Släng dig i väggen Timbuktu, du är en texttjuv…

BEDRÄGERI. Enligt sin egen logik borde Timbuktu betala 1 miljon kr till 70-tals artisten Ewa Roos som gjorde denna låt flera decennier innan Timbuktu gjorde sig känd genom att göra en låt med samma titel och refräng. Se så! Hosta upp slantarna eller ta med dig din stämningsansökan mot SD och gå och dra nåt gammalt över dig Jason.

Ewa Roos – ”Alla vill till himlen (men ingen vill ju dö)”

Timbuktus egen fakestory: – Vi snackade med en snubbe som sa ”In Ghana it’s like everybody wants to go to heaven but nobody wants to die.” Vi tyckte att det var ett vackert uttryck, sen började vi tänka ”vilken låttitel, vilken albumtitel, så måste plattan heta”.

Grabben är so full of shit, skriver Carina-Fina på sin blogg…

-Pettersson säger att Ewa Roos lever och har hälsan, 69 år gammal, så hon tar tacksamt emot miljonen plus ränta herr  Jason ”Timbuktu” Diakité. Har hon inte skrivit texten kan hon säkert förmedla pengarna…

Men nu är det så att Ewa Roos inte var först. Lorreta Lynn sjöng låten 1965, tio år innan artisten Timbuktu föddes.

Det finns flera exempel.

Artisten Timbuktu ingick tidigare miljöpartiets arbetsgrupp mot rasism och nu har det visat sig att han plagierar texter från gamla låtar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Släng dig i väggen Timbuktu, du är en texttjuv…

 1. Vilket skitsnack av Petterssonsblogg, vilket inte är ovanligt,

  Sverigedemokraternas text går så här

  ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön”

  jämför det med Ewa Roos text

  ALLA här på jorden vill till himlen men ingen vill ju dö

  Jämför man istället med Timbuktu så ser vi identiska texter med undantag av de två sista orden som SD lagt till

  ”Alla vill till himlen men ingen vill dö

  Sverigedemokraternas text går så här

  ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön”

  • Jag håller med dig helt och hållet! Enda problemet är att Timbuktus låttext går ”alla vill till himmeln men få vill ju dö”..

 2. Ytterligare en liten skit som tror att de har all kunskap om musik o texter. Som vår utrikesminister brukar uttrycka sig: kryp tillbaka till grottan/hålan du kom upp i från, creep

 3. Precis….som en riktig PK-kommunist …. låta andra jobba och bara leva på andra…och säga att andra ska göra si och så, medans de gör inget själva.

  Vi ska ta hit mängder med människor, men PK-fjantarna och dum kommunisterna ska inte jobba och bidra med skattepengar, och säga att vi ska ordna allt för skäggbarnen….
  Amnesti, pengar och befolkning att råna och våldföra sig på.
  Rikti, riktig sjukt PK-kommunist tänkande !

  Ps. Försök skapa nått eget utan att sno ifrån andra …. bluff gubbe 😡

  Till Ewa Roos 💛

 4. Såg just ett inslag på Kulturnyheterna om denna ”stöld” och i vanlig ordning så nämndes inte ett ord om att detta citat var snott och plankat av herr negern Timbuktu.

 5. Han borde fatta vid det här laget att han inte är, har aldrig varit och kommer aldrig att bli någon artist.
  Om han mot förmodan spelat in 10 låtar så är dessa 10 stulna från artister.

 6. För några år sedan visste jag inget in Timbuktu, annat än att han hade gjort några bra låtar, rösten påminner lite om Peps Perssons. Dessutom sade han att Reifeltregimen ”borde avsättas”, jag trodde att han var Svensk och var emot massinvandringen! Hade aldrig sett honom! För ett par år sedan gjorde han vissa uttalanden som fick mig att sluta lyssna på honom (passivt alltså, skulle aldrig falla mig in att köpa något). Och nu har han ju gjort bort sig fullständigt!
  Flytta hem dit du kom ifrån, tack!

 7. Så länge man har rätt värdegrund, att hata SD. Då är man ingen tjuv, man är mer som en messias. Då kan man bete sig som man vill.
  Tänk om han hade sagt att han röstade på SD, då hade det varit en låtstöld som inte varit av denna värld. Och drevet hade varit igång på alla tidningar och kanaler med rätt värdegrund

Kommentera