Afghan utdelade elva kraftiga knivhugg, döms till et år och kanske utvisning…

BROTTSLIGHET. Den påstått 15-årige ”pojke” Ahmad Oriakhel, som är medborgare i medborgare i Afghanistan och i våras knivskar en jämnårig pojke i Staffanstorp dömdes på måndagen för mordförsök. Efter ett års sluten ungdomsvård kommer han eventuellt att utvisas med möjlighet att återvända år 2023. 

Ahmad Oriakhel, 15 år…bilden från Nyheter idag. 

Offret tog emot elva knivhugg mot bålen, armen och ljumsken. Ena lungan var punkterad och levern behövde limmas ihop. Läkare uppskattade senare att han förlorat tre liter blod.

Ur domen, Lunds Tingsrätt B 2230-18. 

”…Ahmad Oriakhel har berättat att han kom till Sverige ensam från Afghanistan när han var 12 år och att han slussats runt på HVB-hem respektive till familjehem och av olika skäl har mått dåligt. Han var arg och ledsen över hur det hade blivit för honom i Sverige. Hans familj ville att han skulle vara här och tjäna pengar. Den 28 april hade
han inte sovit på några dagar och var mycket trött. Han ville på något sätt få hjälp och förändra sin situation. På eftermiddagen gick han ut för att skada någon…”

”…Rättsläkaren har hörts angående den rättsmedicinska undersökningen och har uppgett bland annat att blödningen i levern var den mest akuta skadan och att det inte går att uttala att skadorna kunde varit ännu farligare om kniven träffat fler organ bakom revbenen eftersom skadorna var livshotande redan som de var. För att ta sig till levern genom kläder, hud, fett och muskler måste kniven in några centimeter och det krävs kraft som inte är ringa. Från det att man blir cirkulatoriskt instabil överlever man några minuter eller högst en halvtimme om man inte opereras akut…”

”…Ahmad Oriakhel döms nu för ett brott med ett straffvärde som för en vuxen person, med någon hänsyn tagen till det psykiska tillståndet, ligger upp mot åtta års fängelse. Ahmad Oriakhel är 15 år och hans ålder får stor betydelse för straffmätning och påföljdsval…”

Ahmad Oriakhel ansökte om asyl i Sverige den 1 september 2015. Han var då 12 år. 

Titta på bilden ovan, är den mannen 15 år? Var han 12 år när han kom och på grund av sin låga ålder fick uppehållstillstånd.

Av domen framgår att familjen skickade iväg honom med uppgift att tjäna pengar. Ahmad Oriakhel dömdes visserligen till utvisning men Migrationsverket anser att det föreligger hinder mot utvisning, Och påföljden blir alltså ett års sluten ungdomsvård och fem års utvisning – om han ens kommer att bli utvisad till att börja med.

Ordföranden, rådmannen Lena Nowak, är skiljaktig i fråga om utvisningen och anser att Ahmad Oriakhel av humanitära skäl inte ens bör dömas till utvisning och Migrationsverket anser att det föreligger hinder mot utvisning.

-Pettersson ser inte ett ord om åldersutredning, trots det utseendet…

TIDIGARE 2018-05-03. 15-årig afghan häktad efter knivskärningen i Staffanstorp

BROTTSLIGHET. I lördags hittades en 16-åring med knivskador. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador. En 15-åring misstänks för knivskärningen. 15-åringen begärdes under måndagen häktad, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Under tisdagen häktades han.

Enligt uppgifter till SVT ska flera personer ha försökt hjälpa den skadade 16-åringen innan ambulans anlände. Han fördes omgående till sjukhuset i Lund där han konstaterades vara allvarligt skadad. På måndagen meddelade sjukhuset att hans tillstånd var stabilt.

– Pettersson konstaterar att SVT av någon anledning glömmer att nämna att 15-åringen är ett så kallat ”ensamkommande barn” som är medborgare i Afghanistan.

Jens Wibe, polis i Staffanstorp, tror inte att kriminaliteten i Staffanstorp skiljer sig från den i andra städer. Det stämmer säkert, det ser nog likadant ut över hela det nya Sverige som i Staffanstorp…

TIDIGARE 2018-04-28. Tonåring svårt stickskadad i Staffanstorp

BROTTSLIGHET. Strax efter 16-tiden på lördagen larmades polisen till Järnvägsgatan i Staffanstorp med anledning av att en ung man blivit knivhuggen.

Mannen fördes omgående till sjukhus med ambulans. Polisen arbetar just nu på platsen, bland annat med att höra vittnen till händelsen.

Den knivhuggne mannen ska vara allvarligt skadad. Ingen misstänkt är ännu gripen för dådet.

– Pettersson noterar att fyra personer setts fly från platsen, tydligen är skåningarna snabba…

UPPDATERAD: 15-åring gripen för mordförsök.

Polisen

7 thoughts on “Afghan utdelade elva kraftiga knivhugg, döms till et år och kanske utvisning…

 1. Ahmed ser äldre ut än vad s.k. riktiga ”baarn” brukar göra….Vi lär få mer av denna vara våra vansinniga politiker vill ha mer ”anhöriginvandrare” = personer utan pass och ID som säger att de är anhörig till någon utan pass och ID….

 2. Utvisning till 2023 ?
  Låt den stackars missförstådda pensionsräddaren stanna kvar ingen mening med utvisning, åren går ju ändå så fort.

  • Utvisning till 2023 tror inte de tar ett så tufft beslut mot Ahmed, han kan bli dödad i Afghanistan…..Dessutom tillhör han en grupp hårt prioriterad av vår regering….SUPERSTORMAKTEN Löven & Co…

 3. Nu är det SYND OM MODER SVEA !!!
  Eller har alla glömt att vi har en ”urmoder i Sveariket” !!
  Denne Afghan är ca 25-35 år och skall OMEDELBART FÖRVISAS till sina föräldrar som sänt hit han för att ”tjäna pengar” !!!!
  Han kan få symboliska 3 månader i fängelse å sedan LIVSTIDS UTVISNING efter att OBLIGATORISKT fingeravtryck, DNA och fullständig fotografering utförts !!!

Kommentera