Sveriges Radio ställde in debatt om flyktingar och arbete, endast SD ville medverka

INVANDRING. ”Idag var jag inbokad på en radiodebatt i SR Studio Ett angående SCB:s senaste rapport om hur stor andel flyktingar som kommer i arbete efter 15 år. Det var tydligen inget roligt ämne för ingen från något annat parti ville ställa upp. Det slutade med att debatten blev inställd”, skriver Sverigedemokraternas riksdagsledamot Henrik Vinge på Facebook. 

Henrik Vinge, den enda som ville diskutera flyktingar och arbete i radion. Bild från Henriks Facebook.

I rapporten ”De första 15 åren – flyktingars försörjning i Sverige” från SCB, studeras hur de 30 600 personer som invandrat 1997–2001, av flyktingskäl eller som flyktinganhörig, försörjde sig under sina första 15 år i Sverige. Många andra studier mäter andelen förvärvsarbetande efter tid i Sverige eller andelen som ett visst år har över hälften av inkomsten från ekonomiska trygghetssystem.

”Knappt 60 procent av de som invandrade av flyktingskäl har haft förvärvsarbete som huvudsaklig inkomstkälla under stora delar av sina 15 första år i Sverige. Ungefär en tredjedel har haft sin huvudsakliga inkomst från något ekonomiskt trygghetssystem en stor del av tiden, exempelvis från arbetsmarknadspolitiska åtgärder, sjukpenning eller ekonomiskt bistånd”, meddelar SCB.

-Pettersson konstaterar att de partier som varit för invandringen för att vi enligt dem behövde arbetskraft inte vill diskutera varför så få arbetar – efter femton år eller hur lönsamt det blir.

Ynkligt av Sveriges Radio att ställa in, Sverigedemokraterna hade gått kunnat få framföra sina synpunkter oemotsagda för de övriga sju har ändå inget att säga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Sveriges Radio ställde in debatt om flyktingar och arbete, endast SD ville medverka

 1. SVT och SR har hur mycket tid som helst att tjata om klimatbluffen och julmusiken i julhandeln i varje nyhetssändning.
  Det ser ut som vänstern har obegränsad tillgång till SVT och SR.
  Men att släppa fram nyheten om att Spanien vägrar ta emot en Spansk fiskebåt med 12 illegala migranter får inte plats. Även Spanien tycks nu vara fullsatt.

 2. Vad annat är att vänta sig av medlöparmedia? Upplägget var nog som vanligt att avbryta Åkesson och lägga andra ord i hans mun om debatten blivit av.

 3. Jag skulle nästan kunna gå ed på att en minimal del av de 60%en har fått ett riktigt arbete utan subventioner och i konkurrens med Svenskar. De verkliga siffrorna tror jag ligger på max en handfull %!

  • Jag håller med. Jag tror inte de skiljer på lönebidragsanställning och ett jobb utan subventioner.
   Öppna dörren till Samhall och lyssna hur det låter. Svenska är ett minoritetsspråk på Samhall.

 4. Det handlade inte om att ämnet var tråkigt eller att inget annat parti ville ställa upp.
  Det handlade till 100% om att inget annat parti VÅGA ställa upp.

 5. Det var en jäkla kombination som Sveriges radio kommit på.
  Det hela föll lite på eget grepp så att säga.
  Det enda som borde sägas i ämnet är väl att flyktingar också
  måste jobba, nått som inte är så vanligt.
  Här i Dalarna & Borlänge skulle arbetsförmedlingen kunna ha
  filialer både på Kupolen & Ikeas restaurang.
  Där kan jag lova att dom skulle ha ett jävla jobb.
  Men dom verkar ha gott ställt dom där invandrarna,
  Alla har en iPhone av senaste modell i handen och kostym eller
  Burka de luxe.
  Drabbning bidrage för fan, då åker dom nog hem.
  För nå arbetare är dom inte !!!

Kommentera