Israel har upptäckt terrortunnlar från Libanon

MELLANÖSTERN. Den Israeliska försvarsmakten, IDF, avslöjade idag den första gränsöverskridande terrortunneln byggd av Hizbollah från ett hem i den libanesiska byn Kfar Kila under gränsen och cirka 40 meter in på israeliskt territorium utanför staden Metulla, meddelade IDF-talesenheten i ett uttalande tisdagen.

Det är den första tunneln som IDF säger sig ha upptäckt som en del av Operation Northern Shield, som lanserades för att avslöja och förstöra offensiva gränsöverskridande tunnlar byggda av den libanesiska shiitiska terrorgruppen, med stöd av Iran, längs gränsen mellan Libanon och Israel.

Syftet med operationen är att neutralisera alla Hizbollah-attacktunnlar som går in på israeliskt territorium. Verksamheten kommer att ske längs ”Blue Line”, namnet på den internationella gränsen mellan Israel och Libanon och kommer för närvarande att hålla sig strikt på israeliskt territorium.

Israeliska försvaret säger sig dock vara beredda på alla alternativ, operationen är bara på sin första dag, och neutralisering av tunnlarna kommer inte nödvändigtvis att ske inom israeliskt territorium.

De terrortunnlar som grävts av Hizbollah från Libanon till Israel är en grov kränkning av israelisk suveränitet och FN-resolution 1701.

Läs vidare på Jerusalem Post…

IDF Twitter

30 meter under markytan ser en attacktunnel ut så här…

-Pettersson är lite imponerat av araberna, pengar och resurser till jävelskap finns alltid…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

2 thoughts on “Israel har upptäckt terrortunnlar från Libanon

  1. Det är bara att fylla tunneln med ANFO, lägga över något riktigt tungt, fyra av och se var det briserar?

Kommentera