Israel har upptäckt terrortunnlar från Libanon


MELLANÖSTERN. Den Israeliska försvarsmakten, IDF, avslöjade idag den första gränsöverskridande terrortunneln byggd av Hizbollah från ett hem i den libanesiska byn Kfar Kila under gränsen och cirka 40 meter in på israeliskt territorium utanför staden Metulla, meddelade IDF-talesenheten i ett uttalande tisdagen.

Det är den första tunneln som IDF säger sig ha upptäckt som en del av Operation Northern Shield, som lanserades för att avslöja och förstöra offensiva gränsöverskridande tunnlar byggda av den libanesiska shiitiska terrorgruppen, med stöd av Iran, längs gränsen mellan Libanon och Israel.

Syftet med operationen är att neutralisera alla Hizbollah-attacktunnlar som går in på israeliskt territorium. Verksamheten kommer att ske längs ”Blue Line”, namnet på den internationella gränsen mellan Israel och Libanon och kommer för närvarande att hålla sig strikt på israeliskt territorium.

Israeliska försvaret säger sig dock vara beredda på alla alternativ, operationen är bara på sin första dag, och neutralisering av tunnlarna kommer inte nödvändigtvis att ske inom israeliskt territorium.

De terrortunnlar som grävts av Hizbollah från Libanon till Israel är en grov kränkning av israelisk suveränitet och FN-resolution 1701.

Läs vidare på Jerusalem Post…

IDF Twitter

30 meter under markytan ser en attacktunnel ut så här…

-Pettersson är lite imponerat av araberna, pengar och resurser till jävelskap finns alltid…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


2 responses to “Israel har upptäckt terrortunnlar från Libanon

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: