Myten om våldsbrottsligheten

BROTTSLIGHET. Trots att vi blir allt fler människor, minskar våldsbrottsligheten i Sverige. Men medier och politiker fortsätter att sprida myten av att brottsligheten aldrig varit värre. De borgerliga partierna och regeringen måste sluta ropa på högre straff, det gynnar bara SD, skriver Thomas Bodström, advokat och före detta socialdemokratisk riksdagsledamot och justitieminister i Expressen i augusti 2015. 

-Pettersson håller inte med, politiker och medier har inte spridit myten att våldsbrotten ökar. Tvärtom, de gör allt för att dölja verkligheten. Hade medier och politiker reagerat lite annorlunda i augusti 2015 hade läget varit lite bättre idag. Skäms Gudrun, Thomas och många fler…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 thoughts on “Myten om våldsbrottsligheten

 1. Bodström har väl rekordet i frånvaro i Riksdagen under en mandatperiod, samtidigt som full ’riksdagslön’ inhämtades …

  … utöver diverse mutor …

 2. Väldigt få skriver om administrativ brottslighet som myndigheter utövar mot Svenskar. Korruptionen är införd så att inga (nästan) tjänstemän åtalas för Tjänstefel eller andra brott.

  corruptio-sweden.blogspot.com var aktiv länge. Men så tappade också han orken vilket är förståeligt.
  Han fick det riktiga journalistpriset 2014.
  xxx.****front.se/norra-europas-varsta-nathatare-gripen.smr

  Regeringsbeslut från 2003. http://tomasgidlof.se/2630_Anmalan_mot_JK_Gidlof_tryckt.pdf

  Den som tror att jag själv fantiserat samman beslutet uppmanar jag att begära en vacker, vidimerad, papperskopia från regimens kansli. D.v.s. Regeringskansliet. Man får då också fotbollspojkens (Thomas Bodström.) namnteckning.

  Chef för åklagarmyndigheten i Malmö är väl han som av medelålders damer kallas ”linslusen”. D.v.s. Sven Erik Alhem. (på 1990 – talet.)
  Vad RÅ heter kan ju någon vänlig person skriva och berätta för mig.
  Jag tycker att beslutet bekräftar den viktiga principen.
  Nämligen; att när medborgare drabbas av brott från Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) så skall dess ämbetsmän ej utredas.

  Jag har vänt mig till flera advokater. Samtliga uppfyller Brottsbalkens kriterier för att dömas för medhjälp till brott. Brott som utförts av myndigheter.
  Tomas.

 3. Dessa personer ger politikerföraktet ett ansikte. Att vakna upp till verkligheten kommer att bli en chock för dessa människor som har tillgång till köttgrytorna och som sitter i sina elfenbenstorn.

 4. Thomas Bodström en av sosseriets stjärnor. Rödvinsadvokat och medioker författare.
  Innan man höjer straffen så ska man döma i den övre delen av straffskalan och tillämpa utvisning konsekvent.
  I dag så kommer man knappt upp till miniminivån.
  Slopa också mängdrabatten.

  • Hej Kent !
   Kan du finna videon där Bodström kaxigt kunde lämna urinprov angående narkotika ända tills syster kom in? Då backade advokaten plötsligt.
   T

 5. 4skottlossningar o 2 bombdåd bara i Malmö uppfyller tydligen inte målen för Sossarna? Helt otroligt uttalande av en advokat, ( brännvinsadvokat?

Kommentera