjälper det inte med påstått namn och påstått polskt personnummer för att kunna lokaliseras av svenska rättsväsendet. Slutsatsen bör bli att vare sig namn, polskt personnummer eller adress stämde, och att mannen ljög rätten rakt upp i ansiktet. Frågan är om han ens var polack?

-Pettersson skakar på huvudet, släppte en eventuell spion, myndigheterna leker med vår säkerhet…
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


10 responses to “Utländsk man filmade stridsledningscentral, uppgav falskt namn och adress, släpptes av tingsrätten

 • ossie

  T o m Kling o Klang hade gjort detta bättre.

  Gilla

 • PortalEurope2

  …. Huvuduppgiften för STRIL är att värna om Sveriges territoriella integritet dygnet 24 tim/dyngnet …
  problemet är ju att Sverige knappast har något territoriella gränser idag och de kommer att försvinna nu den 10 December när vi förlorar våra nationsgränser iom signeringen av FNs migrationsavtal i Marocko den 10 December

  Gilla

 • Suzie

  Så går det till i bananmonarkin Sverige där männskor med kriminella hjärnor har makten och bjuder in all världens värsta grova kriminella att härja fritt här i landet. Vilda västern hade åtminstone flertalet duktiga,kompetenta och rättskaffens sheriffer och prisjägare som mot en god penning gjorde ett kanonjobb att spåra och leta upp och oskadliggöra gangsters/mördare,vad har vi här i Sverige idag som står för upprätthållande av lag och ordning och skydda folket mot farliga gangsters,här är det tvärtom,gngsters jagar,hotar ,misshandlar,försöker mörda polisen och skrämmer skiten ur dem alltmedan socialistregimen fortsätter importera grova förbrytare från tredje världen i en oförminskad takt.Jag anser att alla som jobbar som personskydd åt folk och landsförrädarna som vanstyr landet är lika skyldiga då de hjälper till att upprätthålla det fortsatta politiska vansinnet ,folkutbytet och allt sataniskt som makteliten utsätter svenska folket för.Att för stora pengar sålt sig själv till att skydda maktens onda män/kvinnor är sannerligen ingen bra merit dit vi går efter detta livet,tvärtom.Begäret efter pengar /rikedom är roten till ondskan står det väl någonstns i Bibeln tror jag ,sant är det i alla fall.

  Gilla

 • Anders

  En klapp på axeln, bra gjort. Sverige ett drömland för brottslingar.

  Gilla

 • Ståfräs

  Helt enligt regeringens direktiv.
  Svenska domstolar får BARA döma SVENSKAR, för typ 5km för fort, röd gubbe, pinka ute, allt annat är rasistiskt.

  Gilla

 • tikamax

  OMG! Det märks att Sverige inte haft krig på flera 100 år…….

  Gilla

 • Cesil.

  Hela Sverige har rasat ihop som ett korthus.
  Ingen tar ansvar, alla pekar på någon annan och kommer undan med det.
  Malmö kommun bryter mot svensk lag.
  Och kulturprofilen dömdes utan bevis, enbart på elakt förtal.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  De som beslutade att släppa var pinoccios, som agerade enligt makt som drog i trådar ovanifrån. OCH LÄT SIG KORRUMPERAS!

  De som beslutade måste avlägsnas från sina befattningar och avstängas från att inneha liknande befattningar i framtiden.

  Gilla

 • Utvandrad

  Dumheterna pågår med tilltagande styrka i tomtelandet Sverige!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: